Hoe leer je vissen in World of Warcraft?

Hoe leer je vissen in World of Warcraft? Hoe leer je vissen in World of Warcraft? Vissen in World of warcraft is een goede manier om je eigen voedsel te verzamelen en bovendien kan je er op den duur ook wat goud mee verdienen. Als je een character (karakter) op WoW gemaakt hebt, train dan zo spoedig mogelijk ook een beroep waarmee je geld kan verdienen, en de overige secundary professions, dat zijn vaardigheden zoals fishing (vissen) en first aid (eerste hulp), cooking en archeology. In dit artikel komen Engelse woorden voor, die ook in de game gebruikt worden.

Om te vissen in World of Warcraft moet je aan paar voorwaarden voldoen

Je moet de vaardigheid fishing getraind hebben bij een fisherman trainer. Waar vind je die? Je vindt een trainer door op een guard (stadswachter) in een stad te klikken en uit de lijst die de wachter je toont selecteer je ‘secondairy skills’ en vervolgens klik je op ‘fishing.' Dan geeft de guard je uitleg waar je de fishing trainer kunt vinden. Bovendien zal er op de minimap van je scherm (de kleine ronde map rechts in je computerscherm) een kleine rode vlag verschijnen, op die plek op de stratenmap of het gebied, bevindt zich de trainer van een beroep en/of vaardigheid, waar je naar op zoek bent.

Vishengel

Om te vissen kan je een vishengel gebruiken, maar dit is niet verplicht. Heb je echter wel een hengel dan is de kans dat je de beste vis vangt, groot. Maak je ook nog gebruik van aas, dan gaat het vissen nog beter en sneller.
  • Een hengel. Een eenvoudige hengel kan je meestal direct in de buurt van de trainer vinden. Een NPC naast hem (of haar) verkoopt dergelijke spullen.
  • Aas kan je daar ook kopen, en zorgt ervoor dat je sneller vis vangt.

Viswater

Waar kan je vissen?

Goed viswater wat bij je ‘fishing skill’ past. Het is zo dat je niet kunt vissen in een hoog level gebied als je nog een lage ‘skill’ in vissen hebt. Je moet met vissen dus in laag level gebied beginnen te vissen. Je kunt in vrijwel elk water vissen. In water waar veel vis zit zie je boven het water op sommige plaatsen een soort blauwe kring, dat is een teken dat daar een school vissen zit.

Fishing

Als je alles hebt kun je beginnen met vissen. Zit menigeen nog te worstelen voordat men door heeft hoe je in World of Warcraft je character zo ver krijgt dat hij/zij een hengel uitwerpt en gaat vissen? Moeilijk is vissen niet.
  • Klik (alleen als je een hengel wilt gebruiken) met rechtermuisknop op de hengel in je tas.
  • Open je spellbook en ga naar professions. Kies fishing. Je character gooit vervolgens een hengel met dobber uit.
  • Als je aas hebt gekocht, klik daar dan op met rechtermuisknop. Vissen zonder aas kan ook, het duurt alleen wat langer voordat je beet hebt of voordat je goede vis vangt.
  • Ik ga er vanuit dat je voor een open water staat. Op plaatsen in het water waar je een cirkel ziet meanderen, zit een school vissen. Let daar dus goed op. Als je met de cursor van je muis over een school vissen glijdt, lees je welke vis daar gevangen kan worden. Ben je op zoek naar specifieke vissoorten, zoek dan eerst uit in welk water je die vissen vangen kunt.
  • De hengel wordt met de dobber in het water geworpen. Als de dobber binnen een school vissen landt, zit je goed. Plaats de cursor van je computermuis onder de dobber op je beeldscherm, en klik zodra de dobber onder gaat. Je zult dan een plonsje horen. Aan het begin zal je vaak niet meteen beet hebben, omdat je nog een onervaren visser bent, maar al snel zal je vaak beet hebben en de vis uit het water buitmaken. Soms vang je dingen in het water die je waarschijnlijk niet verwachtte, zoals oude schoenen, of soms een schatkist met buit.

Rijk worden met vissen?

Dat lukt hoofdzakelijk als je het recept Savory Deviate Delight hebt kunnen trainen. Savory Deviate Delight bezit in gekookte vorm de kracht om characters voor een uurtje om te vormen tot piraat of Ninja. Deze vissen verkopen daarom erg goed. De deviate vis verkoopt overigens ook goed in rauwe staat. Deze vis is te vangen in de waterpoelen in ‘The Barrens,’ vlak bij Ratchet. Andere vissen die op termijn ook goud opleveren worden in hogere level gebieden gevangen. Met fishing alleen word je niet snel echt rijk.

Hint voor monks op laag level

Zodra je als monk Zen Pilgrimage leert, en dus naar de Peak of Serenity kan teleporteren, kan je daar gaan vissen naar golden carps, een vis die je normaal gesproken pas op hoge levels vangt en daar veel voorkomt. Normaal gesproken kan je deze karpersoort pas veel later (op level 85) vangen omdat je op laag level nog niet naar het gebied kan reizen. Monks kunnen dat wel en dus kan je de hoge level vissen vangen en verkopen en is dat makkelijk verdienen. En ook al is je skill in fishing ook niet zo hoog, kan je de kapers als Monk toch in Peak of Serenity vangen. Ze kunnen in aution house aardig wat goud opleveren, afhankelijk van vraag en aanbod.

Lees verder

© 2008 - 2024 Kisses, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Overeenkomsten tussen Boogschutter en VissenOvereenkomsten tussen Boogschutter en VissenHoewel de verschillen tussen Boogschutter en Vissen aanzienlijk zijn, betekent dat niet dat er geen relatie tussen beide…
Welke sterrenbeelden passen het best bij elkaar?Welke sterrenbeelden passen het best bij elkaar?Liefde en overeenkomsten hebben met iemand anders is iets waar iedereen naar streeft. Er wordt door bijna iedereen over…
World of Warcraft CataclysmWorld of Warcraft is één van de grootste en populairste games uit de geschiedenis. Behalve het originele spel zijn er oo…
Sterrenbeeld Vissen (Pisces)De Vissen is een sterrenbeeld dat van toepassing is op mensen die geborten zijn van 19 februari tot en met 20 maart. De…

Tips voor het zelf printen van foto'sSteeds meer mensen beschikken over een PC, een printer en een digitale camera. En dit aantal groeit nog elke dag. Niet z…
Fishing herkennen. URL-spoofing en spear fishingFishing herkennen. URL-spoofing en spear fishingStel dat u een e-mail ontvangt van uw bank, waarin de bank u verzoekt om op de link in de e-mail te klikken en in te log…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Printscreen World of Warcraft
  • http://www.wowhead.com/item=74866/golden-carp#comments
Kisses (665 artikelen)
Laatste update: 24-09-2015
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Tips en tricks
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.