De Sims 3 dierenleven – een kat als huisdier

De Sims 3 dierenleven – een kat als huisdier Fans van de Sims 2 serie hoopten al dat deze uitbreiding van “dierenleven” ook in de Sims 3 zou komen. Met deze uitbreiding kun je namelijk huisdieren hebben. In de Sims 3 zijn er zelfs nog meer mogelijkheden om je dieren te verzorgen en ze kunnen je zelfs helpen met hun vaardigheid. Hoe werkt het hebben van een kat als huisdier in Sims 3?

Een kat adopteren

Er zijn 3 manieren om een kat te adopteren:
 1. kunt tezamen met het maken van een sim ook een kat, hond of paard creëren als maatje voor je sim. Het voordeel van deze optie is dat je zelf de soort en het uiterlijk van je huisdier kunt kiezen. Bij de andere opties is dit niet het geval.
 2. Je kunt via je telefoon het dierenasiel bellen om een kat te adopteren. Je krijgt dan een scherm met verschillende katten te zien waaruit je kunt kiezen. Er zijn bij de keuzes zowel volwassen katten als kittens en elke kat heeft bepaalde eigenschappen. Bevallen de keuzes je niet? Bel dan de volgende dag opnieuw voor een ander aanbod van dieren.
 3. Je kunt ook een zwerfkat zoeken en met deze bevriend raken. Als je relatie met de zwerfkat voldoende is dan krijg je de optie om de kat te adopteren. Er komen ook dagelijks zwerfdieren rond bij je huis waar je contact mee kunt maken. Het nadeel van deze optie is dat het soms lang kan duren om een relatie met een zwerfdier op te bouwen omdat het bepaalde zwerfdier misschien niet elke dag zal langskomen en je het niet altijd kan vinden.

Benodigdheden voor de verzorging

Voordat je een kat in huis neemt, heb je wel een aantal spullen nodig om voor je kat te zorgen en in zijn behoeften te voorzien:
 • Een kattenbak: de goedkope kattenbak moet je zo nu en dan verschonen maar de dure kattenbak hoeft nooit verschoont te worden
 • Een kattenmand: Je hebt hierbij de keuze uit verschillende manden en ook een hok
 • Een krabpaal: en kat moet af en toe zijn nagels kunnen scherpen.
 • Een etensbak: de goedkope versie moet hierbij vaker aangevuld worden dan een duurdere etensbak.

Controle over je kat

In de Sims 3 heb je bijna net zoveel controle over je kat(ten) als over je sims. Je kan zien wat je kat nodig heeft en deze vervolgens opdracht geven om:
 • Te eten (klik op zijn/haar etensbak)
 • Te plassen (klik op de kattenbak)
 • Te slapen (klik op de mand, grond of een hok)
 • Sociaal te zijn (klik op dier of sim)
 • Te krabben (klik op een krabpaal of meubilair)
 • Te spelen (klik op speeltjes of interactie met een dier of sim)
 • Te jagen (als je de vaardigheid hebt opgebouwd)

Opvoeding

Elke kat heeft zijn eigenschappen, waarvan jij/je sim er ook een aantal van kan bepalen. Er zijn bepaalde dingen die je je kat wel of niet wilt aanmoedigen zoals:
 • Aan meubilair krabben of alleen aan de krabpaal
 • Wild/gek gedrag vertonen of rustig zijn
 • Slordig/vies zijn of juist schoon zijn (zich wassen)
 • Plassen in de tuin of in de kattenbak
 • etc.
Je sim kan dit gedrag beïnvloeden door nadat een kat een van bovengenoemde acties heeft uitgevoerd, deze hiervoor te belonen of te straffen. Doe je dit een aantal keer, dan zal je kat deze eigenschap afleren of juist aanleren.

Vaardigheid – Jagen

Katten hebben een vaardigheid, namelijk: jagen. Deze vaardigheid heeft net zoals de vaardigheden van sims verschillende niveaus. Het niveau wordt hoger naarmate je kat in eerste instantie met de speeltjes uit de speeldoos speelt (bolletje wol, prop papier) en later vaker op jacht gaat. Als het niveau hoog genoeg is kan je kat op kleine dieren gaan jagen uit zichzelf of op commando van je sim. De kat zal het gevangen dier ook mee naar huis nemen (het zal in zijn inventaris zijn) en als je wil kun je deze dieren in een terrarium of kooi plaatsen.
© 2012 - 2024 Esthercita79, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De Sims 3 uitbreiding - DierenlevenDe Sims 3 uitbreiding - DierenlevenVele Sims fans zaten er al op te wachten, de uitbreiding om huisdieren in je gezin te kunnen opnemen. Waar de dieren in…
PC game The Sims 3PC game The Sims 3De Sims 3 is in 2009 uitgekomen. Bij dit spel zijn vele uitbreidingen beschikbaar, waardoor de Sims 3 leuker wordt om te…

Geld verdienen of beroemd worden met YouTubeGeld verdienen of beroemd worden met YouTubeDe ondertitel van YouTube is Broadcast Yourself en dat is precies waar de website om draait. Op YouTube zet je filmpjes…
Tips om te verkopen via MarktplaatsTips om te verkopen via MarktplaatsWanneer je producten aanbiedt op marktplaats, wil je natuurlijk het liefst dat ze snel verkocht worden. In dit artikel v…
Bronnen en referenties
 • www.desims3.com
Esthercita79 (271 artikelen)
Laatste update: 09-01-2017
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.