Een goede website: Hoe pak je dit aan?

Een goede website: Hoe pak je dit aan? Voor iedere onderneming is het het heel erg belangrijk om er een goede website op na te houden. Zeker voor een startende onderneming is een goede website belangrijk. Hier kun je een perfecte eerste indruk mee achterlaten. Veel zaken vinden tegenwoordig plaats op het internet en potentiële klanten moeten het bedrijf ook online kunnen vinden. Een goede website heeft een overzichtelijke uitstraling en is gebruiksvriendelijk. Naast een duidelijk en eenvoudig ontwerp, is het belangrijk dat de website goede teksten bevat die de bezoekers de juiste informatie geven. Je moet in één oogopslag kunnen vinden wat je weten wilt. Wanneer een website voorzien is van een duidelijk ontwerp en goede teksten, dan zal dit tevens de vindbaarheid in zoekmachines verhogen. Hierdoor komen meer klanten op de website, dit kan zorgen voor een hogere omzet. Ook al kost het ontwerpen en onderhouden van een goede website tijd en geld, het is de investering zeker waard.

Startende ondernemer

Voor startende ondernemers is het een must: een goede website. Om een nieuwe onderneming een vliegende start te geven is het belangrijk om een website te hebben die de aandacht trekt. De website is namelijk het visitekaartje van de onderneming. Een website kan zorgen voor veel succes, maar een slechte uitvoering kan juist het tegenovergestelde veroorzaken.

Duidelijkheid voor alles

Een goede website zorgt voor een professionele en betrouwbare uitstraling. Hij draagt bij aan een goede eerste indruk van de onderneming en kan een hoop klanten binnenhalen. Om te zorgen dat je website bezoekers aantrekt en kan boeien, is het belangrijk dat alles een overzichtelijk geheel vormt.

Laat me niet nadenken

Steve Krug, auteur van HET boek over de functionaliteit van websites, vatte het samen in de titel van zijn boek: ‘Don’t Make Me Think’ (Laat me niet nadenken). Dit boek is een inspiratie voor vele websiteontwikkelaars. Zijn theorie houdt in dat een bezoeker van de website niet moet hoeven nadenken over wat hij moet doen. Elke muisklik die men moet maken moet logisch en duidelijk zijn.

Vindbaarheid van de website

Niet alleen de lay-out en toegankelijkheid van een website zijn essentieel voor het succes, ook de vindbaarheid speelt hier een grote rol in. Potentiële klanten moeten een website namelijk wel gemakkelijk kunnen vinden als ze gaan zoeken. Een onvindbare website heeft geen enkele meerwaarde voor een onderneming.

Zoekresultaten

Een website komt niet zomaar bovenaan in de zoekresultaten terecht, hier moet je wel iets voor doen. Als iemand een zoekopdracht intypt, worden de sites getoond die hier het beste op aansluiten. Je kunt hier gebruik van maken door goede, passende teksten op de website te plaatsen. Bedenk welke bezoekers je wilt trekken en bij welke zoekopdrachten je website gevonden moet worden. Als je de teksten op de site hierop aanpast en op de juiste manier indeelt, kun je de vindbaarheid vergroten.

Investeren loont

Niet iedereen kan zelf een website in elkaar zetten. Als je niet weet waar je moet beginnen, moet je de stap durven zetten om hulp in te schakelen en meer te investeren in een website. Er zijn mensen die er hun werk van gemaakt hebben om goede websites te ontwerpen en het is verstandig om gebruik te maken van hun kennis.

Juiste content

Het kost misschien wat geld om een goede website te laten maken, en te voorzien van de juiste content, maar dat verdient zichzelf later zeker terug wanneer de website klanten binnen gaat halen en dus omzet genereert. Dus ook al kost het ontwerpen en onderhouden van een goede website tijd en geld, het is de investering zeker waard. Het is daarom heel erg belangrijk om bij het ontwerpen van een website te kiezen voor kwaliteit en alleen te gaan voor het allerbeste.Een goede uitstraling is uitermate belangrijk voor ieder bedrijf en zeker voor een startende onderneming. Neem daarom geen genoegen met een middelmatige website maar ga alleen voor het allerbeste!
© 2014 - 2024 Vriesjestekst, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Durfkapitaal, financiering voor de startende ondernemerDurfkapitaal, financiering voor de startende ondernemerAls startende ondernemer is het vaak moeilijk om de financiering rond te krijgen. Daarom is er voor startende ondernemer…
Startersgesprek of startersbezoek van de BelastingdienstStartersgesprek of startersbezoek van de BelastingdienstEen beginnend ondernemer kan een startersbezoek of startersgesprek krijgen van de Belastingdienst. Dit is een informeel…
Wat heb je aan een goed visitekaartje?Wat heb je aan een goed visitekaartje?Als professionele ondernemer is een goed visitekaartje van groot belang. Dit kan immers het verschil zijn tussen jou en…

Conversie optimalisatie met het MBTI modelHet Myers-Briggs Type Indicator model (MBTI model) is een psychologisch model om de verschillen in persoonlijkheid van m…
Internet of Things: enorme groeimarktInternet of Things: enorme groeimarktHet internet is een netwerk waarbinnen gebruikers met elkaar kunnen communiceren en gebruik kunnen maken van aangeboden…
Bronnen en referenties
  • http://www.sensible.com
  • http://www.startsterk.nl/internet-marketing/het-belang-van-een-goede-website/
  • http://www.leren.nl/cursus/ondernemen/marketing/website.html
Vriesjestekst (6 artikelen)
Laatste update: 05-06-2014
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Communicatie
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.