Fotobewerkingsprogramma downloaden

Fotobewerkingsprogramma downloaden Er zijn op internet een groot aantal programma's gratis te downloaden waarmee u uw foto's te bewerken. Veel mensen gebruiken Adobe Photoshop, maar u dient daar voor te betalen. Er zijn echter genoeg alternatieven te vinden om uw foto's te bewerken. Denk bijvoorbeeld aan de software van GIMP en Paint. Dit zijn kwalitatief goede programma's.

GIMP

GIMP is gratis te downloaden. Het stelt de gebruiker in staat om digitale beelden op de computer te bewerken. De afkorting GIMP staat voor GNU Image Manipulation Program. Vrij vertaald betekent het dat het een open source fotobewerkingsprogramma is dat gratis te gebruiken is. Het programma biedt goed tegenwicht tegen een programma als Adobe Photoshop. Zo is het mogelijk om afbeeldingen te knippen en te plakken, bij te kleuren en in de verschillende formats op te slaan. Ook kan er gewerkt worden met layers. Het programma draait op de meest belangrijke platformen zoals Windows en Linux.

AJ COMPRESSIE

Steeds meer mensen maken foto's met de digitale camera. Dit fenomeen heeft (en doet dat nog steeds) fors aan populariteit gewonnen. Maar vaak moeten deze foto's voor ze geschikt zijn voor de website worden verkleind. Dit komt omdat de digitale fotocamera's steeds beter worden en het format van de foto steeds groter. Grote foto's zijn voor website echter niet heel erg geschikt, omdat het er voor zorgt dat de site dan traag downloadt. Daarom is het beter om kleine(re) foto's op de site te zetten. Deze programma's kunnen met behulp van een programma snel verkleind worden. Zeker wanneer het om veel foto's gaat is het handig om dat niet één voor één te hoeven doen, maar een programma te hebben waar snel veel foto's mee kunnen worden verkleind. AJ COMPRESSIE helpt om de foto's snel te verkleinen. Ook kan dit met meerdere foto's tegelijk. Dit is handig in het geval van het aanleggen van een fotoboek.

FotoGalerij

Met het progtamma fotogalerij is het mogelijk om snel automatische websites aan te maken. Daar staan de foto's dan al op. De foto's kunnen dus direct op het internet worden gezet.

Paint

Het meest bekende programma om foto's te bewerken is waarschijnlijk Paint. Het staat bij bijna elke computer wel op de harde schijf. Het programma beschikt over een beperkt aantal eigenschappen waarmee de meeste basisbewerkingen kunnen worden uitgevoerd. Paint heeft nu ook en opvolger, namelijk PaintNet. Het programma is ontwikkeld door Microsoft en beschikt over fors meer eigenschappen dan Paint. Zo is het mogelijk om een 3D-beeld neer te zetten dat van verschillende kanten kan worden bewerkt.

IrfanView

Een laatste programma dat enige bekendheid is, is IrfanView. Dit is een freeware programma, waarmee het mogelijk is om naast grafische bestanden ook video- en audiobestanden te bekijken. Het programma is dus breder dan alleen een grafisch bewerkingsprogramma. Het programma staat er vooral bekend om handig te zijn wanneer snel foto's moeten worden bewerkt. Door de eenvoudige opzet is dit relatief makkelijk. Ook is het mogelijk om bestanden snel in een ander format neer te zetten.
© 2009 - 2024 Simcha, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Microtorrent, de torrent downloaderMicrotorrent, de torrent downloaderAls je op zoek bent naar een goede bittorrent client, dus een programma dat torrents download, dan is utorrent de geschi…
Zoeken naar gratis softwareprogramma’sZoeken naar gratis softwareprogramma’sBen je moe van het telkens weer geld uitgeven voor nieuwe software? Dan ben je niet de enige, want software kan duur zij…
Photofiltre Nederlands downloadenPhotofiltre is een programma waarmee u foto's kunt bewerken. Iedereen kan er gebruik van maken. Het programma is niet mo…

Verschillende mediaspelersVerschillende mediaspelersEr bestaan een groot aantal mediaspelers. Met deze mediaspelers is het mogelijk om geluids- en videobestanden af te spel…
Anti spam filterAnti spam filterEen nieuw e-mailaccount is nog niet belast met spam, maar al kort na gebruik zullen de eerste spamberichten binnenlopen.…
Simcha (763 artikelen)
Laatste update: 12-10-2015
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Software
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.