Vectorworks is het meest fijne computer-tekenprogramma

Vectorworks is het meest fijne computer-tekenprogramma Deze software is zeer geschikt voor alle vakspecialisten in de bouw- en ontwerpwereld. Van 2D-tekeningen tot zelfs 3D-modellen.

Vectorworks

Vectorworks is bij uitstek het meest veelzijdige CAD-programma dat op de markt te verkrijgen is. Dit CAD-programma is bedoeld om technische tekeningen mee te maken, zoals plattegronden en bouwtekeningen. Ook kun je er mooie ontwerpen mee maken en zelfs 3D tekeningen. Dit programma is de beste manier om mee te werken voor vakspecialisten in de bouw- en ontwerpwereld.

Bestellen

Vectorworks is geen gratis software programma, je kunt het bestellen op de website van Vectorworks. Het programma wordt aangeboden in verschillende (branche) versies, met ieder zijn eigen mogelijkheden. Vectorworks is een redelijk duur programma, daarom is het handig je van te voren te verdiepen in de verschillende versies om zo de voor jou perfecte versie te hebben. Hieronder vind je een overzicht met uitleg van de verschillende (branche) versies.

Vectorworks standaard

Vectorworks standaard is de basisversie van alle versies en is de perfecte software voor eenvoudig 2D-tekenen en 3D-modelleren. Je kunt hiermee ontwerpen, tekenen en presenteren in 2D en 3D en hebt volledige vormvrijheid. Het is snel aan te leren en is beschikbaar in Nederlands voor op Mac en Windows.

Vectorworks Architectuur & Interieur

Deze versie van Vectorworks is met meer dan 14.000 gebruikers in de Benelux één van de belangrijkste CAD-programma's én het meest gebruiksvriendelijke. Het is een totaaloplossing die je de vrijheid geeft om te ontwerpen wat je wilt, zoals jij het wilt. Ook biedt het je de voordelen van BIM (Bouwkundig Informatie Model). Dit is een systeem dat het 2D-plan, het 3D-model en alle relevante gegevens over een ontwerp en constructie aan elkaar koppelt. De versie heeft specifieke gereedschappen en commando's voor architectuur en interieur en is volledig vormvrij. Het is in Nederlands beschikbaar voor op Mac en Windows en heeft meer dan 10.000 elementen in bibliotheken.

Vectorworks Tuin & Landschap

Vectorworks Tuin & Landschap is, zoals de naam al zegt, perfect voor het ontwerpen van tuinen en landschappen en deze te documenteren en presenteren op de manier die jij wilt. Intelligentie in de tekening is belangrijk, daarom zijn plantenvakken gekoppeld aan een plantendatabase en een plantenlijst. In Vectorworks Tuin & Landschap kun je perfect een ontwerp, beplantingsplan, matenplan, detailtekening en presentatie maken. Het biedt uitgebreide grafische mogelijkheden met zachte kleuren en handgeschetste lijnen. Ook is er een digitaal terreinmodel met terrassen, wegen, keermuren en meer. Net als de versie Architectuur & Interieur heeft ook deze versie een bibliotheek, maar dan vol met bomen, planten en materialen.

Vectorworks Spotlight

Deze versie van Vectorworks is het belangrijkste tekenprogramma in de wereld van het entertainment. Dit komt doordat het programma gespecialiseerde gereedschappen voor lichtontwerp, decorbouw en eventplanning combineert met krachtig 2D- en 3D tekenen. Het bevat een industriestandaard voor lichtontwerp en decorbouw voor kleine en grote evenementen en heeft honderden toestellen van de belangrijkste fabrikanten. Je kunt er ook belichtingswaarden mee berekenen en zichtbaar maken, locaties tekenen of importeren en exporteren naar ESPvision en Lightwright.

Vectorworks Studio

Vectorworks Studio gaat van prille schets tot finale productie, het is het totaalpakket waarmee je alles ontwerpt. Deze versie van Vectorworks bevat de gereedschappen en bibliotheken van Vectorworks Architectuur & Interieur, Vectorworks Tuin & Landschap, Vectorworks Spotlight en Vectorworks Machine Design. Het is beschikbaar in Nederlands voor op Mac en Windows.

Modules

Elke versie van Vectorworks kan je verder aanvullen met verschillende modules. Deze modules bevatten allemaal extra's om je 2D- en 3D tekeningen nog verder uit te breiden. Hieronder vind je uitleg van de verschillende modules.

Module Vectorworks Interiorcad

Vectorworks Interiorcad gaat van voorontwerp en materiaalkeuze tot prachtige visualisaties en productiegegevens. Interiorcad begeleidt je bij elke stap in het ontwerp- en productieproces. Het biedt totale ontwerpvrijheid, kasten op maat van elke klant, bibliotheken met kant-en-klare elementen, realistische 3D-visualisaties, productiegegevens en CNC-koppelingen.

Module Vectorworks Kast op Maat

Met deze module ontwerp je kasten, schappen en wandelelemten in alle vormen en maten voor bijvoorbeeld de keuken, woonruimte, inloopkast, standontwerp, badkamer, horeca-ontwerp of winkelinrichting. Het heeft een zeer gebruiksvriendelijke werkomgeving waardoor het snel op te pakken is.

Module Vectorworks Renderworks

Vectorworks Renderworks is alles op het gebied van renderen. Bij het renderen creëert de computer een afbeelding van het 3D-ontwerp, rekening houdend met toegekende materialen en geplaatste lichtbronnen. Zo krijg je bijzonder mooie schaduwen en lijkt de 3D tekening levensecht. De visualisatiestijlen van Renderworks zijn heel uiteenlopend. Ze gaan van artistieke stijlen tot fotorealistische beelden.

Prijzen

Zodra je je goed verdiept hebt in welke versie voor jou geschikt zal zijn, kun je het beste een offerte aanvragen via eerdergenoemde website. De prijzen per versie zijn namelijk niet hetzelfde, zo kost de versie Vectorworks Studio het dubbele van Vectorworks Standaard.
© 2012 - 2024 Shannach, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Uitleg over het tekentabletEen tekentablet is echt de uitvinding voor fotografen en grafische ontwerpers. Met dit invoersysteem kunt u tekenen en d…
Wandaanzichten maken je interieurontwerp compleetHeb je een interieurontwerp gemaakt, maar ben je erg benieuwd naar hoe het er in je eigen woonkamer uit komt te zien? Ma…
Vector tekenen met Inkscape, superieurVector tekenen met Inkscape, superieurInkscape is niet een gewoon tekenprogramma, maar een open source vector tekenprogramma. Inkscape is zeer vooruitstrevend…
Linkshandig tekenenLinkshandige mensen worden vaak bestempeld als creatieve mensen. Naar mijn mening klopt dat wel, aangezien ik zelf links…

Werken met OfficeWerken met OfficeIedereen kent het programma Office, en ook heel veel mensen gebruik het programma thuis, op school of op het werk. Offic…
Bronnen en referenties
  • http://www.vectorworks.be/
Shannach (20 artikelen)
Gepubliceerd: 10-04-2012
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Software
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.