Hoe installeert u Viber en wat kunt u ermee?

Hoe installeert u Viber en wat kunt u ermee? Viber is een applicatie waarmee u kunt chatten en gratis kunt bellen naar andere Vibergebruikers. De applicatie kunt u gratis downloaden voor Apple iOS, Android, Windows, Mac en Symbian. Het bedrijf achter deze applicatie is op 14 februari 2014 voor 900 miljoen dollar overgenomen door het Japanse bedrijf Rakuten. Viber is gratis en zal dit ook altijd blijven. U kunt echter kiezen om een account te nemen voor ViberOut. Hiermee kunt u bellen naar alle nummers over de wereld voor voordelige tarieven. Er zijn meer dan 100 miljoen actieve gebruikers wereldwijd.

Inhoud


Het bedrijf achter de app

Viber is een bedrijf van de eigenaar Rakuten Inc. en richt zich op chatten en bellen middels het VOIP (Voice-over-Internet Protocol) op smartphones en tablets. Rakuten is een grote speler op de Japanse markt als het gaat om elektronica en behoort tot de grootste bedrijven ter wereld als het gaat om verkopen in deze sector. Op 14 februari 2014 heeft Rakuten de berichtendienst Viber gekocht voor 900 miljoen Amerikaanse Dollar.

Wat is Viber

Viber is een applicatie en computerprogramma waarmee u gratis berichten kunt sturen naar vrienden. U betaalt alleen geld voor uw databundel bij de telefoonprovider of internetkosten. Naast het chatten met uw vrienden en overige contacten kunt u met Viber ook:
 • Gratis bellen naar andere Viber gebruikers
 • Foto’s delen met vrienden
 • Uw locatie delen
 • Naar niet-Viber gebruikers bellen voor lage tarieven

Wat kost het en waar kan ik de app downloaden?

Viber is gratis te downloaden en is gratis in gebruik. U kunt er zelf voor kiezen om een abonnement genaamd ViberOut af te nemen waarmee u voor voordelige tarieven kunt bellen naar het buitenland en andere niet-Viber gebruikers over de hele wereld. Het downloaden van de applicatie is bij een normale internetverbinding binnen een minuut voltooid. De applicatie is voor de volgende toestellen beschikbaar en u kunt de applicatie in de volgende shops downloaden:

 • iPad, iPhone en andere iOS toestellen: Apple AppStore
 • Android toestellen: Google Play Store
 • Windows Phone: Windows Store
 • BlackBerry: BlackBerry World
 • Windows PC en laptop: via de officiële website
 • MAC: via de officiële website

Hoe installeer ik Viber op iOS toestellen?

Hieronder vindt u een stap-voor-stap uitleg om de applicatie te downloaden voor de iPhone, iPad en iPod Touch.
 1. Ga naar de Appstore
 2. Druk bovenin op alleen iPhone
 3. Zoek naar Viber
 4. Klik op gratis bij de app Viber door Viber Media inc.
 5. Druk op installeer
 6. Voer uw Apple ID wachtwoord in van de iTunes Store
 7. Druk op Home
 8. Open de App vanaf uw bureaublad

Hoe installeer ik Viber op Android toestellen?

Hieronder vindt u een stap-voor-stap uitleg om de applicatie te downloaden voor Android toestellen als de Samsung Galaxy lijn e.d.:

 1. Open de Google Play Store
 2. Druk op vergrootglas rechts bovenin en zoek naar Viber
 3. Druk op de naam Viber door het bedrijf Viber Media S.à.r.l.
 4. Druk op installeren
 5. Druk op accepteren om de app toegang te geven tot een groot aantal gegevens. U kunt per soort toegang op het pijltje drukken om de reden te lezen dat de app deze toegang nodig heeft.
 6. Druk op de home knop van uw toestel
 7. Open de app vanaf uw bureaublad

Hoe installeer ik Viber op Windows pc of laptop?

