WhatPulse, typen met een doel

Met WhatPulse kun je bijhouden hoeveel je hebt getypt en geklikt. Het is erg leuk om bij te houden en je kunt je inschrijven in een team. Zo heb je ook nog een doel, namelijk hogerop komen in je team of in de algemene statistieken.

Wat is WhatPulse?

WhatPulse is een klein programma dat je moet downloaden op je computer. Je moet ook een account aan maken, anders kunnen je kliks en keys niet geregistreerd worden. Om een account aan te maken en WhatPulse te downloaden ga je naar Whatpulse.org. Het programma is geheel gratis en virusvrij. WhatPulse houdt bij hoeveel toetsen je gebruikt, welke afstand je muis aflegt over je beeldscherm en hoe vaak je klikt. Het is erg leuk en interessant om bij te houden. Zodra je het programma hebt gedownload en je een account hebt aangemaakt, kun je beginnen met pulsen. Het programma hoef je niet zelf op te starten en werkt meteen zodra je het hebt gedownload. Je kunt meteen beginnen met klikken en typen.

Jouw profiel

Als je naar de website van WhatPulse gaat, kun je inloggen op jouw account. Rechtsboven zie je dan je gebruikersnaam, aantal toetsen (keys), kliks (clicks) en de afstand van je muis (miles) staan. Linksonder kun je dan op 'Your stats' klikken. Je komt dan op jouw profiel. Hier staat op welke plaats je staat, sinds wanneer je lid bent en nog veel meer informatie. Onderaan de pagina kun je ook zien wanneer je hebt gepulst en hoeveel je toen hebt gepulst. Als je in een team zit kun je op 'Your team stats' klikken. Je komt dan op de pagina van jouw team. Hier staat hoeveel leden het team heeft, het totaal aantal keys en clicks en onderaan de ledenlijst. Deze staat op volgorde van meeste keys. Als je bijvoorbeeld je gebruikersnaam of wachtwoord wilt veranderen, dan kan dat door linksonder op 'My WhatPulse' te klikken.

Waar kan ik zien hoeveel ik heb getypt?

Dit kun je zien in het 'Geek Window' van WhatPulse. Deze kun je openen door rechts onderin de taakbalk met de rechtermuisknop op het WhatPulse teken te klikken. Hier staan een aantal opties, onder andere 'Open Geek Window'. Zodra je hier op klikt verschijnt er een klein blauw schermpje. Hier staan een aantal afkortingen.
  • kc: keyclicks, dit is het aantal toetsen dat je gebruikt.
  • mc: mouseclicks, dit is het aantal keer dat je met je muis hebt geklikt
  • rank: dit is op welke plaats je staat in de statistieken
  • meters/miles moved: dit is de afstand die je muis heeft afgelegd
Aan de rechterkant staat dan nog tkc, tmc, klp, dit heeft allemaal te maken met het team waarin je zit.

Wat is pulsen en hoe doe ik dat?

Pulsen is het aantal kliks en keys naar de website van WhatPulse sturen. Deze worden dan op jouw account opgeslagen. Pulsen doe je door weer met je rechter muisknop op het WhatPulse tekentje te klikken en daarna op 'Pulse Now!'. Het is belangrijk om op tijd te pulsen. Het kan zijn dat je computer beslist om te crashen, hierbij raak je alles wat je nog niet gepulst hebt kwijt.
Je kunt ook instellen om automatisch te pulsen. Bijvoorbeeld dat je automatisch pulst bij elke 10.000 keys. Dit kun je instellen door met de rechtermuisknop op het WhatPulse tekentje te klikken en daarna op 'Preferences'. Onderaan het scherm kun je dan de 'Timer' instellen. Je kunt hier nog veel meer instellen, zoals de afstand die je muis aflegt. Deze kun je instellen op mijl, kilometer of meter. Je kunt ook het Geek Window aanpassen naar je eigen zin.
© 2012 - 2024 Ghostattack, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
WhatPulse, wat is dat?WhatPulse is een programma wat bijhoudt hoeveel toetsen jij gebruikt, hoevaak je klikt en hoeveel mijl je muis aflegt. W…
SSH key pairs, inloggen via SSH zonder wachtwoordSSH key pairs, inloggen via SSH zonder wachtwoordSSH-en naar een GNU/Linux, Mac OS X of BSD installatie is erg populair onder systeembeheerders. Maar iedere keer inlogge…
De Livescribe Pulse Smartpen: nooit meer een woord missenTerwijl je schrijft, slaat de Livescribe Pulse Smartpen op wat je hoort. Het klinkt ingewikkeld, maar is een uitkomst vo…
MelkwegstelselsMelkwegstelselsDe voornaamste typen melkwegstelsels zijn: spiraalvorming, elliptisch en onregelmatig. Een spiraalvormig melkwegstelsel…

Kinderen en veilig internetInternet is tegenwoordig niet meer weg te denken in onze samenleving. Zowel privé als professioneel wordt er veelvuldig…
Bronnen en referenties
  • www.whatpulse.org
Ghostattack (69 artikelen)
Laatste update: 07-10-2012
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.