Gemakkelijke computerhulp met TeamViewer
Niet iedereen kan een kei zijn in het computer gebeuren. Hoe vaak gebeurt het niet dat je dacht: Nu heb ik toch wel even hulp nodig. Het is niet altijd de moeite om uren het internet af te schuimen op zoek naar de oplossing voor je probleem. Het zou toch veel gemakkelijker zijn als een geeky vriend van op afstand eventjes je computer kon overnemen. TeamViewer biedt je deze oplossing. Met als enigste vereiste: een internetverbinding.Wat is TeamViewer precies?
TeamViewer is een voorbeeld van remote desktop software. Het is een programma waarmee het mogelijk wordt computers in contact te brengen. Na de installatie op twee computers, kunnen beide computers mekaar (tijdelijk) besturen. Meer over het gebruik van TeamViewer volgt later. Het programma is ontwikkelt in Duitsland, anno 2005. Door de beschikbaarheid in 16 talen, en de compatibiliteit op zowel Microsoft, Mac OS, iOS (iPhone) als Linux, is het programma razend populair. Bovendien betaalt een particulier geen cent.Zoals eerder aangehaald berust het programma op Remote administration. Dit is het tijdelijk overnemen van andermans computer. Wanneer dit gebeurt, ziet de persoon die geholpen wordt perfect wat de persoon aan de andere computer doet. De muis verplaatst zich over het scherm en wordt bestuurd door een persoon aan de andere computer.
Verschillende versies van TeamViewer
Vooreerst bestaan er twee verschillende soorten TeamViewers; Behalve de volledige versie is er ook TeamViewer Quick Support.TeamViewer Quick Support is een lichte versie welke niet geinstalleerd hoeft te worden op de computer. Er zijn geen adminrechten aan verbonden en dit kan dus ook door een guest gebruikt worden. TeamViewer Quick Support is eerder voor de spontante en eenmalige hulp. De computer met Quick Support kan bestuurd worden door de andere computer met een volledige versie.
De volledige versie van TeamViewer moet op beide computers geïnstalleerd worden. Via de volledige versie kunnen in beide richtingen verbindingen gemaakt worden. Computer A kan computer B besturen, en visa versa.
Om een overzicht te behouden over de verschillende partners waarmee je wel eens 'teamviewt' bestaat er ook TeamViewer Manager. Het is een aanvullend programma om alles wat geordend te houden. De gratis versie laat vijf personen toe in het systeem. Om uit te breiden moet je de licentie kopen.
Hoe gebruik je TeamViewer?
Het gebruik van TeamViewer is relatief eenvoudig. Na het installeren en openen van de applicatie krijg je een persoonlijk ID-nummer. Daarna kies je zelf een wachtwoord. Beide gegevens zijn nodig om jouw computer te kunnen besturen. TeamViewer prikt moeiteloos door firewalls of andere beveiligingsmaatregelen die het gebruik zouden kunnen verhinderen.Een verbinding wordt tot stand gebracht als een andere persoon, die ook TeamViewer bezit, jouw ID-nummer én wachtwoord invoert.
De volledige versie kan enkel geinstalleerd worden met admin rechten, maar kan wel opgestart worden door eender wie. Bij het opstarten van het programma wordt steeds een wachtwoord aangemaakt, kwestie van veiligheid. Tenzij als je een persoonlijk wachtwoord hebt aangemaakt. Simpelweg aanmelden, het ID-nummer en wachtwoord ingeven, en je hebt zo controle over de andere persoon zijn bureaublad!