Viber is ook beschikbaar voor de pc of laptop voor de besturingssystemen Mac en Windows. U kunt via enkele eenvoudige stappen gratis berichten sturen naar alle mensen met de app op telefoon, tablet of pc.

 1. Ga naar de officiële website van Viber
 2. Selecteer desktop in het menu
 3. Druk op Get Viber
 4. Download het bestand ViberSetup.exe
 5. Voer de installatie uit door op het bestand te dubbelklikken

Hoe werkt het registreren?

Het registreren van een Viber-account gaat zeer gemakkelijk en u heeft op een telefoonnummer na geen alias of uitnodiging van een vriend nodig om aan te melden. De procedure omtrent het aanmelden werkt voor ieder besturingssysteem nagenoeg gelijk. U kunt zich aanmelden op de volgende manier:

 1. Open de applicatie
 2. Druk op doorgaan
 3. Voer uw landcode in (+31 voor Nederland, +32 voor België)
 4. Voer uw telefoonnummer in en laat de eerste 0 weg (bijvoorbeeld +31612345678)
 5. Bevestig dit nummer door middel van de OK knop
 6. Wacht op de bevestigingscode of oproep van Viber (bij een oproep stelt Viber de app automatisch in)
 7. (optioneel) Upload een profielfoto
 8. Voer uw naam in (voornaam is voldoende) en druk op doorgaan
 9. Gefeliciteerd, u kunt beginnen met Viber

Werkt Viber op mijn iPad of Android Tablet?

U kunt met de Viber app voor de iPad en tablet gratis bellen en berichten sturen. De app werkt hetzelfde als voor op een telefoon en u kunt de bovenstaande stappenschema's volgen om uzelf aan te melden voor Viber op de tablet.

Wat is ViberOut en is bellen altijd gratis?

Viber naar Viber gesprekken zijn altijd gratis met behulp van het VOIP protocol, ook als u naar het buitenland belt, en de applicatie zal nooit per ongeluk geld vragen als u een gebruiker belt die dit programma niet heeft geïnstalleerd op zijn of haar toestel. Met ViberOut kunt u goedkoop bellen naar nummers in het binnen- en buitenland. Het account kunt u activeren op de officiële website van Viber met uw huidige gratis account. U vindt hier ook de actuele tarieven voor bellen naar mobiel en vaste nummers.

Is Viber het beste alternatief voor Whatsapp?

Viber is een applicatie zonder teveel extra’s zoals bij bijvoorbeeld Line Messenger. De focus van het bedrijf ligt op de snelheid en de kwaliteit van het bellen. Viber naar Viber bellen is altijd gratis, ook als u naar het buitenland of naar mobiele nummers belt. De kwaliteit van bellen is een van de hoogste binnen alle gratis bellen applicaties die op de markt zijn in 2014. Met meer dan 100 miljoen gebruikers wereldwijd is het een van de grootste concurrenten voor Facebook Messenger, Skype en Whatsapp geworden in de drie jaar dat het bedrijf bestaat. Viber is een van de beste alternatieven voor de berichtendienst Whatsapp. Een applicatie zonder onnodige extra’s.

Lees verder

© 2014 - 2020 Eddwin, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Gratis bellen naar het buitenland, maar ook in binnenlandGratis bellen naar het buitenland, maar ook in binnenlandGratis bellen, ook naar het buitenland. Dat kan gewoon met de hedendaagse technologie. De methoden werken niet altijd ev…
Goedkoop bellen kan op verschillende manierenGoedkoop bellen kan op verschillende manierenEr zijn diverse goedkope manieren om te bellen met de huidige telefonische mogelijkheden. Telefonie en internet liggen d…
Telefoneren, mobiele telefoon en internet in Amerika: tipsTelefoneren, mobiele telefoon en internet in Amerika: tipsReis je binnenkort naar de VS? Dan zal je wellicht niet zonder smartphone, mobiele telefoon of tablet op pad gaan. Telef…
Wat kan je allemaal doen met een smartphone?Wat kan je allemaal doen met een smartphone?Onze smartphone is eigenlijk meer een zakcomputer. We hebben hem allemaal iedere dag bij en maken er graag gebruik van.…

