Zo kun je Hotmail in Outlook instellen

Zo kun je Hotmail in Outlook instellen Steeds meer mensen kiezen ervoor om de mails van hun Hotmail account niet meer via de website van Hotmail te bekijken, maar via het programma Outlook. Een mailprogramma werkt nou eenmaal sneller dan een webpagina. Bovendien bevat Outlook veel meer mogelijkheden dan dat er op de Hotmail webpagina beschikbaar zijn. Deze mogelijkheden zijn na koppeling ook beschikbaar voor jouw Hotmail adres. Wil jij ook je Hotmail kunnen lezen via Outlook? Via onderstaande stappen ontdek je hoe het werkt.

Outlook en Outlook Express

Wat is het verschil? Outlook Express is gratis en Outlook is betaald. De meeste mensen hebben Outlook Express op hun computer.
Helaas is het niet meer mogelijk om een gratis Hotmail account in te stellen in Outlook Express. Wanneer je je Hotmail berichten naar je computer wilt downloaden dan dien je Outlook te gebruiken.

Welke versie van Outlook heb ik?

Weet je niet zeker of je Outlook Express of Outlook op je computer hebt? Start je mailprogramma op en kijk helemaal boven in het scherm. Daar zou vermeld moeten staan of je gebruik maakt van Outlook of Outlook Express.

Gebruik je Outlook Express en zou je Outlook willen gaan gebruiken? Outlook wordt meegeleverd met het Office pakket. Dit is een pakket met verschillende Microsoft programma's, waaronder Word, Excel en PowerPoint. Zodra je Office hebt geïnstalleerd beschik je ook over het programma Outlook.

Waar kan ik Microsoft Office downloaden?

Het installeren van Office is niet gratis. Het Office pakket is een zeer uitgebreid pakket van Microsoft en bevat een aantal programma's die veel gebruikt worden, waarvan Microsoft Word, Microsoft Excel, Microsoft PowerPoint en Microsoft Outlook wel de meest bekende en meest gebruikte programma's zijn.

Meer informatie over de geschiedenis en de inhoud van het Office pakket vind je op de website van Wikipedia.

Hotmail op je computer

Er zijn twee mogelijkheden om gratis je Hotmail berichten op je vaste computer te bekijken: via Outlook en via Windows Live Mail. Ik zal in dit artikel alleen de mogelijkheid van het instellen van Hotmail in Outlook bespreken.

Hiervoor heb je het onderdeel MS Office Outlook Connector nodig. Dit onderdeel is te downloaden vanaf de website van Live.com. De complete download omvat het programma Windows Live Mail en nog een aantal extra programma's en tools.

Het is ook mogelijk om alleen de MS Office Outlook Connector te downloaden. De andere programma's kun je uitvinken. Voordat je de Connector gaat installeren dien je Outlook af te sluiten.

Importeren van je Hotmail berichten

Na het installeren van de Connector kun je Outlook weer openen. Je krijgt dan een scherm te zien waarin gevraagd wordt om je Hotmail e-mail adres en je wachtwoord. Tevens kun je aangeven welke naam als afzender getoond moet worden wanneer jij een e-mailbericht verstuurt.

Ben je zelf de enige die gebruik maakt van de computer waar je achter zit? Dan kun je een vinkje plaatsen bij "wachtwoord onthouden". Wanneer anderen ook gebruik maken van dezelfde computer dan kun je ervoor kiezen het vinkje weg te halen. Wel moet je dan iedere keer dat Outlook probeert om de mail op te halen uit je Hotmail account je wachtwoord opnieuw invoeren.

Na het invoeren van de gegevens klik je op Ok. Outlook gaat nu je Hotmail account importeren. Daarna zie je aan de linkerkant in je Mail balk een extra account. Dit is je Hotmail account. Het account heeft een eigen Postvak In, een eigen Verzonden Items en dergelijke. Wanneer je verschillende mappen had aangemaakt in Hotmail dan is deze mapstructuur ook overgenomen in Outlook.

Instellen

Wanneer je je Hotmail account op deze manier hebt ingesteld in Outlook dan heeft Outlook automatisch ingesteld dat de mailberichten die binnengehaald worden op je computer ook nog via de website van Hotmail te lezen zijn. Dit kan handig zijn als je beide mogelijkheden wilt blijven gebruiken. Wil je echter alleen nog maar via Outlook werken dan is het handig om het programma zo in te stelen dat de mail van de server wordt gehaald en er niet op blijft staan. Deze instelling kun je als volgt wijzigen:

  • Ga in Outlook naar Extra en vervolgens naar Accountinstellingen
  • Selecteer je hotmail account en klik op Wijzigen
  • Klik vervolgens op Meer instellingen
  • Ga naar het tabblad Geavanceerd

Hier staat een vinkje bij "Een kopie van berichten op de server achterlaten". Wanneer je dit vinkje weghaalt wordt elke keer dat Outlook verbinding maakt met Hotmail al je mail uit Hotmail verwijderd en verplaatst naar je computer. Wanneer je dit wilt kun je het hokje aanvinken en achtereenvolgens klikken op Ok, Volgende, Voltooien en Sluiten.

Nog vragen?

Zo nu weet je hoe je je Hotmail adres kunt instellen in Outlook. Heb je nog vragen? Post ze dan hieronder.
© 2010 - 2024 Artistik, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Microsoft Outlook  meer dan alleen email!Microsoft Outlook meer dan alleen email!Veel particulieren en bedrijven werken met Windows en gebruiken Microsoft Office. Dit onder andere voor email beheer dat…
Werken met OfficeWerken met OfficeIedereen kent het programma Office, en ook heel veel mensen gebruik het programma thuis, op school of op het werk. Offic…
Outlook Express - briefpapier achtergrondOutlook Express - briefpapier achtergrondOutlook Express is een veel gebruikt programma voor het verzenden en ontvangen van e-mail. Wat veel mensen niet weten is…

Websites maken voor beginners: HTMLWebsites maken voor beginners: HTMLVrijwel alle websites zijn grotendeels in HTML geschreven. Maar wat is HTML precies en hoe kun je er een website mee mak…
Blender 3D, spelen met licht en schaduwBlender 3D, spelen met licht en schaduwNadat je je eerste simpele ontwerpen gemaakt hebt, en daar een paar afdrukken van bekeken hebt, blijf je met het gevoel…
Bronnen en referenties
  • http://www.gratis-tips.nl/computers-internet/hotmail-in-outlook/
Reactie

Frank, 20-12-2011
Ik maak gebruik van outlook 2010 en kan het vinkje "Een kopie van berichten op de server achterlaten" niet vinden? Volgens mij hebben de stappen zoals beschreven in het bericht betrekking op een eerdere versie van outlook. Graag hoor ik waar ik het vinkje aan en uit kan zetten bij 2010. Reactie infoteur, 06-03-2012
Helaas beschik ik zelf niet over de versie van 2010, ik kan het dus niet voor u nakijken. Op het internet vond ik het volgende: deze mogelijkheid zou u tijdens het instellen van uw mailaccount moeten kunnen bereiken via de optie "Meer Instellingen". Het vinkje zou u dan aan en uit kunnen zetten op het tabblad Geavanceerd.
Bron: http://support.microsoft.com/kb/2002261/nl

Artistik (8 artikelen)
Laatste update: 26-07-2017
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Tutorials
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.