Disney+: een online streamingdienst

Disney+: een online streamingdienst Sinds november 2019 is Disney+ beschikbaar voor Nederlandse gebruikers. Disney+ is een betaalde online streamingdienst waar films, series en documentaires kunnen worden bekeken. Samen met de Verenigde Staten is Nederland het eerste land in de wereld waar Disney+ beschikbaar is. Met Disney+ kan voor een vast bedrag per maand onbeperkt worden gekeken naar een uitgebreid aanbod films, series en documentaires.

Wat is Disney+

Disney+, ook vaak geschreven als Disney Plus, is een online streamingdienst. Online streamen wil zeggen dat de content, in dit geval films, series en documentaires, via internet bekeken kunnen worden. Voor een vast bedrag per maand kun je onbeperkt de beschikbare films, series en documentaires bekijken. Je kunt deze on-demand bekijken, dus in tegenstelling tot programmeringen kijk je bij on-demand op het moment dat jij dit wil. Met Disney+ heb je de beschikking over een app die kan worden geïnstalleerd op tablet, telefoon of televisie. Ook kan Disney+ worden geopend via de website. Met de app of op de website kan de content worden bekeken. Disney+ heeft zich als doel gesteld om in 2024 tussen de 60 en 90 miljoen abonnees te hebben.
Disney+ is begin 2020 beschikbaar in Nederland, de Verenigde Staten, Australië, Canada en Nieuw Zeeland.

The Walt Disney Company

Disney+ is eigendom van The Walt Disney Company. The Walt Disney Company is een mediabedrijf dat in 1923 is opgericht. In 2018 had het bedrijf een omzet van 59,4 miljard Amerikaanse dollar. The Walt Disney Company is in 2020 mede door verschillende overnames uitgegroeid tot de grootste onafhankelijke filmproducent ter wereld.

De Disney+-app

De Disney+-app is te downloaden in de App Store en in de Google Play Store. De app is 215 MB groot. Voor Apple-apparaten is een versie van minimaal iOS 11.0 of hoger nodig.

Het aanbod van Disney+

Op Disney+ worden de films, series en documentaires uitgezonden van de productie maatschappijen waar The Walt Disney Company eigenaar van is. Disney+ wil zich net als hun grootste concurrent Netflix onderscheiden met de productie van originele series die alleen via het Disney+-platform zijn te bekijken. De producties van onder andere de volgende labels staan op Disney+:
  • Disney
  • Pixar
  • Marvel
  • Star Wars
  • National Geographic

Disney

Het Disney-label is vooral bekend van de vele animatiefilms die in de loop der jaren zijn uitgebracht. Naast nieuwe Disney-films staan ook de oude klassiekers op Disney+ zoals Sneeuwwitje en de zeven dwergen, Bambi en Alice in Wonderland.

Pixar

Pixar maakt computeranimatiefilms. Het volledige aanbod van Pixar Animation Studios staat op Disney+. Bekende Pixar-films zijn onder andere Toy Story, Finding Nemo en Cars.

Marvel

Marvel Cinematic Universe maakt films over de actie-helden uit de Marvel Comics-serie. Deze films zijn allemaal te vinden op Disney+. Bekende films van het label Marvel zijn onder andere The Avenger, Iron Man, Captain America en Black Panther.

Star Wars

Alle 11 Star Wars-films zijn te bekijken op Disney+, naast deze films zijn ook de Star Wars-animatiefilms te bekijken. Er zijn een aantal series gemaakt rondom Star Wars waaronder The Mandalorian. The Mandalorian is een Disney+ Original. Disney+ Originals zijn producties die alleen te zien zijn op Disney+. In oktober 2020 komt het tweede seizoen van The Mandalorian uit. De eerstvolgende nieuwe Star Wars-film staat pas na 2022 op de planning.

National Geographic

National Geographic is bekend van de documentaires. Deze documentaires zijn te bekijken op Disney+.

Het gebruik van Disney+

De content van Disney+ wordt uitgezonden in 4K Ultra HD. Om de content in 4K te kunnen bekijken is een downloadsnelheid van minimaal 5 Mbps noodzakelijk. Om een livestream te bekijken is een downloadsnelheid van minimaal 8 Mbs nodig. De gebruiker kan met maximaal 4 apparaten tegelijk streamen op Disney+. En je kunt 7 verschillende profielen aanmaken. Je hoeft niet beslist online te kijken, het is ook mogelijk om de films series en documentaires offline te kijken. De content van Disney+ kan namelijk worden gedownload. Je mag op maximaal 10 verschillende apparaten downloads opslaan. Met Disney+ is het mogelijk om een kijklijst aan te maken. Je kunt in deze kijklijst je favoriete films, series en documentaires opslaan.

Wat kost Disney+

Disney+ is begin 2020 een relatief goedkope online-streamingdienst in vergelijking tot andere streamingdiensten. Disney+ kost in 2020 7 euro per maand. Een abonnement met ongeveer dezelfde kwaliteit en functionaliteit bij bijvoorbeeld Netflix kost in 2020 14 euro per maand. Het aanbod in series, films en documentaires is bij Netflix begin 2020 wel veel groter dan bij Disney+.

Hoe een abonnement op Disney+ afsluiten

Je kunt via de website van Disney+ een abonnement afsluiten. Maar het is ook mogelijk om de app met je telefoon of tablet direct te downloaden in de App Store of in de Google Play store. Je kunt dan via de App Store of Google Play Store meteen de abonnementskosten betalen.

Abonnement bij Disney+ opzeggen

Het abonnement is maandelijks opzegbaar. Je kunt het abonnement bij Disney+ opzeggen op de website of in de app. Opzeggen via de website doe je via je profiel. In je profiel vind je je account met hierin je abonnement. Hier kun je het abonnement opzeggen. In de Disney+-app ga je naar je profiel, en onder de knop account vind je de factureringsgegevens, hier kun je je abonnement opzeggen.
© 2020 - 2024 P1234, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Disney Treasures: Your Host, Walt DisneyWie kent hem niet, Walter Elias Disney de man die de Disney Studios heeft opgericht. Walt Disney heeft in zijn leven zee…
Disney Treasures: Behind the Scenes Walt Disney StudioDisney Treasures: Behind the Scenes Walt Disney StudioIn de Disney Treasures collectie zijn zeer veel films opgenomen. Ook is er een treasure gemaakt waar je een indruk kan k…
Film of serie verdwenen van Netflix? Dit is er aan de handFilm of serie verdwenen van Netflix? Dit is er aan de handVind je een film of serie op Netflix die je wilt bekijken dan kun je deze opslaan in Mijn Lijst. In tegenstelling tot de…
Disney Treasures: The adventures of Oswald the lucky RabbitDeze Disney Treasure vertelt over Oswald the lucky rabbit. Oswald was een creatie van the walt disney studios en is de v…

Persconferentie van de premier live op tv en livestreamPersconferentie van de premier live op tv en livestreamDe Nederlandse premier houdt vaak een persconferentie. Op zijn agenda staat wekelijks minstens één persconferentie, name…
Wat zijn de voordelen van een TLS-certificaat?Wat zijn de voordelen van een TLS-certificaat?Een betrouwbare en veilige website beschikt over een TLS-certificaat. Een veilige website is belangrijk voor zowel websi…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: https://nl.wikipedia.org/wiki/Disney+#/media/Bestand:Disney _logo.svg
  • https://www.consumentenbond.nl/online-tv-kijken/video-on-demand-kijken
  • https://www.disneyplus.com/nl/
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Disney%2B
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/The_Walt_Disney_Company
P1234 (72 artikelen)
Laatste update: 14-02-2020
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 5
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.