Verkopen op ebay in 10 stappen

Iedereen heeft wel spullen liggen in zijn zolder die hij niet meer gebruikt. Uit onderzoeken blijkt dat een gezin gemiddelde over 800 euro ongebruikte objecten beschikt. Het is moeilijk om deze zaken weg te gooien. Wat als u er nog geld voor zou krijgen? Een goede reden om op ebay te verkopen. In dit artikel vindt u handige tips om in 10 stappen een goede verkoper te worden op ebay.

1. Marktonderzoek

Begin eerst met een onderzoek van de objecten die u wenst te verkopen. Voor u start met de verkoop van uw objecten, raad ik u aan om enkele weken ervoor regelmatig te surfen over ebay. Op die manier krijgt u een idee hoe de objecten worden aangeboden, of ze al dan niet werkelijk verkocht worden en aan welke prijs.

2. Geschikte rubrieken

Eens u klaar bent met uw marktonderzoek kunt u beslissen om te verkopen. Kies vooreerst een geschikte rubriek voor uw objecten. De meeste kopers surfen eerst naar de rubrieken om vervolgens in die rubrieken een zoekopdracht te lanceren. Het zou spijtig zijn, indien uw objecten nooit door een zoekopdracht gevonden zouden worden, omdat u het object in een verkeerde rubriek gestoken heeft.

3. Titel

Geen enkele verkoper moet overtuigd worden van het belang van een goede titel voor de objectbeschrijving. Het is immers op basis van de trefwoorden in de titel dat kopers je objecten vinden en erop doorklikken vanuit de zoekresultatenpagina. Bedenk een goede titel en gebruik hiervoor het aantal karakters dat ter uw beschikking gesteld wordt. Een ondertitel doet eveneens wonderen.

4. Beschrijving

Naast de foto zijn ook de kleine lettertjes van een objectbeschrijving zeer belangrijk. Je objectbeschrijving dient nauwkeurig beschreven worden, op die manier kan men u achteraf niets verwijten. De verkoper dient zijn object zo nauwkeurig mogelijk te omschrijven en de koper moet deze dan ook lezen.

Vorige maand bood een eBay koper in de VS tot 800 dollar voor een object dat voorzien was van een foto van de populaire nieuwe XBOX 360 gameconsole van Microsoft. Achteraf bleek de koper te bieden op een lege doos, niet op de console zelf. Dat stond aangegeven in de objectbeschrijving, maar was natuurlijk niet meteen duidelijk uit de foto. De verkoper kon niets verweten worden, alles stond namelijk duidelijk in de beschrijving van het object.

5. Foto’s

De foto’s trekken de meeste kopers aan naar uw object. De eerste foto kunt u gratis met uw aanbieding plaatsen, dus waarom zou u er geen gebruik van maken? Zorg ervoor dat het object duidelijk zichtbaar is op uw foto. Desnoods neemt u meerder foto’s, de kostprijs is dan misschien hoger, maar de kopers zullen meer aangetrokken worden door een object met meerdere foto’s.

6. Prijs

Het bepalen van de juiste prijs voor een object staat centraal in elke veiling. Koop of verkoop je een object? Dan kan je eBay gebruiken om onderzoek te doen naar de gangbare marktprijzen. eBay bewaart alle informatie van afgelopen veilingen gedurende 90 dagen. Je kunt deze informatie doorzoeken om zo de gangbare prijs voor een object te kunnen bepalen.

De prijzen van een object kunnen sterk verschillen in verschillende landen. Zo is het mogelijk dat hetzelfde object meer of minder opbrengt in een ander land. Zelfs wanneer je de extra transportkosten in rekening neemt. Surf dus eventueel naar de eBay sites in andere landen en voer daar hetzelfde prijsonderzoek uit.

7. Instructies

Bij de beschrijving van uw object kunnen er eveneens instructies bijgevoegd worden. Deze instructies moeten eveneens goed beschreven worden. U kunt bijvoorbeeld aanduiden dat het object opgehaald dient te worden of dat u geen paypal aanvaardt.

8. Vragen

Ebay biedt de koper de mogelijkheid om vragen te stellen over het object dat de verkoper aanbiedt. Het snel antwoorden van deze vragen, maakt onmiddellijk een goede indruk op de koper. Hij zal gemakkelijker op uw object bieden dan een verkoper die op zich laat wachten voor het beantwoorden van de vragen. Op de laatste dag van de veiling zullen de meeste vragen gesteld worden. Het object wordt namelijk speciaal uitgelicht omdat de veiling hiervan bijna afloopt. Zorg ervoor dat u dan achter uw computer zit, want dan moeten de antwoorden zeker en vast vlug komen.

9. Inpakken

Eens het object verkocht is, moet u deze nog inpakken. Verstuur uw object pas op het moment dat u de betaling ervan ontvangt. Wees niet zuinig met de verpakking van uw object. Wanneer er iets mis loopt met de zending, zult u de schuld krijgen.

10. Evalueren

De laatste stap is de evaluatie van de koper. Op ebay schenkt men veel aandacht aan de evaluaties. Wanneer u snel uw evaluatie geeft aan de koper, zal deze eveneens rapper evalueren.
© 2008 - 2024 Josephine, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Tips voor veilig kleding kopen op ebayTips voor veilig kleding kopen op ebayEBay is een online handelsplaats. Er wordt van alles gekocht en verkocht. Van make-up tot auto's. Maar niet iedereen die…
Hoe werkt ebay?Hoe werkt ebay?De meeste mensen kennen eBay wel. Dit is een soort internationale versie van het Nederlandse Marktplaats waar iedereen s…
Verkopen via Marktplaats of op de vlooienmarktVerkopen via Marktplaats of op de vlooienmarktSpullen van enige waarde kunt u vaak nog goed verkopen via Ebay of Marktplaats. Andere spullen zijn juist beter te verko…
Geld verdienen op internetGeld verdienen op internetKun je wel wat extra geld gebruiken? Misschien is het een idee om geld te verdienen op internet, geld verdienen op inter…
WinRAR, BIN/CUE en .001 bestanden openen (uitpakken)Sommige bestanden zijn zo groot dat u ze niet kunt downloaden of via e-mail kunt versturen. Daarom worden ze gecomprimee…
Josephine (2 artikelen)
Gepubliceerd: 03-03-2008
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Tips en tricks
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.