Hoe installeert u MessageME en wat kunt u ermee?Hoe installeert u MessageME en wat kunt u ermee?MessageME is een app speciaal ontwikkeld voor smartphones en pc. 75 dagen na de introductie in 2013 waren er meer dan 5…
Een succesvolle website voor je bedrijf opzettenEen succesvolle website voor je bedrijf opzettenAls je besluit dat je een website voor je bedrijf wilt maken, moet je weten waaruit een succesvolle website bestaat. Uit…
Bronnen en referenties
 • https://account.viber.com/rates/

Reageer op het artikel "Hoe installeert u Viber en wat kunt u ermee?"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reacties

Bob Bruijn, 08-12-2017 23:22 #15
Ik heb Viber op mijn laptop met Windows7 geïnstalleerd. Ik heb mijn account aangemaakt en een betaling gedaan om naar telefoonnummers te kunnen bellen. Ik heb een mobielnummer in Oekraïne getracht te bellen, maar het werkt niet. Viber vraagt om een activatie code. Maar waar en hoe voer ik dat in? Alles staat bij dit programma in enkele talen, maar niet in het Nederlands. Met Skype werkt dit allemaal prima. Maar ben ik nu mijn geld kwijt?

Maria Janssen, 24-05-2017 16:35 #14
Ik heb een nieuwe telefoon gekocht en de simkaart overgeplaatst.
Ik heb het telnr. gecontroleerd en er wordt dan gezegt dat ik een code krijg om in te voeren.
na ongeveer 1 min. wordt er gezegd, dat er een code is verstuurd, maar ik kan deze nergens vinden.
Ik heb het wel 10 keer geprobeerd, maar er komt niets binnen, ook niet telefonisch.
Wat doe ik fout?

Sherrie34, 13-04-2017 12:12 #13
Bij Skype, facebook etc kun je altijd uitloggen na een gesprek, waarom kan dat niet bij viber?
Vind het namelijk niet prettig om 24/7 aangemeld te zijn. Hoop dat iemand hier antwoord op heeft! Gr Nancy 34

Gea, 04-01-2017 00:32 #12
Mijn profielfoto blijft niet plakken. Steeds als ik deze ingesteld heb is de foto ineens weg. Geen idee wat ik verkeerd doe…

J. Eland, 06-09-2016 22:48 #11
Geachte lezer, Sinds de update kunnen we bijna geen foto's meer verzenden omdat het veel te ingewikkeld is geworden. Waarom moest dit veranderd worden?

Eric, 28-04-2016 20:50 #10
Ik heb al een tijd viber en tot vorige week stond er een pijltje op verzendscherm met de locatieaanduiding dit is nu weg, hoe krijg ik dit terug?

bedankt eric

Halil, 20-01-2016 17:00 #9
Ik heb een probleem met mijn viber."?
De geluid staat namelijk aan en zo maar als ik gebeld word op viber hoor ik niks
Er komt wel een berigt op de beeldscherm van je word gebeld maar je hoort het niet af gaan opdat moment dat iemand heeft gebeld kunnen julie me helpen wat ik moet doen

Ankie van Eijk, 08-01-2016 06:39 #8
Sinds een aantal weken is bij veel Viber contacten de foto verdwenen. Ook kunnen wij met de meeste personen niet meer bellen. Wanneer wij proberen te bellen krijgen wij de melding oproep mislukt, no credit voor Viber out. Al lange tijd hadden wij het probleem dat we niet konden opnemen als iemand ons belde met Viber maar als we dan zelf terug belde kregen we wel contact. Nu dus niet meer bij veel contacten. Iemand een idee wat hier aan de hand is en hoe het kan worden opgelost? Alvast hartelijk dank

Lies, 01-11-2015 08:43 #7
Ik was bezig met het schrijven van berichten toen opeens viber afgesloten werd en ik terug m´n telefoonnummer moest ingeven, zoals bij nieuwe registratie. Toen ik dat deed, kreeg ik een foutmelding. Daarna heb ik een paar maal de app verwijderd en nieuw geinstalleerd, maar telkens als ik m´n telefoonnummer ingeef, krijg ik dezelfde foutmelding. Ik krijg ook geen melding dat ´code niet ontvangen´, mijn telefoonnummer wordt precies niet aanvaard. Hoe kan dat verholpen worden aub?

