Bureau-accessoires - Adresboek

Bureau-accessoires - Adresboek De bureau-accessoires op je computer geraken soms wat in de vergetelheid door de vele andere software die is geïnstalleerd op je PC. Toch kunnen deze kleine programmatjes zéér handig zijn! Hier word het accessoire 'Adresboek' van Windows uitgelegd!

Adresboek

Het adresboek is een geschikte plaats voor de opslag van gegevens van contactpersonen en dient als bron van adresgegevens voor programma's als Microsoft Outlook Express. Het adresboek geeft ook toegang tot Internet-adreslijstservices, die u kunt gebruiken als u wilt zoeken naar personen en bedrijven op het Internet. De volgende voorzieningen helpen u bij het indelen van al uw contactgegevens op een manier die voor u het meest praktisch is.

Belangrijke gegevens opslaan van personen en groepen die voor u van belang zijn

In het adresboek kunt u e-mailadressen, adressen van thuis en op het werk, telefoon- en faxnummers, digitale id's, vergaderingsgegevens, adressen voor expresberichten en persoonlijke gegevens, zoals verjaardagen en speciale datums, opslaan. U kunt ook persoonlijke en zakelijke Internet-adressen opslaan en daarmee rechtstreeks vanuit het adresboek een koppeling maken. Voor extra gegevens die u niet in deze categorieën kunt onderbrengen, is er een ruim gedeelte voor opmerkingen.

Personen en bedrijven zoeken met behulp van Internet-adreslijstservices

Adreslijstservices zijn krachtige zoekprogramma's waarmee u namen en adressen kunt zoeken op het Internet. Het adresboek ondersteunt LDAP (Lightweight Directory Access Protocol) voor het gebruik van Internet-adreslijstservices.

Groepen contactpersonen maken voor adreslijsten

U kunt groepen met contactpersonen maken, zodat u eenvoudig e-mail kunt verzenden naar een groep personen, zoals zakenrelaties, familie of vrienden. Als u e-mail wilt verzenden naar iedereen in de groep, hoeft u alleen de groepsnaam op te geven in plaats van alle afzonderlijke contactpersonen. Het gebruik van groepen is ook een goede manier om een groot adresboek in te delen.

Het adresboek delen met andere gebruikers

Door het maken van identiteiten voor alle personen die het adresboek gebruiken, kan elke gebruiker contactpersonen indelen in zijn of haar eigen mappen. Elke gebruiker kan bovendien contactpersonen in een map met gedeelde contactpersonen plaatsen, zodat andere identiteiten deze ook kunnen gebruiken.

Namen importeren uit andere adresboeken

De overstap naar Outlook Express betekent niet dat u niets meer hebt aan uw oude adresboekgegevens. U kunt uw persoonlijke adresboeken importeren uit een groot aantal populaire e-mailprogramma's, waaronder Microsoft Exchange, Eudora Light en Eudora Pro, Netscape Communicator, Microsoft Internet Mail voor Windows 3.1, en alle programma's waarmee csv-bestanden (tekstbestanden met door komma's gescheiden waarden) kunnen worden geëxporteerd.

U kunt uw adresboekbestanden ook gebruiken in Microsoft Exchange of in andere programma's waarin csv-bestanden kunnen worden geïmporteerd.

Visitekaartjes verzenden en ontvangen

Het visitekaartje is de nieuwe manier om contactgegevens elektronisch te verzenden. Als u in het adresboek een visitekaartje maakt, worden de contactgegevens opgeslagen in vCard-indeling. Hierdoor kunnen de contactgegevens worden gebruikt door verschillende programma's (zoals e-mailprogramma's, adresboeken en persoonlijke planners) en verschillende digitale apparaten (zoals bureaucomputers, laptops of draagbare computers, elektronische zakagenda's en telefonieapparatuur).

Het adresboek geheel of gedeeltelijk afdrukken en meenemen

U kunt uw adresboek nu afdrukken en aan uw persoonlijke planner toevoegen. U kunt alle contactgegevens afdrukken, of alleen zakelijke gegevens of telefoonnummers. U kunt ook kiezen of de gegevens voor alle contactpersonen moeten worden afgedrukt of alleen de gegevens voor bepaalde contactpersonen. Bij het afdrukken kunt u bovendien kiezen uit drie afdrukstijlen.
© 2008 - 2024 Joppe, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wat accessoires doen?Wat accessoires doen?We kennen ze allemaal wel... de accessoires bij je outfit, in de woning of de tuin. Om maar wat voorbeelden te gebruiken…
Anoniem surfen, IP adres verbergenAnoniem surfen, IP adres verbergenAnoniem surfen op het internet kan vrij eenvoudig door gebruik te maken van een proxy server. Je IP adres verbergen kun…
Trendy en warm de winter door met de SnoodWanneer de dagen kouder worden krijgen we behoefte aan warme kledingstukken en accessoires. Een goede sjaal is onmisbaar…

Muziek rippen met AudioGrabberMuziek rippen met AudioGrabberMuziek rippen betekend dat je muziek van je CD overzet naar je PC. Hiervoor moeten de bestanden eerst in een ander besta…
Sites voor kinderen en hun computergebruikSites voor kinderen en hun computergebruikKinderen hebben veel meer tijd om internet te exploreren dan volwassenen. Door hun nieuwsgierigheid komen ze op veel mee…
Joppe (2 artikelen)
Gepubliceerd: 16-07-2008
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Software
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.