Hoe verspil ik minder inkt?

Tegenwoordig zijn de inktprijzen al serieus wat gestegen. Het printen van papier en andere zaken wordt steeds duurder. Dus je let maar beter op dat je niet teveel inkt verbruikt. Maar wat kunnen we ertegen doen om de kosten zo min mogelijk te houden? Hieronder leg ik je op een makkelijke manier uit hoe je je inktverbruik zo laag mogelijk kunt houden.

Zoek andere manieren om je informatie door te geven

Je hoeft niet altijd te printen om informatie door te geven of op te slaan. Je kan het evengoed opslaan op je computer of het via mail doorsturen. Zo beschikken dezelfde mensen naar wie je de informatie wou doorgeven over de informatie en heb je geen talloze papieren moeten printen.

Vermijd slechte/verkeerde afdrukken

Het is veelvoorkomend, dus zorg ervoor dat jij daar niet in de fout gaat. Het is nochtans heel eenvoudig. Controleer je documenten voordat je ze print. Maak geen spelfouten en gebruik spellingchecker. Controleer het document nog eens dubbel bij het afdrukvoorbeeld zodat er zeker geen fouten meer instaan. Controleer ook zeker dat je het juiste bestand hebt geselecteerd. Zo voorkom je verkeerde afdrukken.

Voorkom onnodige afdrukken

Voordat je iets print controleer altijd even of het aantal van papieren dat moeten afgedrukt worden klopt. Zo voorkom je dat je onnodig papier en inkt zit te verspillen. Zorg ervoor dat je ook geen papieren afdrukt waar maar een paar regels opstaan. Met sommige printers verspil je meer inkt aan verschillende kleine afdrukken dan één grote afdruk.

Gebruik een inkt-besparende lay-out

Gebruik andere lettertypes zoals: Times New Roman, Century Gothic, Calibri. Die zijn even leesbaar en verspillen minder inkt. Gebruik kleinere lettergroottes. Dit geeft een groot verschil. Maar het blijft even goed leesbaar. Maak gebruik van kleinere marges en vermijd onnodige open witte ruimtes.

Laat de afbeeldingen achterwegen

De meeste mensen printen de afbeeldingen ook mee af. Doe dat niet want het verspilt veel inkt. Laat de afbeeldingen en de achtergrond achterwegen. Het verspilt veel inkt voor de aandacht dat je aan de afbeelding besteed.

Gebruik Ecofont

Ecofont is een programma dat ervoor zorgt dat je printer meer witte stippen in je letters laat staan. Het is een makkelijk te installeren programma. Je bespaart er heel veel inkt mee. Het enige dat je moet doen is het programma installeren.

Maak gebruik van recente printers

Het is bewezen dat recente printers minder inkt verbruiken dan oude printers. Dus als je nog een oude printer hebt staan is het tijd om een nieuwe aan te schaffen. Hier kun heel wat mee besparen.

Hervul je cartridges

Het is voordeliger om je cartridges te hervullen dan er telkens nieuwe te kopen. Inkt bespaart het niet zoveel maar wel iets. Het kost ook een pak minder dan telkens nieuwe cartridges te kopen. Onthoud ook dat cartridges van de bekende merken niet altijd beter zijn dan andere cartridges.

Zo zie maar dat de prijs dat je betaalt voor inkt sterk beïnvloed wordt door je eigen verbruik. Zorg er dus voor dat je niet teveel inkt onnodig verbruikt. Als je mijn tips nagaat kan je al heel wat geld besparen. In het begin merk je er niet zo veel van. Maar als je na een jaar eens kijkt hoeveel je aan inkt hebt bespaart, dan kan je weleens verschieten.

Lees verder

© 2014 - 2024 Ilanschrijvers, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Besparen op inktpatronenBesparen op inktpatronenAanschaf van een set originele printercartridges kan al gauw in de papieren lopen. En goedkope alternatieven zijn niet a…
Navullen lege HP cartridges, welke inkt?De goedkoopste manier om te printen is om lege cartridges zelf na te vullen. Hoe weet je welke inkt je nodig hebt om jou…
Minder verpakkingen verspillenMinder verpakkingen verspillenVrijwel alle producten die tegenwoordig gekocht worden door consumenten zijn verpakt in plastic, glas, papier of een and…
Platform iCasting  voor talent en opdrachtgeverPlatform iCasting voor talent en opdrachtgeverWww.iCasting.com is een website waar artiesten en opdrachtgevers elkaar digitaal tegen kunnen komen en een afspraak kunn…
Bronnen en referenties
  • Admin.kuleuven.be
  • Support.brother.com
  • www.pepermunt.net
Ilanschrijvers (3 artikelen)
Laatste update: 01-12-2014
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.