Philips SDC5100 het geniale laptopkussen?!

Philips SDC5100 het geniale laptopkussen?! Een laptop is een superhandig ding en daarom ook door heel wat mensen gebruikt. Alleen ontdekken deze mensen al snel dat het ook vervelende nadelen heeft. Zo raken laptops vaak oververhit of vermindert de geluidskwaliteit. Wanneer men de laptop te lang op de schoot houdt, wordt die na een tijdje te warm wat nogal storend kan zijn. Vandaar dat Philips een oplossing vond … of dat beweren ze toch! Wat zijn de voordelen aan dit kussen? Wat zijn de nadelen?

Philips SDC5100, wat is het?

Laptopkussen

Wel dit is de naam die men gegeven heeft aan het laptopkussen dat Philips op de markt bracht. Het kussen heeft een glanzend, glad oppervlak en is gemaakt uit witte kunststof. Deze materie zorgt ervoor dat de meeste laptops er op blijven staan. Het ontwerp van het kussen is zo uitgedacht dat er voldoende luchtcirculatiemogelijkheden zijn zodat de draagbare computer niet oververhit kan raken. Omdat het oppervlak een licht hollende vorm heeft, kan de ventitaliefilter namelijk niet afgedekt raken.

Onderkant

De onderkant van het kussen is gemaakt uit een synthetische stof waardoor dit geen probleem vormt naar stabiliteit toe wanneer het in contact komt met andere stoffen. Men moet dus niet bang zijn dat het kussen van de schoot zal glijden om het even uit welke materie uw kleren gemaakt zijn.

Hittebestendig dankzij efficiënte materie!

Door het gebruik van synthetische stof en kunststof is dit kussen hittebestendig waardoor de gebruiker geen storende warmte zal voelen bij langdurig gebruik.

Niet enkel kan warmte als storend worden ervaren maar is het eveneens ongezond. Men heeft namelijk wetenschappelijk bewezen dat wanneer een penis te lang in contact komt met een warmtebron dit zijn weerslag heeft op de vruchtbaarheid. Indien men met een dergelijke warmtebron langdurig in contact komt, beïnvloedt dit namelijk de kwaliteit van het sperma zodanig op een negatieve manier waardoor men te kampen kan krijgen met vruchtbaarheidsproblemen.

Philips SDC5100, meer dan een kussen

USB-aansluiting zorgt voor degelijk geluid

Dit laptopkussen biedt echter meer aan dan gewoon een comfortabelere manier om te werken met de laptop. Het bevat eveneens een USB-aansluiting die het probleem van zwakke geluidskwaliteit van de baan kan helpen. In het kussen zijn namelijk digitale luidsprekers ingebouwd. Dankzij de USB-aansluiting kan men geluidssignalen doorgeven aan het kussen en tegelijkertijd de versterker voeden. De geluidskwaliteit van de ingebouwde luidsprekers is veel beter dan de luidsprekers van de meeste laptops. Ze hebben een frequentiebereik van 100-18.000Hz.

Plug and Play USB-kabel

Het kussen beschikt over een Plug & Play USB-kabel. Wanneer die aangesloten wordt op een USB-poort van de laptop zal die dat gewoon herkennen als een verwijderbaar USB-apparaat. Die USB-kabel is heel gebruiksvriendelijk omdat dit een intrekbare kabel is. Men hoeft die dus niet op te rollen of los te koppelen van het kussen waardoor verlies of beschadiging uitgesloten is. De kabel is 50 cm lang. Wanneer men minder lengte nodig heeft, blokkeert het oprolsysteem de kabel automatisch.

Philips SDC5100, nadelen

  • Omdat dit kussen een hol oppervlak heeft, zijn er soms laptops die er niet op blijven staan. Philips loste dit probleem reeds op door vier zelfklevende rubberen rondjes bij het kussen te leveren. Na het bevestigen van deze rondjes zou het probleem verholpen moeten zijn.
  • Door het feit dat de onderkant van het kussen uit synthetische stof gemaakt is, betekent dit wel dat het niet zo comfortabel is wanneer men de laptop op de naakte huid plaatst.
  • Indien men dit kussen wil gebruiken moet men wel één van de volgende besturingssystemen hebben: Windows Vista, XP, Mac OSX 10.2.8 en hoger.
  • Het kussen is nogal duur. Zo moet men er 70 euro voor neertellen.
  • Een ander nadeel is dat het kussen echter wel van de schoot glijdt wanneer men met opgetrokken knieën wil werken.
© 2009 - 2024 Pops, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
In aandelen beleggen beschermd met een straddleWat ik jullie hier wil uitleggen is het minimaliseren van het verlies op je aandelen (portefeuille) door je winst te max…
Geluidsdragers: de compact discDe compact disc is een uitvinding van het Nederlandse bedrijf Philips. Hij is doorontwikkeld vanuit de door MCA en Phili…
Oorzaken van de Honderdjarige OorlogOorzaken van de Honderdjarige OorlogDe Honderdjarige Oorlog duurde van 1337 tot 1453. Het langdurige conflict ging om de vraag wie recht had op de troon: Ed…
Philips Avent – alles voor je babyPhilips Avent is een van de grootste merken in de markt voor babyflessen en babyspenen. Daarnaast bestaat het Avent baby…

“China heeft het meest open internet ter wereld”nieuws uitgelicht“China heeft het meest open internet ter wereld”Dit zijn de woorden van Zhou Xisheng, waarnemend hoofd en algemeen directeur van het Chinese staatspersbureau Xinhua. He…
Chrome OS: Download gratis Google Chrome OSGoogle Chrome OS is het besturingssysteem van de toekomst. Geen programma's of bestanden meer op je computer maar alles…
Bronnen en referenties
  • www.consumer.philips.com
Pops (143 artikelen)
Laatste update: 27-03-2016
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.