De Sims 3 vaardigheid - Tuinieren

De Sims 3 vaardigheid - Tuinieren Een van de meest belangrijke taken in de Sims 3 is het bezitten en verkrijgen van verschillende vaardigheden. Deze heb je nodig om hogerop te komen in je carrière maar ook om meer succes te hebben in je huishouden, met je gezinstaken en andere Sims. Let op: Voor dit artikel is de Engelse versie van het spel gebruikt. Er is zoveel mogelijk geprobeerd om de Nederlandse namen te gebruiken, maar in sommige gevallen staat de Engelse benaming erbij.

Cursus tuinieren

Je kunt via het stadsoverzicht al kiezen om een cursus te volgen voor tuinieren, maar het is beter om hiermee te wachten tot de hogere niveaus, aangezien het dan langzamer gaat om met behulp van het tuinieren zelf je niveau te verhogen. Volg je de cursus, dan behaal je 1 niveau binnen een uur (in Sim tijd) voor een bedrag van 400 Simoleons. Je kunt wel via het stadsoverzicht plekken zoeken bij meren en parken waar groenten of fruitbomen groeien. Door deze regelmatig te plukken bouw je ook een hoger niveau/vaardigheid op.

Zaden

In de stad kun je zaadjes vinden. Dit kunnen sla-zaadjes, tomaten zaadjes of druiven zaadjes zijn. Deze kun je met een lage vaardigheid al zaaien. Je vindt ook speciale zaadjes, ongewone zaadjes en zeldzame zaadjes die je met een hogere vaardigheid kunt planten. Je kunt de meeste zaadjes vinden bij parken, meren en bij begraafplaatsen.

Twinbrook Valley - beste plek voor tuinieren

In Twinbrook valley kun je een kavel vinden met volkstuintjes. Hier kun je veel verschillende groenten en fruit oogsten. De volgende morgen groeit alles weer aan, zodat je de hele dag door kunt blijven plukken. Dit levert zowel snelle vaardigheid op te bouwen (tijdens het plukken), veel geld omdat je de oogst kunt verkopen voor een goede prijs en je kunt deze groenten vervolgens ook in je eigen tuin planten, mits je de juiste vaardigheid bezit.

Niveau 0 - 10

De te behalen niveaus in het tuinieren beginnen bij 0 en het laatste niveau is 10. Wanneer je een bepaald niveau bereikt krijg je daarvoor meer opties of bonussen. Hieronder zijn de niveaus vermeld die je extra opties/bonussen geven:

Niveau 1

Wanneer je het eerste niveau behaald, ontvang 2 sla-zaadjes en 4 druiven zaadjes om je eigen moestuin te beginnen.

Niveau 2

Je kunt nu onkruid wieden om betere kwaliteitsproducten te kunnen oogsten.

Niveau 3

Je kunt nu compost gebruiken, zoals vissen, zaadjes, planten, etc. om betere groenten en fruit te oogsten.

Niveau 5

Wanneer je dit niveau bereikt, kun je de ongewone zaadjes planten

Niveau 7

Wanneer je dit niveau bereikt, kun je zeldzame zaadjes planten.

Uitdagingen

Naast de 10 niveaus zijn er ook nog 2 uitdagingen om te behalen om een echte professional te worden in het vissen. Deze uitdagingen kun je vinden door in het tabblad "vaardigheden" op de knop met het memo blokje aan de rechterkant van het beroep te klikken. Onderaan staan dan de uitdagingen. De uitdagingen genoemd zijn:

Meester Planter

Een meester planter moet 19 types planten geplant hebben om deze uitdaging te bereiken. Heb je deze uitdaging bereikt dan kun je veel sneller onkruid wieden.

Botanische baas

Voor deze uitdaging moet je minstens 75 perfecte fruit en groenten hebben geoogst. De bonus voor deze uitdaging is dat je planten hierna bijna nooit meer zullen doodgaan van verwaarlozing.

Meester boer

Om een meester boer te worden moet je tenminste 650 fruit- en groenten geoogst hebben. Met het behalen van deze uitdaging blijven je planten langer vochtig en vruchtbaar, zodat het bijhouden van de tuin minder tijd kost. Mocht je een tuinkabouter hebben dan zal deze tot leven gaan komen en je planten water geven.

Expansie wereld-avonturen

Als je de Wereld-avonturen expansie hebt kun je reizen naar Frankrijk, China en Egypte. Hier kun je ook andere plant soorten vinden. Je kunt deze vinden door in de nabijheid van meren en huizen te kijken of er planten groeien die je kunt plukken. Om deze in je eigen tuin te kunnen laten groeien moet je ze plukken zodat ze in je inventaris zijn en met het juiste niveau kun je ze vervolgens in je eigen achtertuin planten.
© 2012 - 2024 Esthercita79, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De Sims 3 uitbreiding - DierenlevenDe Sims 3 uitbreiding - DierenlevenVele Sims fans zaten er al op te wachten, de uitbreiding om huisdieren in je gezin te kunnen opnemen. Waar de dieren in…
Tuinieren in De Sims 4Tuinieren in De Sims 4Ook in De Sims 4 is het weer mogelijk om lekker te gaan tuinieren. Je hoeft geen uitbreidingen aan te schaffen om te kun…
The Sims 3 vaardigheid - VissenThe Sims 3 vaardigheid - VissenEen van de meest belangrijke taken in de Sims 3 is het bezitten en verkrijgen van verschillende vaardigheden. Deze heb j…

Tekst dicteren in plaats van typen met spraakherkenningTekst dicteren in plaats van typen met spraakherkenningSpreken gaat sneller dan typen. Zou het daarom niet fijn zijn om tekst die je in een Word document wilt hebben te dicter…
Geheel eenvoudig een film ondertitelen!Heeft u online een film gekocht? Of heeft u een film gedownload? Dan is de kans groot dat een Nederlandse ondertiteling…
Bronnen en referenties
  • www.thesims3.ea.com
  • www.sims.wikia.com
Esthercita79 (271 artikelen)
Laatste update: 10-01-2017
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Software
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.