Gratis films kijken + Online TV kijken (Sopcast uitleg)

De laatste jaren kijken steeds meer mensen televisie via het internet. Gratis online tv kijken kan gedaan worden met diverse programma's. In dit artikel leg ik uit hoe je met behulp van Sopcast TV kan kijken, hoe deze geïnstalleerd moet worden en hoe gratis films gekeken kan worden. Sopcast is een gratis applicatie waarmee je televisie kijkt via je computer. Met Sopcast kijk je onder andere naar gratis films en televisiezenders. Daarnaast zend Sopcast ook sporten uit als voetbal en tennis. Dit artikel helpt je om om te gaan met Sopcast.

Informatie over P2P programma Sopcast

Sopcast is een programma waarmee je vele gratis TV kanalen kan bekijken zoals voetbalwedstrijden in Nederland, tenniswedstrijden of andere sporten. Daarnaast zijn er op Sopcast ook zenders beschikbaar waar je gratis films kunt kijken op je computer. De films op Sopcast zijn af en toe Nederlands ondertiteld. Het programma Sopcast biedt ook de mogelijkheid om zelf beelden uit te zenden, de term hiervoor is Streamen. Met Sopcast kan je naast voetbalwedstrijden ook andere sportevenementen gratis bekijken zoals, tenniswedstrijden of bokswedstrijden. Vele zenders van Sopcast zijn chinees dus voor de meeste van ons onbegrijpbaar. Sopcast is een geheel gratis programma en is op de officiële Sopcast website te downloaden. Het downloaden en installeren van het programma Sopcast is zeer gemakkelijk. Als je gratis voetbal, tennis, films of andere sporten wilt kijken via Sopcast wordt er gevraagd om een account aan te maken, dit hoeft niet, men kan zich ook als gast (anoniem) inloggen. Al wil je wel een account aanmaken heeft dit geen extra voordelen dan de gast (anoniem) login. Om te kijken welke sporten en films er uitgezonden worden op Sopcast kan je op een P2PTV website kijken.

Hoe gratis TV kijken met Sopcast

Sopcast is gratis online te downloaden op de officiële website van het programma. De installatie is heel gemakkelijk en is binnen 2 minuten voldaan. Nadat je Sopcast geïnstalleerd hebt kan je direct al direct (beker)voetbal / sportwedstrijden bekijken, je hoeft niet perse een registratie te voltooien. Daarnaast vind je in Sopcast ook livestreams voor andere sporten als:

 • Tennis
 • Boksen
 • Basketbal
 • Volleybal
 • Wintersport
 • Athletiek
 • IJshockey

Om gebruik te maken van Sopcast en bijvoorbeeld voetbal uit Nederland of het buitenland, tennis en boksen gratis online te kijken is het mogelijk om zonder registratie het kanaal te bekijken, je dient hiervoor niet eerst aangemeld te worden. Je kunt er wel voor kiezen om je gratis aan te melden, maar dit heeft verder geen extra voordelen. In de hoofdstukken hieronder ga ik verder in hoe je films en sporten kunt kijken met Sopcast.

Opstartscherm van SopcastOpstartscherm van Sopcast
Sopcast installeren (handleiding)
Na het downloaden van Sopcast komt het installatiescherm van het programma. De installatie is zeer makkelijk en werkt zoals vele programma's die je installeert. Bij de installatie volgen er 4 stappen:

 1. Na de download verschijnt het installatiescherm, hier druk je op ''Next''
 2. Hier kan je op ''I Agree'' klikken
 3. De plaats waar Sopcast geïnstalleerd moet worden. Vaak staat dit standaard op Program Files, klik op ''Next''
 4. De installatie is compleet. Je kunt het programma nu opstarten, vink ''Run Sopcast'' aan als je dit wilt

Hoe werkt het programma Sopcast

Na de installatie start het programma Sopcast zich op. Voordat je met Sopcast werkelijk gratis televisie kan kijken krijg je deze twee opties te zien:

 • Login als anoniem
 • Loging met m'n huidige account account

Sopcast zendersSopcast zenders
Wanneer je niet beschikt over een account en er ook geen één aan wilt maken vink je de eerste optie aan, dat is ''Login als anoniem';''. Al wil je een Sopcast account aanmaken kan dat gemakkelijk en is gratis. Rechtsonder in Sopcast is de knop '''registreer een nieuwe account'' te vinden, hier dient men op te klikken waarneer je een nieuw account aan wilt maken. Nadat een account is aangemaakt kan je inloggen onder je aangemelde gegevens en vink je ''Login using my current account'' aan. Nadat je bent ingelogd doormiddel van één van de bovenstaande opties zie je verschillende kopjes. Eén van deze kopjes is de kop voor het kijken van Live kanalen 'Channels''. Als je op 'Channels'' klikt kun je diverse zenders (kanalen) kiezen en bekijken. De zenders die hier staan kunnen allemaal verschillend zijn, van sport en film zenders tot erotische zenders. Streamen is ook mogelijk met Sopcast, hiermee kan jezelf een kanaal op zetten in Sopcast. Als je deze stappen allemaal hebt gedaan ben je klaar om live voetbal, films of andere kanalen te kijken.

