Netflix Party, wat is het en hoe werkt het?

Netflix Party, wat is het en hoe werkt het? Samen een film kijken op Netflix kan supergezellig zijn. Met Netflix Party kun je samen met iemand anders een film of serie kijken, zelfs als het niet mogelijk is om bij elkaar te zijn. Om Netflix Party te kunnen gebruiken, is het echter nuttig de verschillende mogelijkheden ervan te kennen en te weten hoe Netflix Party werkt.

Wat is Netflix Party?

Netflix Party is simpelweg een programma, dat ervoor kan zorgen dat u samen met iemand anders een film of serie kunt kijken. Het is een browserextensie die ervoor zorgt dat dezelfde film of serie op verschillende computers gelijk loopt en dit kan met veel computers tegelijk. Daarnaast zit er tijdens het kijken een chatbalk rechts op uw scherm, zodat u tijdens de film contact kunt houden met uw medekijkers door te chatten. Tot slot is het ook nog mogelijk uw naam en icoon aan te passen met pictogrammen die al in het programma zitten, op die manier kunt u uw gezamenlijke Netflix-ervaring zo leuk en persoonlijk mogelijk maken. Om Netflix Party te kunnen gebruiken is het nodig dat alle gebruikers een Netflix-account en een internetverbinding hebben. Netflix Party synchroniseert de films op de verschillende computers. Netflix Party werkt over de hele wereld.

Hoe werkt Netflix Party?

Een groep maken op Netflix Party

Netflix Party (versie 1.7.9) is een browserextensie die toegevoegd kan worden aan uw Chrome-browser. Dit kan via de site van Netflix Party die doorverwijst naar de Chrome web store, maar dit kan ook door direct in de Chrome web store te zoeken naar Netflix Party. Vervolgens surft u via diezelfde Chrome-browser naar Netflix en start u een film of serie. Daarna pauzeert u de film of serie en klikt u rechtsboven op het NP-icoon (het icoon van Netflix Party). Wilt u dat u de enige bent die de video op pauze kunt zetten? Vink dan "Only I have control" aan. Klik vervolgens op start. Er komt een link tevoorschijn, kopieer deze link en stuur deze naar de personen waarmee u wilt gaan kijken. Hier staat ook de optie om de chatbalk weg te halen. Start de video en kijken maar!

Meedoen met een groep via Netflix Party

Het is ook mogelijk om mee te kijken met een andere groep. Hiervoor is het van belang dat u de browserextensie heeft toegevoegd. Op het moment dat u de link ontvangt van uw medekijkers, hoeft u deze alleen maar te openen in uw Chrome-browser. Vervolgens kan het feest beginnen!

Icoon en naam aanpassen op Netflix Party

Wilt u uw icoon en/of uw naam aanpassen? Klik dan rechtsboven op het ronde pictogram naast de rode woorden Netflix Party.
Op het moment dat u daarop klikt kunt u uw icoon veranderen door op het pictogram te klikken en vervolgens een pictogram naar keuze aan te klikken. Wilt u daarnaast uw naam aanpassen? Klik dan nogmaals op het pictogram en vul de gewenste naam in bij Nickname. Klik vervolgens op Save Changes. U heeft nu een pictogram en een naam naar keuze.

Tot slot is er nog de mogelijkheid om de makers van Netflix Party te ondersteunen door middel van het geven van donaties.

Veiligheid

Netflix Party is een browserextensie die ontwikkeld is door een derde partij, de extensie is dus niet ontwikkeld door Netflix zelf. Om die reden is het belangrijk alvorens u de extensie gaat gebruiken, stil te staan bij de veiligheidsrisico's van Netflix Party. Er is geen reden gevonden om aan te nemen dat het niet veilig is om Netflix Party te gebruiken. Er is ook geen aanwijzing gevonden dat Netflix Party naast het synchroniseren van de video's toegang krijgt tot uw Netflix-account. In de privacy policy van Netflix Party staat onder andere dat zij geen chat-berichten van u opslaan en dat de extensie bedoeld is voor gebruikers ouder dan 13 jaar. Er worden statistieken en gegevens van u verzameld als u de dienst gebruikt, dit gebeurt echter grotendeels anoniem volgens Netflix Party. Ook staat er dat Netflix Party er alles aan doet om de gegevens veilig te bewaren, op het internet biedt dit echter geen zekerheid. Op het internet is er altijd een risico dat gegevens in handen van anderen terechtkomen. Voor verdere informatie over veiligheid en privacy is het verstandig de privacy policy van Netflix Party te raadplegen. Een andere reden om dit te doen is dat de privacy policy van Netflix party zo nu en dan geüpdatet wordt. Door deze te raadplegen voordat u de extensie downloadt en gebruikt, bent u op de hoogte van de meest recente informatie. Vervolgens kunt u goed geïnformeerd besluiten of u de risico's wilt nemen. Onthoud dat gebruik maken van Netflix Party op eigen risico is.
© 2020 - 2024 Dimm, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Netflix op je tv met Wii of Wii UHeb jij een Netflix-account? Dan wil je misschien je favoriete series en films niet alleen op je computer kijken, maar o…
Film of serie verdwenen van Netflix? Dit is er aan de handFilm of serie verdwenen van Netflix? Dit is er aan de handVind je een film of serie op Netflix die je wilt bekijken dan kun je deze opslaan in Mijn Lijst. In tegenstelling tot de…
Netflix: film of serie uit lijst 'Verder kijken' verwijderenNetflix: film of serie uit lijst 'Verder kijken' verwijderenGebruik je Netflix via je PC, laptop of tv-menu dan ben je waarschijnlijk bekend met de lijst 'Verder kijken'. Deze toon…
Black Mirror Bandersnatch: een interactieve Netflix-filmBlack Mirror Bandersnatch: een interactieve Netflix-filmBlack Mirror Bandersnatch is de eerste Netflix-film gebaseerd op de dystopische anthologieserie Black Mirror. De film is…

Televisie aansluiten op het internetTelevisie aansluiten op het internetIn 2020 zijn er verschillende mogelijkheden om je televisie aan te sluiten op het internet. Met deze mogelijkheden kun j…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Jade87, Pixabay
  • https://www.netflixparty.com/ (Bezocht: April 2020)
  • https://www.netflixparty.com/privacy (Bezocht: Mei 2020)
Dimm (3 artikelen)
Gepubliceerd: 07-05-2020
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Tips en tricks
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.