Het kopen van een sollicitatiebrief

Het kopen van een sollicitatiebrief De sollicitatiebrief en je CV zijn het visitekaartje wat je uitstuurt naar een bedrijf wanneer je solliciteert. Op basis van deze twee documenten zal het bedrijf de beslissing maken of jij geschikt bent voor de functie en past bij het bedrijf. Het zijn dus twee belangrijke documenten die er perfect uit moeten zien. Maar wat als je hier simpelweg niet goed in bent?

De sollicitatiebrief

De sollicitatiebrief is een brief die je stuurt naar een bedrijf om aan te geven dat je geïnteresseerd bent in een functie die zij beschikbaar stellen. Het is een brief waarbij je jezelf voorstelt en als het ware verkoopt. Het is de kans om aan te geven waarom jij bij het bedrijf en de functie past. Niet iedereen heeft altijd de inspiratie voor het schrijven van de sollicitatiebrief waarbij je jezelf zo goed mogelijk moet verkopen. Het is een belangrijk onderdeel van de selectieprocedure en vaak sneuvelen hier de meeste sollicitanten.

Een sollicitatiebrief bestellen

In plaats van zelf een brief te schrijven bestaat er al enkele jaren de mogelijkheid om deze te bestellen. Er zijn bedrijven die helpen (tegen betaling) bij het schrijven van een sollicitatiebrief of deze zelfs geheel voor je schrijven. Tegen betaling stellen zij jouw brief op die je vervolgens kunt versturen naar het bedrijf waar jij wil solliciteren.

Hoe verloopt het bestellen van een sollicitatiebrief

Het bedrijf wat jouw brief gaat schrijven zal informatie over jou moeten krijgen om de brief zo persoonlijk mogelijk te maken. Ze hebben onder andere informatie van je nodig over je opleiding, arbeidsverleden, hobby’s/passies, maar ook je motivatie voor de baan. Om de sollicitatiebrief aan te laten sluiten hebben ze ook informatie nodig over de baan waarop jij solliciteert. Met alle informatie gaat men een sollicitatiebrief schrijven die persoonlijk is en aansluit op de functie. Je kunt bij het aanmaken van de sollicitatiebrief ook enkele wensen aangeven waar aan jij vindt dat de brief moet voldoen. Wanneer jij alle gegevens hebt opgestuurd schrijft het bedrijf meestal in 1 a 2 werkdagen jouw brief.

Het opstellen van een CV

Er zijn tevens bedrijven die voor jou een CV opstellen naast de sollicitatiebrief. Je hebt hier een keuze of je de sollicitatiebrief en CV wil laten doen, maar je kunt ook alleen enkel bestellen. Het bedrijf kan een CV opstellen naar keuze en hebben alleen gegevens van je nodig als NAW gegevens, gevolgde opleidingen met daarbij naam school, studierichting, vakken enz, werkervaring met daarbij naam bedrijven en functie, hobby’s en talenbeheersing. Een bedrijf zal deze informatie samenvatten in een op maat gemaakte CV.

Laten corrigeren van sollicitatiebrief/CV

Er zijn ook situaties waarbij je zelf al een sollicitatiebrief hebt geschreven en een CV hebt opgesteld, maar hier niet zeker over bent. Je kunt deze sollicitatiebrief en CV ook laten controleren door een bedrijf. Het bedrijf zal kijken of de brief tekstueel en grammaticaal in orde is, de opbouw goed is, of de brief aansluit op de CV en de brief past bij het bedrijf/functie waarop je gaat solliciteren.

Gratis hulp bij sollicitatiebrief en CV

Naast bedrijven die helpen tegen betaling voor het maken van een sollicitatiebrief en CV zijn er ook genoeg websites die gratis hulp verlenen met tips en voorbeelden van goede brieven. Zo wordt er op verschillende websites tips gegeven over het vinden van een baan die kunnen helpen en wat je moet doen ter voorbereiding voor een sollicitatie als de brief maar ook voor het gesprek.
© 2011 - 2024 Misterlak, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Open sollicitatiebrief schrijvenOpen sollicitatiebrief schrijvenEen open sollicitatiebrief wordt vaak geschreven voor het vinden van een stageplaats. Maar ook op de arbeidsmarkt kan ee…
Succesvolle sollicitatiebrieven schrijvenSuccesvolle sollicitatiebrieven schrijvenEen sollicitatiebrief maakt het verschil tussen wel of niet uitgenodigd worden voor een sollicitatiegesprek. Wordt u noo…
Solliciteren we in de toekomst via de webcam?Solliciteren we in de toekomst via de webcam?De al jarenlange traditie om een sollicitatiebrief te schrijven wanneer we belangstelling hebben voor een vacature wordt…
Originele sollicitatiebrief schrijvenOriginele sollicitatiebrief schrijvenSommige vacatures leveren tientallen sollicitanten op. Dan is het belangrijk om jezelf te onderscheiden van de andere ka…

Populaire gratis Nederlandstalige nieuwssitesPopulaire gratis Nederlandstalige nieuwssitesOp internet is een grote variëteit aan sites te vinden die het nieuws op meer of minder uitgebreide wijze aanbieden. Zo…
Boeken verkopen via bol.comIedereen heeft thuis wel een aantal boeken rondslingeren die niemand ooit meer leest. Tegenwoordig kun je deze boeken ge…
Misterlak (90 artikelen)
Laatste update: 13-03-2011
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.