Donny, 16-10-2015 19:03 #6
Ik wou viber weer opnieuw installeren nadat ik de telefoon opgeschoond had maar ook ik krijg geen code en als ik dan kies om de code telefonisch te ontvangen werkt dat ook niet helaas jammer misschien zit de fout in de laatste update 06-10-2015 van viber zelf gr.

Lex, 06-10-2015 09:41 #5
Ik heb een Android tablet (Samsung) iets te rigoureus opgeruimd, daardoor moet Viber opnieuw geïnstalleerd worden. De eerste keer leek dit goed te gaan, maar ik ontving geen activeringscode op de telefoon. Ook niet na een paar keer opnieuw proberen. Na nog een paar keer proberen krijg ik steeds een foutmelding na invullen van het telefoonnummer. Heb de app al een paar keer verwijderd en opnieuw geïnstalleerd, maar de foutmelding blijft. Is er een oplossing voor dit probleem? Reactie infoteur, 07-10-2015
Als de activatiecode niet binnenkomt, kun je als het goed idee kiezen voor de optie "code niet ontvangen" o.i.d. dan krijg je een geautomatiseerd telefoongesprek, waarin de code wordt gesproken.

Annabel, 24-09-2015 01:09 #4
Zou zo graag de berichten op willen slaan want als mijn telefoon het niet meer doet ben ik waarschijnlijk alle berichten kwijt! Toch?

Marieke, 23-09-2015 11:17 #3
Aantal maanden geleden heb ik op mijn oude telefoon Viber verwijderd en daarbij heb ik ook een nieuwe telefoonnummer genomen. Ik heb mijn oude nr nog in mijn contactenlijst en ik zie dat mijn profielfoto op mijn oude nr nog steeds bestaat. Uit privacyoverweging wil ik dit graag verwijderd krijgen. Ik kom helaas niet mijn oude nr in omdat de provider het telefoonnummer heeft gedeactiveerd. Wat kan ik nu doen? Reactie infoteur, 23-09-2015
Beste Marieke,

Het is alleen mogelijk om een Viber account te verwijderen als je een simkaart met het juiste nummer in bezit hebt. Je kunt eventueel bij de provider vragen om een tijdelijke simkaart met het oude nummer. Dat is helaas de enigste optie.

Vriendelijke groet,
Edwin

Jenny Fraters, 22-07-2015 18:20 #2
Als ik viber wil installeren op mijn sony vaio tablet werkt men toetsenbord niet dus kan geen tel.nmr ingeven en ook geen code is dat normaal Reactie infoteur, 26-07-2015
Beste Jenny,

Dit lijkt geen bekend probleem te zijn bij het gebruik van Viber. Het beste wat je kunt doen is en support ticket openen via de volgende link: https://support.viber.com/customer/portal/emails/new. Zij kunnen je verder helpen. Is het je in de tussentijd al gelukt? Laat het dan hier even weten. Andere mensen kunnen er veel baat bij hebben.

Vriendelijke groet,
Edwin

Isa, 27-03-2015 18:46 #1
Bij Skype, facebook etc kun je altijd uitloggen na een gesprek, waarom kan dat niet bij viber?
Vind het namelijk niet prettig om 24/7 aangemeld te zijn.
Hoop dat iemand hier antwoord op heeft!

Groetjes Isa

Infoteur: Eddwin
Laatste update: 09-10-2015
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Communicatie
Special: Alternatieven Whatsapp
Bronnen en referenties: 1
Reacties: 15
Schrijf mee!