6 Tips voor meer volgers op Instagram

6 Tips voor meer volgers op Instagram Instagram is één van de grootste internationale sociaal media sites van dit moment. Op Instagram wordt voornamelijk gecommuniceerd door middel van foto's. Met het installeren van de Instagram app kan je gemakkelijk en snel foto's uploaden op je Instagram account. Instagram is erg populair en daarom ook erg interessant voor adverteerders en bedrijven. Als je bijvoorbeeld een eigen blog, website of web shop bent gestart, kan bekendheid op sociaal media voor meer verkeer zorgen, maar hoe doe je dat?

1. Identiteit

Bedenk waar jou Instagram over gaat. Als je een blog hebt over mode dan is het verstandig om dat thema op je Instagram pagina aan te houden. Op deze manier weten mensen wat voor soort foto's ze op jou Instagram kunnen vinden en als ze daarin geïnteresseerd zijn zullen ze regelmatig een kijkje nemen.

2. Volgen

Om volgers te krijgen op Instagram moet je natuurlijk zelf mensen volgen.
Het is belangrijk dat je mensen volgt die geïnteresseerd zijn in wat jij te bieden hebt. Via de zoekoptie "hashtags" in de Instagram app kun je gemakkelijk een bepaald onderwerp vinden waar mensen een foto over geplaatst hebben. Als je bijvoorbeeld #beauty intikt zullen er foto's verschijnen gerelateerd aan dit onderwerp.

3. Likes en reacties geven

Op Instagram kan je een foto liken. Wanneer je een foto van een persoon liked zal diegene wellicht ook een paar foto's van jou terug liken. Maar met alleen maar foto's liken kom je er niet. Naast foto's liken is het ook erg belangrijk om een reactie achter te laten op een foto.
Veel gebruikte reacties zoals "nice" en "beauty" zijn prima maar zullen niet echt opvallen. Het is daarom ook aan te raden om meer dan 1 of 2 woorden te gebruiken en het wat origineler aan te pakken. Een vraag stellen over de foto doet het ook goed en op die manier creëer je gelijk interactie.
Op deze manier worden mensen nieuwsgierig omdat jou reactie opvalt en zullen ze eerder geneigd zijn om je profiel te bezoeken. Reacties als "follow to follow" of "follow me" worden niet echt gewaardeerd en zullen eerder genegeerd worden. Bovendien wil je dat mensen je volgen omdat ze geïnteresseerd in je zijn en niet alleen maar om te volgen.
Hoe meer likes en reacties op je foto's, des te makkelijker wordt je gevonden op Instagram. Zo kom je op de zogeheten "verkennen pagina" te staan of op de "personen om te volgen-lijst". Op deze pagina's worden populaire foto's uitgelicht.

4. Kwaliteit

Behalve dat de foto's een bepaald thema moeten hebben is het ook belangrijk dat de foto's er mooi uitzien. Als je een foto toegevoegd via de Instagram app, dan kan je het zelf bewerken door middel van verschillende filters toe te voegen. Op deze manier geef je je foto's net dat beetje extra.
Wat ook erg in is op het moment zijn eenvoudige, rustige of juist kleurrijke foto's. Foto's die er netjes uitzien, met de juiste belichting en goede camera stand zijn genomen doen het erg goed. Zorg dus ervoor dat de foto's op je Instagram er niet rommelig uitzien. Als je bijvoorbeeld je eten fotografeert zorg dan dat alles er goed en netjes uitziet. Op deze manier ziet je pagina er verzorgt en schoon uit. Mensen zullen je dan onthouden en regelmatig je Instagram profiel bezoeken.

5. Hashtags

Het kan helpen om je foto een hashtag te geven. Dit wil zeggen dat je jouw foto een onderwerp geeft zodat het gemakkelijk te vinden zal zijn. Als je een foto maakt van de Eiffeltoren zet je er bijvoorbeeld #Eiffeltower of #Paris bij. Mensen die vervolgens op dat onderwerp zoeken zullen sneller jou foto tegenkomen.

6. Continuïteit

Zorg dat je regelmatig wat foto's upload en laat je profiel niet verslonzen. Je volgers weten dan wat ze van je kunnen verwachten wanneer ze weer een bezoekje brengen aan je Instagram profiel. Wanneer je profiel niet up-to-date is, zullen mensen al snel hun interesse verliezen. Een foto per dag, of om de dag is prima. Iets meer foto's plaatsen is natuurlijk beter maar zorg ervoor dat het niet teveel wordt per dag, want dat wordt al snel irritant gevonden.

Dit zijn de belangrijkste punten waaraan je moet houden als je wilt groeien op Instagram. Het kost wat tijd en moeite maar dan heb je ook wat. Het belangrijkste is natuurlijk om jezelf te blijven en er plezier in te hebben.
© 2014 - 2024 Dunja, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Waarom en hoe social media te gebruiken door bedrijven?Waarom en hoe social media te gebruiken door bedrijven?Social media biedt organisaties de mogelijkheid om op een ideale manier (goedkoop, snel, gebruiksvriendelijk, groot bere…
Fotografie met InstagramFotografie met InstagramKlik op mij, vind mij leuk, kijk naar mijn foto’s en deel het met de wereld. Naast alle sociale media zoals Facebook en…
Wat zijn influencers?Wat zijn influencers?Je hebt het woord waarschijnlijk al een keer voorbij zien komen: influencers. Dat dit een belangrijke groep mensen is, d…
Social media-app: VeroSocial media-app: VeroWat is Vero? Vero is een social media platform. Op het platform kun je uiteenlopende content delen: foto’s, video’s, muz…

11 tips om effectiever te zoeken in Google11 tips om effectiever te zoeken in GoogleZonder beroep te doen op grondige analyses en studies kan er gesteld worden dat iedere internetgebruiker Google kent. Su…
Netflix op je tv met Wii of Wii UHeb jij een Netflix-account? Dan wil je misschien je favoriete series en films niet alleen op je computer kijken, maar o…
Dunja (1 artikelen)
Gepubliceerd: 26-10-2014
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Tips en tricks
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.