Promoot je Tumblr! - Hoe krijg je meer volgers en shares?

Promoot je Tumblr! - Hoe krijg je meer volgers en shares? Tegenwoordig hebben veel mensen Twitter, Facebook, Instagram én een Tumblr account. Misschien heb je nog nooit van Tumblr gehoord. Ben je benieuwd wat het is, hoe het werkt en hoe je snel veel volgers krijgt? Lees hier alles over Tumblr zodat je zelf met succes een eigen Tumblr account aan kunt maken.

Wat is Tumblr?

Tumblr is een Amerikaanse website waar je op een speciale manier kunt 'bloggen'. Het gaat net even anders dan normaal, omdat het gaat om het plaatsten en delen van foto's. Het delen van foto's wordt rebloggen genoemd. Hierdoor komt de gedeelde foto op jouw eigen Tumblr pagina te staan. Je hoeft je geen zorgen te maken om copyright, aangezien de bron altijd vermeld blijft staan onder de foto. Je kunt op Tumblr foto's van andere mensen rebloggen maar je kunt zelf ook eigen foto's, teksten, quotes, links, geluid of video plaatsen. Dit kan dan weer gedeeld worden door jouw 'volgers'.

Hoe begin je met Tumblr?

Je kunt je eenvoudig aanmelden bij www.Tumblr.com, hiervoor heb je een emailadres, een wachtwoord en de naam van je eigen Tumblr account nodig. Wees origineel en bedenk een apart naam, hierdoor kan je ervoor zorgen dat mensen jou blijven onthouden. Wanneer je al deze gegevens hebt ingevuld, krijg je een activeringsmail binnen en kan je aan de slag. Wanneer je de mail met de activeringscode niet hebt binnengekregen, controleer dan je spammail, daar zou het in kunnen staan. Staat het daar niet in? Vraag dan opnieuw een mailtje aan.

Start met het volgen

Wanneer je net begint met Tumblr, volg je nog niemand. Het is daarom belangrijk dat je andere mensen gaat vinden om ze te volgen. Zoek naar plaatsjes die jou aanspreken. Houdt je bijvoorbeeld van dieren? Zoek dan eens naar 'pet' 'dog' 'cat'. Je kunt iemand volgen door op 'naam volgen' te klikken. Je zult dan op je 'dashboard' hun plaatjes zien, die jij weer kan rebloggen. Een voorbeeld van een Tumblr account is deze Tumblr. Het is aan te raden om meer dan 5 mensen te volgen, anders kan je te weinig plaatjes rebloggen.

Promoten

Het leuke aan Tumblr is dat je mensen kunt volgen en ook volgers kunt krijgen. Zo krijg je meer volgers:
  • Je kunt naar sites gaan die jouw Tumblr willen promoten. Het enige wat je meestal hoeft te doen om je Tumblr account te promoten is het plaatsen van de link, een beschrijving en het uitkiezen van de juiste categorie waar jouw Tumblr account in hoort.
  • Ga op zoek naar een Tumblr account die gemaakt is voor het promoten van andere Tumblr accounts. Vaak hoef je zo'n account alleen maar te volgen en kan je vragen of diegene jouw Tumblr wil promoten door op 'Ask Me' te klikken. Vaak promoot zo'n Tumblr account jouw account binnen een dag of een paar dagen en heb jij er weer veel volgers bij.
  • Je kunt vragen aan vrienden of ze ook een Tumblr account aan willen maken, zodat zij jou kunnen volgen.
  • Er zijn op verschillende forums topics te vinden waarin mensen hun Tumblr account promoten door middel van het plaatsen van de link van hun Tumblr account.

De hoofdpagina van Tumblr

Op welke pagina je ook bent op Tumblr, je kunt altijd rechtsboven op 'Dashboard' klikken. Het Dashboard is de hoofdpagina van Tumblr, wanneer je hier bent heb je een heleboel opties. Hier kun je je instellingen wijzigen, berichten lezen en beantwoorden en foto's zien van de mensen die jou volgen. Ook kun je hier zien welke mensen jou allemaal volgen, jouw volgers dus.

Themes

Omdat er ontzettend veel mensen op Tumblr zitten zijn er een heleboel layouts van Tumblr te krijgen. Veel mensen maken ze zelf van HTML en daardoor is de optie ontstaan om deze layouts te delen. Wanneer je naar "Dashboard - Preferences - Customize your blog" gaat, kun je linksboven op 'Themes" klikken, nu heb je de optie uit heel erg veel Themes.
Is dit nog niet wat je zoekt? Google dan naar 'Free Tumblr Themes.' Je zult dan pagina's vinden waar allerlei themes op staan, je kunt dan vaak de HTML-code krijgen van deze layout, deze HTML-code kun je knippen en plakken bij "Dashboard - Preferences - Customize your blog - Themes - Edit HTML".
© 2012 - 2024 Dazzeltje, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Bewaar al je online recepten op één plekBewaar al je online recepten op één plekTegenwoordig kun je op vele sites lekkere recepten vinden, maar helaas staan deze allemaal op verschillende plekken. Alb…
Bloggen met WordPress, Blogger en TumblrJe eigen blog schrijven kan leuk zijn en is zeker de moeite waard. Maar als je nieuw bent in het blogmilieu is het belan…
Hoe promoot en verkoop je jouw product online?Als je iets maakt om te verkopen wil je natuurlijk dat zoveel mogelijk mensen dat zien en jouw product ook daadwerkelijk…

Gebruik van wachtwoordenU kunt een huis beveiligen met (pin)sloten en anti-inbraakstrips, maar als de sleutel van het huis in verkeerde handen v…
Wat is internet en hoe werkt internet?Wat is internet en hoe werkt internet?Ook al is het heel vanzelfsprekend, soms is het moeilijk voor te stellen dat je binnen een paar seconden contact kan heb…
Dazzeltje (96 artikelen)
Laatste update: 17-04-2015
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.