Een overzicht van vijf populaire VPN-verbindingen in 2017

Een overzicht van vijf populaire VPN-verbindingen in 2017 Eindelijk vakantie in het buitenland en de hele dag kijk je er al naar uit om 's avonds je geliefde serie te bekijken. Helaas, eenmaal op de website aangekomen krijg je de mededeling dat in het buitenland je serie niet beschikbaar is. Een oplossing om deze regiobeperking op te heffen is door gebruik te maken van een VPN-verbinding. Via een VPN-service kun je namelijk inloggen via bijvoorbeeld een Nederlandse server waardoor je gewoon je favoriete serie net als thuis kunt kijken. In 2017 zijn er verschillende VPN-providers actief. De populairste zijn op een rij gezet.

VPN-verbindingen


Wat is een VPN-service?

Een VPN-verbinding is een beveiligde verbinding waarmee je onder andere gebruik kunt maken van het internet, een online bibliotheek of een bedrijfsnetwerk. Voluit heet het een Virtual Private Network. Met deze verbinding kan je computer inloggen op een normaal afgesloten netwerk van bijvoorbeeld een bedrijf of een bibliotheek. Veel openbare wifi-verbindingen zijn niet veilig en derden kunnen zo makkelijk je gegevens achterhalen. Maak je gebruik van een VPN dan gaat al je internet verkeer via de beveiligde verbinding van een VPN. Het achterhalen van je gegevens is dan bijna niet mogelijk.

Om gebruik te maken van deze dienst heb je meestal via de aanbieder VPN software gedownload waarmee je via een gebruikersnaam en wachtwoord kunt inloggen. Het komt ook voor dat je alleen via een webinterface (inlogscherm) hoeft in te loggen. Wanneer je inlogt via een VPN-verbinding dan is je originele IP-adres niet zichtbaar voor derden. De service maakt gebruik van een IP-adres op een locatie waar de server gevestigd is.

Gebruik VPN-verbinding

In 2017 wordt een VPN-server of -dienst voor verschillende doeleinden gebruikt. Zo kun je ermee overal ter wereld inloggen op je thuisnetwerk. Daarnaast is het ook mogelijk om anoniem op het internet te surfen. Ook wordt een VPN ook gebruikt voor het omzeilen van opgelegde internet beperkingen vanwege je geografische locatie. Een voorbeeld hiervan is het niet kunnen bekijken van je geliefde tv-programma op vakantie. Bij veel populaire VPN-verbindingen kun je namelijk zelf kiezen vanuit welk land je het internet opgaat. Dit is gelijk één van de grote voordelen als je een regiobeperking wilt omzeilen.

Populaire aanbieders VPN-service - 2017

In 2017 zijn er een hoop aanbieders van een VPN verbinding voor consumenten. Vaak zijn dit betaalde diensten. Je betaalt dan per maand een vast bedrag. Er zijn ook aanbieders waarbij je gratis gebruik kunt maken van een verbinding. Wel zijn deze niet allemaal even veilig of zitten er een hoop restricties aan. Hieronder vind je vijf populaire aanbieders van een VPN-dienst. Deze aanbieders zijn opgenomen in de onderstaande lijst omdat ze positieve resultaten hebben behaald in testen van PCMag, CNET en Techsupportalert.

NordVPN

Al meer dan tien jaar is NordVPN actief in de wereld van VPN-verbindingen. Om gebruik te maken deze VPN-service hoef je slechts één bestand te downloaden en installeren. De provider heeft ruim 700 servers in 55 verschillende landen. De service is te gebruiken op Android-, Apple- en Windows-apparaten. Daarnaast kun je op zes verschillende apparaten tegelijk gebruik maken van de dienst. Om gebruik te maken van NordVPN betaal je een maandelijks bedrag van 5,75 dollar (5,45) bij een jaarabonnement.

IPVanish

IPVanish heeft meer dan 600 servers in ruim 60 landen. Bij deze aanbieder kun je ook apps downloaden voor Android en Apple. Daarnaast is deze VPN-service volgens eigen zeggen de één van de best beveiligde ter wereld. In 2017 betaal je per maand 6,49 dollar (6,15) bij een jaarabonnement. Deze VPN-dienst ondersteunt de volgende platformen: Windows, Android, IOS, Ubuntu en Mac OS X.

