Presenteren met Prezi - korte handleiding

Prezi is een presentatietool die in zeer korte tijd erg populair geworden is, in tegenstelling tot presentatiesoftware PowerPoint werkt Prezi niet met losse dia's maar met een lange presentatie "slide" waar je tijdens de presentatie doorheen kunt scrollen. Prezi wordt een SaaS genoemd, dat is een Engelse afkorting die staat voor Software as a Service. Deze software wordt als vervanger van Microsoft's PowerPoint gezien in de zakelijke wereld. Met Prezi heb je meer mogelijkheden om van je presentatie een succes te maken! Het maakt niet uit of je nou student bent en indruk wilt maken op de leraar, of op kantoor werkt en indruk wilt maken op je baas, deze software is overal toepasbaar en bruikbaar voor iedereen!

We hebben het allemaal weleens meegemaakt, er wordt een doodsaaie PowerPoint presentatie gegeven waar iedereen van in slaap valt. Statische slide na slide wordt naar voren gebracht, tot vervelens aan toe. Maar er is geen ander programma om makkelijk presentaties mee te geven. Nou, dat programma was er eerst niet maar sinds een aantal jaar is dit er gelukkig wél!

Prezi handleiding

Heel simpel gezegd is deze tool een gratis presentatieprogramma. Het programma is in 2008 gelanceerd en heeft nu kantoren op verschillende locaties, San Francisco bijvoorbeeld. Het aantal gebruikers van de software begint erg op te lopen, de schatting is nu rond de 50 miljoen gebruikers wereldwijd. De software kan gebruikt en bekeken worden met behulp van Adobe Flash, en sinds kort is het ook compatibel met Javascript. Zelf een Prezi maken vergt overigens geen installatie of aankoop, je kan het snel en eenvoudig gebruiken vanaf de website Prezi.com door middel van de Cloud.

De mogelijkheden van deze presentatiesoftware zijn vele malen groter dan die van het verouderde PowerPoint. Je kan bijvoorbeeld audio en video afspelen direct vanaf YouTube of andere websites. De belangrijkste feature van deze software is de integratie van een Zooming User Interface (ZUI), hiermee kan er ingezoomd worden om details duidelijk te maken, en er kan eenvoudig door verschillende documenten, afbeeldingen en video’s gebladerd worden.
Het is nu mogelijk om in Nederland een Prezi Workshop te volgen, enkele bedrijven bieden dit aan zodat je alles te weten kan komen over wat deze vernieuwende presentatie software te bieden heeft. In deze Prezi introductie kun je de creatieve en dynamische aspecten van de software nader doorlezen, je zal zeker overtuigd zijn van de toevoeging die het kan hebben aan saaie presentaties!

Als je zelf al wilt beginnen met een Prezi presentatie maken, dan kun je dat gratis doen via de website Prezi.com!

Ethische verantwoording en de concurrentie

Presentaties die we met Prezi maken worden opgeslagen in de Cloud. Voor het bedrijfsleven roept dit vitale vragen op over betrouwbaarheid, vertrouwen en veiligheid. Hoe comfortabel zullen sommige bedrijven zijn bij het opslaan van gevoelige data bij third-party aanbieders? Natuurlijk, tegenwoordig staat veel van onze data in de Cloud, bijvoorbeeld bij Google Drive. Maar Prezi is feite nog vrij nieuw, en dan willen mensen nog weleens wat wantrouwig worden.

Is Prezi sterk genoeg om PowerPoint uit te schakelen?

Concurrentie moet er zijn. Lange tijd was PowerPoint van Microsoft de enige valide presentie software. In 2014 lijkt dat tijdperk ten einde te komen. Het hoeft natuurlijk niet zo te zijn, concurrentie baart vaak nieuwe ontwikkelingen en meer vooruitgang. Het is interessant om te kijken of Microsoft hun PowerPoint software gaan verbeteren als antwoord op deze nieuwe presentatiesoftware.

Een Prezi handleiding is natuurlijk heel handig, maar het is toch echt van belang om de software zelf te gebruiken zodat je echt begrijpt hoe het precies werkt. Je kan zelf eenvoudig beginnen met een Prezi maken, zonder kosten, op de website van Prezi zelf. Het zal je een duidelijker beeld geven en op die manier kun je zelf bepalen of je het kunt gebruiken of niet. Misschien moet je binnenkort al een presentatie geven, en ben je nog niet begonnen met het voorbereidende werk. Je zal zeker hoge ogen gooien wanneer je aankomt met een Prezi. Je kunt nu op diverse websites kijken wanneer de eerstvolgende Prezi workshop gegeven wordt. Haal hier je voordeel uit en loop voorop tijdens de integratie van deze presentatie software in de Nederlandse markt.
© 2014 - 2024 Nvaonline, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Prezi – een goede vervanger van Microsoft PowerpointPrezi – een goede vervanger van Microsoft PowerpointPrezi wordt gebruikt om presentaties mee te maken. Het is een online software die een prima alternatief is voor Microsof…
De opbouw van een presentatieDe opbouw van een presentatiePresenteren, een steeds belangrijker element van het studie- of werkveld. Iedereen vind het spannend om een presentatie…
Welkom in de wereld van visualisatieWelkom in de wereld van visualisatie. Overal waar je om je heen kijkt zie je visualisaties, of het nu thuis is of op str…
Hoe geef je een presentatie iets extra’s?Hoe geef je een presentatie iets extra’s?Heel veel mensen hebben ermee te maken: het geven van presentaties. Voor sommige mensen is het een reden voor stress, an…

Wat is Dropbox en hoe gebruik je het?Dropbox zou ooit begonnen zijn als een idee omdat oprichter Drew Houston tijdens zijn studie aan de universiteit regelma…
Webdesign software voor Mac gebruikersWebdesign software voor Mac gebruikersAls webdesigner en Mac gebruiker bestaat er een verscheidenheid aan professionele kwalitatieve programma's die je niet e…
Nvaonline (19 artikelen)
Gepubliceerd: 09-10-2014
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Software
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.