Tennis, boksen en voetbal kijken met de website MyP2P

Op P2P websites zoals MyP2P kan je voetbalwedstrijden en andere sporten (kanaalnummers) vinden van diverse landen, waar onder andere het Nederlands voetbal. Dit is vooral handig als er bijvoorbeeld een klassieker is die je niet op tv kunt kijken, omdat je niet thuis bent. Op MyP2P kan je een directe link vinden, wanneer men op de snelkoppeling klikt word de wedstrijd automatisch op je computer in Sopcast geladen. Om bijvoorbeeld tennis of bokswedstrijden te bekijken, zoek je bij MyP2P onder de juiste categorie. Hier zie je vaak het kanaalnummer staan van de betreffende sport die je wilt bekijken. Verderop in het artikel vertel ik meer over het vinden van het juiste zender in Sopcast.

Handmatig een zender starten in Sopcast m.b.v een kanaalnummer

Op sommige websites staat alleen het kanaalnummer weergegeven waar de wedstrijd uitgezonden wordt, in plaats van een snelkoppeling die automatisch naar het zender toe gaat. Om de zender handmatig in te voeren doet men het volgende:

 1. Start en log in bij Sopcast
 2. Typ nu in de adresbalk in sopcast dit in, sop://broker.sopcast.com:3912/(hier typ je zendernummer)
 3. Nadat je dit hebt ingevoerd druk je op Enter

Sopcast zenders afspelen in VLC

Sopcast word standaard afgespeeld in Windows Media Player. Naast Windows Media Player kan Sopcast ook afgespeeld worden in de VLC speler, deze speler is te downloaden op de website van VLC (Videolan). De onderstaande stappen verteld u hoe je beeld krijgt in VLC:

 1. Start Sopcast en open in Sopcast het kanaal dat je wilt bekijken
 2. Start het programma VLC en klik op ''Bestand / Open Netwerkstream''
 3. Vink nu deze opties aan: HTTP/HTTPS/FTP/MMS
 4. In het vakje achter de URL, vul je in: http://localhost:8902 en klik op Ok

Als deze stappen genomen zijn, opent het beeld zich in VLC en kan je vanaf daar kijken naar het kanaal.

Het vinden van de juiste voetbalwedstrijd, tenniswedstrijd of andere sport?

Op sommige websites staat aangegeven welk livestream kanaal op Sopcast het sportevenement als tennis en boksen wordt uitgezonden. Een website waarop dat staat is de P2P website myp2p.ec. Je kunt hier de stream gegevens opzoeken van wedstrijden uit bijvoorbeeld Nederland en Engeland. Bovenaan op de website myp2p.ec kan je de sport kiezen die je wilt bekijken, vervolgens wordt er een scherm geladen met de gevonden wedstrijden die worden uitgezonden. Om de beste kwaliteit beeld te kiezen kijk je naar het aantal Kbps dat de wedstrijd bevat, hoe hogere Kbps hoe beter het beeld is. Naast elke wedstrijd staat er een icoontje dat lijkt op een televisie. Als je op dit icoontje klikt word de wedstrijd automatisch in Sopcast geopend en kan de wedstrijd bekeken. Sopcast moet vaak eerst nog 5 minuten bufferen voordat hij beeld laat zien. Bufferen betekent in Sopcasttaal het laden van de wedstrijd (kanaal).

Een andere manier om aan de livestream te komen voor bijvoorbeeld interessante wedstrijden in Nederland of buitenland, tenniswedstrijden van Federer is om gebruik te maken van Twitter. De consumentenbond zegt hier het volgende over 'zelf vonden we een kanaal door in search.twitter.com te zoeken naar de term sopcast plus de naam van de voetbalclub. De tweet met het kanaalnummer verscheen wel pas enkele minuten voor de start van de wedstrijd.''

Gratis films kijken op je computer

Je kunt ook gratis films bekijken met Sopcast. Om de juiste livestream te vinden waar de gratis films worden uitgezonden kan je Googelen op bijvoorbeeld ''movies Sopcast''. Je krijgt hier diverse websites te zien waar de zender voor Sopcast staat aangegeven. Een andere manier om een film te zoeken op je computer is, door handmatig te zoeken in het programma Sopcast. Let wel op dat vele films in Sopcast niet Nederlands ondertiteld zijn.
© 2013 - 2024 Simplylife, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Live voetbal en meer sporten gratis op je pc kijken!Live voetbal en meer sporten gratis op je pc kijken!Tegenwoordig worden er geen volledige voetbalwedstrijden op televisie uitgezonden. We moeten het maar doen met een samen…
Afvallen door te boksenAfvallen door te boksenVeel mensen denken dat boksen alleen beoefend kan worden door gespierde kooivechters en professionele boksers, niks is m…
Tennis live op tv en livestreamTennis live op tv en livestreamTennis behoort wereldwijd tot de populairste sporten op tv. Ook in Nederland en België wordt er jaarlijks veel tennis li…
EK voetbal 2021: Nederland-Oostenrijk, live tv en livestreamEK voetbal 2021: Nederland-Oostenrijk, live tv en livestreamOp donderdag 17 juni 2021 speelt Oranje op het EK voetbal tegen Oostenrijk. Deze twee teams zitten in de openingsronde v…

AceStream - gratis voetbal kijken!AceStream is een streamingplayer die het mogelijk maakt om online aangeboden streams af te spelen op je computer of lapt…
Gratis film kijkenGratis film kijkenWie zin heeft om een film te kijken, kan naar de bioscoop gaan. Maar dat wordt al snel duur. En op de televisie is niet…
Bronnen en referenties
 • www.sopcast.com
Simplylife (22 artikelen)
Gepubliceerd: 11-02-2013
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Download
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.