Kan je rijk worden op Ebay?

Kan je rijk worden op Ebay? Weer eens wat anders dan opbrengst in centen. Steeds meer handelaren op eBay zetten jaarlijks meer dan een miljoen euro om. Bijna 500 aanbieders zullen die magische grens dit jaar weer overschrijden. Opmerkelijk: een aantal van deze handelaren is pas vorig jaar met verkoop op dit internetplatform begonnen.

Miljonair worden op eBay

Het aantal eBay-handelaren dat meer dan een miljoen euro omzet per jaar haalt, zal in 2010 ten opzichte van vorig jaar naar verwachting met bijna 40 procent stijgen. Volgens actuele cijfers rekent eBay in 2010 op ongeveer 480 commerciële handelaren in de categorie met miljoenenomzetten, zo maakte het bedrijf onlangs bekend. In het jaar 2009 hadden slechts 346 dealers die mijlpaal bereikt.

Ebay´s CEO Stephan ziet in de cijfers ook de bevestiging van de eigen ondernemingsstrategie. eBay heeft ondernemersschap immers vanaf het allereerste begin gestimuleerd. Men riep aankomende ondernemers steeds op om nieuwe ideeën eveneens via onlinehandel aan de man te brengen.

Onlinebusiness steeds belangrijker

De toename van handelaren met een miljoenenomzet weerspiegelt ook de algemene trend van kleine en middelgrote ondernemingen om zich via internethandel te profileren. Die categorie groeit gestaag en onlinebusiness wordt een steeds belangrijker economische peiler. Momenteel gebruiken al tienduizenden bedrijven eBay als verkoopplatform voor hun waren. En maandelijks melden zich weer duizenden nieuwe ondernemingen aan die hun geld verdienen met eBay.

Gouden regels voor online-veilingen

Meer dan 50 procent van de Nederlanders heeft het al eens gedaan: op online veilingen een echt koopje bemachtigen. Maar soms blijkt zo'n gunstige aanbieding een ware nachtmerrie te zijn. Lees hier hoe zoeken en bieden op sites als eBay een succes wordt.

Mannen zijn op veilingplatforms duidelijk in de meerderheid: 60 % van hen heeft al eens iets gekocht, voor vrouwen ligt dat aandeel op 49 %. Misschien vertrouwen anderen het niet omdat zoeken en bieden op onlineveilingen te ondoorzichtig lijkt. Maar met een paar eenvoudige regels, kan er niets verkeerd gaan. Welke dat zijn leest u hier:

  1. Succesvol zoeken en observeren: zoeken via productcategorieën duurt langer, maar geeft een beter overzicht. Voor wie precies weet wat hij wil, is een directe zoekopdracht een snellere manier. Koopjesjagers wordt ook geadviseerd om te zoeken naar spelfouten. Met een beetje geluk kan je zo weinig bekeken veilingen vinden.
  2. Check de artikelbeschrijving en de verkoper. Belangrijk aandachtspunt is hoe uitgebreid en gedetailleerd de informatie over een product en de levering ervan is. Is een aanbieding gebrekkig geformuleerd of voor meerdere uitleg vatbaar, dan moet men meer uitleg vragen. Bij de beoordeling van de betrouwbaarheid van een verkoper telt niet alleen het aantal positieve recensies. De commentaren van andere kopers zijn minstens zo nuttig. Bij artikelen uit het buitenland moet men soms rekening houden met invoerrechten.
  3. Vergelijk de prijzen goed. Niet elke aanbieding op een internetveiling is goedkoper dan in winkels of bij webwinkels. Daarom loont het de moeite om de prijzen te vergelijken op vergelijkingssites. Opmerking: houd rekening met de verzendkosten!
  4. Kies aanbiedingen met garantie. Bij gebruikte producten hebben aanbiedingen met een herstelgarantie of een wettelijke garantie de voorkeur. Die loopt meestal tot maximaal twee jaar vanaf de eerste verkoop. Ook op andere zekerheden moeten potentiële kopers alert zijn zoals terugnamebepalingen of een specifieke kopersbescherming als de goederen niet bij de ontvanger arriveren.
  5. Hou het hoofd koel bij biedingen. Bij een veilingduur van 3 tot 10 dagen moet je als geïnteresseerde niet te vroeg "instappen". Dat drijft de prijs alleen maar omhoog. Wie pokeren wil en een snelle internetverbinding heeft, kan zijn bieding een paar seconden voor afloop verzenden.
  6. Onderweg bieden: met de smartphone ben je ervan verzekerd dat je niet de slotfase van een veiling hoeft te missen.
  7. Kies een veilige betaalmethode. Overboeking van het koopbedrag vóór levering stelt hoge eisen aan de betrouwbaarheid van de verkoper. Wie de keus heeft, kan beter een andere methode selecteren zoals de incassomachtiging, de creditcard of kontante betaling bij levering. Ook speciale online betaaldiensten zoals PayPal hebben hun voordelen.
© 2010 - 2024 Serkozy, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Als miljonair leven voor beginnersEindelijk is het gelukt u bent miljonair. U bezit een vermogen van meer dan één miljoen euro. Wat kosten de speeltjes va…
Hoe snel bent u miljonair?Hoe snel bent u miljonair?Rente op rente krijgen, procent sommen maken, rente verdubbelen, niets gaat sneller dan rente op rente (behalve de bitco…
De beste tien stappen om miljonair te wordenDe beste tien stappen om miljonair te wordenMiljonair worden is geen kwestie van geluk. De meeste miljonairs hebben er hard voor gewerkt om financieel onafhankelijk…
Tips voor veilig kleding kopen op ebayTips voor veilig kleding kopen op ebayEBay is een online handelsplaats. Er wordt van alles gekocht en verkocht. Van make-up tot auto's. Maar niet iedereen die…

Tips voor het verkopen op een tweedehands websiteDe laatste jaren zijn de producten die je op een tweedehands website vind enorm uitgebreid. Voor elk wat wils en bijna a…
Een Facebook account verwijderen, hoe doe je dat?Een Facebook account verwijderen, hoe doe je dat?Een Facebook account verwijderen is niet moeilijk, maar je moet wel even weten hoe het moet. Sommige mensen willen er va…
Bronnen en referenties
Serkozy (1.241 artikelen)
Laatste update: 28-12-2013
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Tips en tricks
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.