ExpressVPN

ExpressVPN maakt gebruik van een SSL en 256-bit encryptiebeveiliging. In 2017 heeft deze VPN-aanbieder in meer dan 136 landen servers staan. Daarnaast is de klantenservice van deze aanbieder zeven dagen per week bereikbaar. Een jaarabonnement kost bij deze provider 8,32 dollar (7,88).

privateinternetaccess.com

Bij deze VPN-dienst heb je in 2017 al voor 3,33 dollar (3,15) per maand een jaarabonnement. De aanbieder heeft meer dan 3200 servers in 24 landen waaronder ook Nederland. Daarnaast kun je hier anoniem betalen en bestaat de mogelijkheid om te betalen met (sommige) cadeaubonnen. Verder bestaat de mogelijkheid om met vijf verschillende apparaten in te loggen bij privateinternetaccess.com. De service kan overweg met de populaire besturingssystemen zoals Windows, Android, Mac OS X en IOS.

PureVPN

PureVPN is een VPN-dienst die wereldwijd meer dan 1 miljoen klanten heeft. Het bedrijf heeft in 141 landen meer dan 500 servers staan. Daarnaast heeft de provider vijftien servers staan in Nederland. Een abonnement voor twee jaar kost 2,87 dollar (2,72) per maand. Ook dit bedrijf accepteert enkele (internationale) cadeaubonnen.
© 2016 - 2023 Marinos, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Elementen, verbindingen, zuivere stoffen en mengelsWat is het verschil tussen een atoom en een molecuul? Tussen een element en een verbinding? Tussen een stof en een mengs…
Eenzame singlesAlleenstaand, single, solo, hoe je het ook noemt, als je alleen woont en je leven dus niet dagelijks deelt met iemand an…
Zwaluwstaart en verbinding met pen en gatTraditionele constructies om houtdelen aan elkaar te verbinden zijn altijd nog de zwaluwstaart en de verbinding met pen…
Informatie over VPNDe oplossing om alle functionaliteiten van een netwerk te gebruiken buiten de grenzen van een LAN, is het gebruik van ee…

Trollen, hoax en nepnieuws: hoe herken je dit?Trollen, hoax en nepnieuws: hoe herken je dit?Begin 2017 werd aangekondigd dat social media zoals Facebook en Twitter harder willen gaan optreden tegen nepnieuws en h…
Ziggo phishing email ontvangen, wat te doen?Ziggo phishing email ontvangen, wat te doen?Bij phishing wordt uit naam van een bestaand bedrijf een email gestuurd met als doel om je op een link te laten klikken…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: OpenClipart-Vectors, Pixabay
 • http://www.howtogeek.com/133680/htg-explains-what-is-a-vpn/
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Virtual_private_network
 • https://nordvpn.com/nl/about-us/
 • https://www.ipvanish.com
 • https://www.expressvpn.com
 • https://nld.privateinternetaccess.com/pages/buy-vpn/
 • https://www.purevpn.com/order
 • https://www.cnet.com/best-vpn-services-directory/
 • http://www.techsupportalert.com/content/best-vpn-services.htm
 • http://uk.pcmag.com/software/138/guide/the-best-vpn-services-of-2017
Reactie

Jen, 16-01-2017
Hey, ik heb deze genoemde vpn services even opgezocht en ze komen inderdaad goed uit verschillende tests, maar het zijn wel allemaal betaalde diensten. Tegelijkertijd zijn er ook best redelijke gratis diensten die in bovenstaande review niet genoemd worden. Hier ( https://www.vpngids.nl/reviews/beste-vpn-providers-van-2017/ ) staan nog wat gratis vpn aanbieders in een recent overzicht (tip: Tunnelbear en Cyberghost heb ik allebei geprobeerd en werken heel makkelijk en doen het oké!) Reactie infoteur, 17-01-2017
Hoi Jen,

Bedankt dat je de moeite hebt genomen om mijn artikel te lezen! Het klopt in dit artikel behandel ik alleen betaalde VPN-services. Er zijn ook gratis VPN diensten beschikbaar alleen aan sommige zitten nog wat haken en ogen. In elk geval bedankt voor de tips!

Marinos (59 artikelen)
Laatste update: 03-08-2018
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Communicatie
Bronnen en referenties: 11
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.