Meet de populariteit van een website!

Wil je weten hoeveel links er naar jouw website gaan? Of naar iedere willekeurige andere website? Lees hier hoe je daar achter kan komen. Het aantal links dat naar jouw site is gemaakt is een indicatie van hoe populair jouw site is. Linkpopulariteit meten is een effectief marketinginstrument. Als je zonder programmaatje erachter wilt komen wat de links zijn die mensen naar jouw site sturen, ben je wel even bezig. Met deze website is het mogelijk om binnen enkele seconden erachter te komen hoeveel links er zijn gemaakt naar je website. Let op! Dit artikel is geschreven vanuit de persoonlijke visie van de auteur en bevat mogelijk informatie die niet wetenschappelijk onderbouwd is en/of aansluit bij de algemene zienswijze.

Inhoud:


De linkpopulariteit van een site wordt gemeten door het aantal websites dat naar een site heeft gelinkt te tellen. Het is een gratis website voor iedereen. Je kunt heel eenvoudig alle links naar jouw site te weten komen. Niet alleen sites maar ook pagina's kunnen gecontroleerd worden op links. Deze tool is eveneens erg handig als je wilt weten hoeveel links een andere, willekeurige site heeft.

Geen linkspamming maar linkbuilding

Omdat het voor een site belangrijk is om veel links te hebben, proberen website-eigenaars veel uit om zoveel links te verzamelen naar hun site. In het begin van het internettijdperk werkten site-eigenaars aan gratis sites om daar zo veel mogelijk links op te zetten. Een goede zoekmachine herkent deze vorm van linkspamming. Er zijn andere manieren om aan linkbuilding te doen die meer effectief zijn.

Populair

Er zijn veel manieren om de populariteit van een site te meten. Eén van de graadmeters om te onderzoeken hoe populair een website is, is het aantal links naar een website toe tellen. De gedachte hier achter is dat hoe meer mensen naar een site hebben gelinkt, hoe populairder de site is. Dit wordt linkpopulariteit genoemd. Mensen linken niet zomaar naar een site. De site dient extra achtergrondinformatie te hebben of enige autoriteit te tonen. Daarom kun je ervan uitgaan dat als veel mensen linken naar een site, het een interessante site betreft.

Linkpopulariteit

Je kunt de linkpopulariteit van een site meten door op de link onderaan het artikel te klikken. Je kunt een website op de daarvoor bestemde regel in te vullen. Daarna klik je op de knop ”Tell me my popularity“. De site zoekt in het archief van Google, Msn en Yahoo hoeveel links er naar deze site toe staan.

Ranking

Google bepaalt mede al naar gelang het aantal links naar een site, hoe hoog de pagina in de zoekresultaten staat. Dat is slechts één van de parameters die de ranking bepaalt, maar wel een belangrijke. Daarnaast zorgt een link op een goede site voor veel extra surfverkeer van die site.

Kwaliteit

Niet alleen de kwantiteit, het aantal links is belangrijk, maar ook de kwaliteit, datgene wat de site waar de link op staat inhoudelijk met jouw site te maken heeft. Oftewel: Je kunt beter één goede link hebben van een drukbezochte site dan 100 links van niet-bezochte sites. De linkpopulariteit van een site zegt dus niet alles over hoe populair de site daadwerkelijk is. Het geeft wel een belangrijke indicatie hoe populair een site is als je ziet dat veel mensen spontaan een link hebben gemaakt.

Op de link hiernaast kun je de populariteit van een site meten: Linkpopulariteit

Reactiepopulariteit

Behalve linkpopulariteit zijn er andere manieren om te meten hoe populair een site is. Soms kun je reageren. Als er veel reacties worden gegeven, weet je dat het een interessante site betreft die vele mensen aantrekt. Bij pagina's waar meer dan honderd reacties staan, kun je zelf concluderen dat het een veel besproken en dus interessant onderwerp moet zijn.

Lees verder

© 2007 - 2024 Tom008, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Teksten en websites vertalen met hulp van Google VertalingHet vertalen van teksten of websites is soms lastig. De kwaliteit van veel vertaalsites valt tegen. Google heeft ook een…
Privacyvriendelijke zoekmachine: DuckduckgoPrivacyvriendelijke zoekmachine: DuckduckgoDuckduckgo is in 2013 in populariteit gestegen op het gebied van zoekmachines. Wat is Duckduckgo en waarom is Duckduckgo…
Handige zoekmachine optimalisatie tipsHandige zoekmachine optimalisatie tipsDagelijks maakt de overgrote meerderheid van de internetters gebruik van zoekmachines zoals Google of Bing. Als je een e…
Klim in de zoekresultaten van Google met SEO!Klim in de zoekresultaten van Google met SEO!SEO, oftewel Search Engine Optimization, is de term gebruikt om uw ranking in Google te verbeteren. In een digitaal tijd…

De print screen knopIedereen heeft de print screen knop op zijn toetsenbord zitten. Wat kun je er eigenlijk mee? Je kunt een schermafbeeldin…
Bronnen en referenties
  • www.linkpopularity.com
Tom008 (1.183 artikelen)
Laatste update: 18-06-2015
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Tips en tricks
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.