Smartphone binnenkort belangrijker dan portemonnee?

Smartphone binnenkort belangrijker dan portemonnee? Hoe zit het eigenlijk met mensen die een concert, een muziekfestival of een andere groot evenement bezoeken en een smartphone hebben. Wat is belangrijker voor hen? De Smartphone of de portemonnee? Dat wilde men bij Symantec (informatiebeveiliging) wel eens weten.

Festivalgangers preferen smartphone boven contant geld

Van de ondervraagden gaf 77 % aan dat het belangrijk voor hen was om hun smartphone bij zich te hebben op concerten, muziekfestivals en andere grote evenementen. Wereldwijd neemt zelfs 92 % liever de smartphone mee dan contant geld, een identiteitsbewijs of creditcards. Bij onze oosterburen behoorde de smartphone met 87 % in ieder geval tot de drie belangrijkste zaken die fans meenemen naar een evenement : alleen contant geld ( 93 %) en een legitimatiebewijs ( 89 %) scoorden nóg hoger.

Risicovol gedrag: geen wachtwoordbeveiliging

De ondervraging van festivalgangers werd uitgevoerd in elf landen: Duitsland, Frankrijk, Zweden, Engeland, de VS, Canada, Brazilië, Mexico, Australië, Japan en China. Geïnterviewd werden mannen en vrouwen van 18 tot 64 jaar die allemaal in het bezit waren van een smartphone. Opmerkelijk was het feit dat procentueel veel mensen aangaven dat ze hun telefoon niet beveiligden.

Niet minder dan een derde van de moderne festivalgangers geeft toe dat ze hun telefoon zelfs niet met een wachtwoord beveiligen. Wereldwijd geeft zelfs 35 % aan helemáál geen maatregelen te treffen tegen verlies of diefstal van belangrijke data.
Vooral op weg naar het evenement, met name in het openbaar vervoer, wordt een smartphone snel vergeten of gestolen. Wereldwijd verdwijnen er op die manier meer smartphones dan bijvoorbeeld in taxi's, bars, restaurants en op andere plaatsen.

Ticket betalen met de smartphone

De moderne fan anno 2013 is mobiel. Bijna een vijfde deel gebruikt de smartphone ook voor betaling van het entreebewijs. Het betalen met de smartphone zet zich steeds meer door bij evenementen. Wereldwijd maakt een op de tien bezoekers gebruik van "mobiele tickets”

Digitale ticketfraude neemt toe

Bijna een op de vijf ondervraagden gaf wél aan iemand te kennen of zelf eens een ticket te hebben gekocht dat hem niet de gewenste toegang bood. Meer dan de helft van degenen die problemen hadden met hun ticket, had dat via een online shop gekregen. Ook bij het kopen van kaartjes van personen direct bij de plek van het evenement had men slechte ervaringen.

Moderne festivalganger kan niet zonder smartphone

De meerderheid (78 % wereldwijd) maakt gebruik van de smartphone om foto's en video's te maken en 50 % van hen post die vervolgens in de sociale-media-kanalen. Opmerkelijk is trouwens dat bij onze oosterburen slechts 34 % de noodzaak voelt om foto's van het evenement direct op sociale netwerken te delen. Ze zijn daarin dus een stuk terughoudender dan de rest van de wereld.

Event Apps: vloek of zegen?

Veel bezoekers van festivals en evenementen vinden “event apps” nuttig en praktisch. Maar een aanzienlijk aantal van hen die zulke apps hadden gedownload kreeg na afloop veelvuldig te maken met ongewenste berichten (spam). Bijna een op de tien betreurde achteraf zelfs het downloaden van de app.

Jonge bezoekers meer bewust noodzaak beveiliging

Fesitvalgangers onder de 30 jaar beveiligen hun smartphone beter dan 50-plussers. Hoewel jongere bezoekers de smartphone voor de totale beleving van een concert of festival als erg belangrijk aanmerken, zullen zij hun smartphone eerder thuislaten als er een verhoogd risico voor diefstal, verlies of beschadiging bestaat.
© 2013 - 2024 Serkozy, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Waar draait informatiebeveiliging om?CIA Triad is het Engelstalige begrip waarmee de aspecten van informatiebeveiliging worden aangeduid. De afkorting CIA st…
Tien tips om je portemonnee te beschermenTien tips om je portemonnee te beschermenJe portemonnee verliezen of een gestolen portemonnee kan erg stressvol zijn. Vooral als je veel geld in je portemonnee h…
Internetbankieren niet zonder risicoInternetbankieren niet zonder risicoNa de onthullingen van ene Edward Snowden weten we dat alles tegenwoordig wordt afgeluisterd, meegelezen en gemanipuleer…

Apple TV (eerste generatie) een nieuw leven inblazenApple TV (eerste generatie) een nieuw leven inblazenInmiddels is het al een flinke tijd geleden dat Apple de eerste Apple TV heeft uitgebracht, in 2007 om precies te zijn.…
Beste desktop PC in 2018 - Nieuwste computersEen overzicht van 2018's nieuwe beste koop desktop PC's en beste computers van 2018. Ondanks dat de ouderwetse desktop P…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Helloolly, Pixabay
  • http://www.symantec.com/nl/nl/about/news/release/article.jsp?prid=20130612_01
  • http://www.itnewsafrica.com/2013/06/digital-dangers-of-taking-a-smartphone-to-a-music-concert/
  • http://www.thebiponline.co.uk/bip/norton-security-study-reveals-smartphone-risks-at-uk-music-festivals-this-summer/
Serkozy (1.241 artikelen)
Gepubliceerd: 09-11-2013
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Hardware
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.