Gratis extra beveiliging bij internetbankieren

Gratis extra beveiliging bij internetbankieren De belangrijkste voorwaarde voor veilig internetbankieren is een goed beveiligde computer. Een softwaretoepassing met de naam “Rapport” van het bedrijf Trusteer biedt extra bescherming voor uw browser.

Extra beveiliging voor uw browser

Voor veilig online bankieren moeten besturingssysteem en browser altijd up-to-date zijn. Daarnaast moet u een antivirusprogramma en een firewall geïnstalleerd en correct ingesteld hebben. Het programma Trusteer Rapport installeert zichzelf als een uitbreidingsmodule (een zogenaamde add-on) in uw browser en bewaakt de uitgewisselde gegevens. Het is normaal gesproken compatibel met uw bestaande antivirusprogramma en firewall.

Hoe beschermt Rapport bij online bankieren?

  • Het programma Rapport analyseert en beschermt uw online transacties real time. Hierdoor kunnen speciaal op online bankieren gerichte Trojans snel herkend worden en bij het uitvoeren van hun kwaadaardige activiteit worden gehinderd;
  • Trusteer Rapport beschermt de gebruiker ook tegen vervalste en bedrieglijk goed ogende bankpagina's;
  • Bovendien beschermt Rapport online banktransacties via een beveiligd communicatiekanaal;
  • Gebruikers kunnen tot 100 andere websites met één simpele muisklik beschermen.

Banken bieden extra beveiliging gratis aan

De Rapport-software wordt door sommige banken, waaronder ook ING bank, volledig gratis ter beschikking gesteld. Doorgaans kan het programma dan zonder verdere beperkingen vrij worden gebruikt. Meer dan 90 banken en meer dan 21 miljoen klanten maken inmiddels al gebruik van Trusteer Rapport.

Trusteer Rapport eenvoudig te gebruiken en te downloaden

De programma’s van Trusteer worden gekenmerkt door een zeer eenvoudige installatie en configuratie. Na installatie herkent men de add-on van Rapport aan een extra pijl-icoon in de adresbalk van zijn browser:
  • Een groene pijl in de adresbalk geeft aan dat het aangeroepen internetadres door Trusteer wordt bewaakt;
  • Blijft de pijl daarentegen grijs dan wordt de communicatie niet gecontroleerd door Trusteer. Na het installeren van de software kan men maximaal 100 andere websites door Trusteer laten beschermen.

Internetbankieren bij ING bank gratis beveiligd

Ook alle gebruikers van internetbankieren bij ING bank kunnen vanaf 15 oktober 2012 de softwaretoepassing Rapport gratis downloaden. De software voorkomt dat persoonlijke informatie zoals gebruikersnamen en wachtwoorden worden ontfutseld door criminelen.

Waarom extra PC-beveiliging nodig is

Banken hebben geconstateerd dat het boevengilde zijn criminele activiteiten meer en meer via pishing-aanvallen verplaatst naar betalingsverkeer via internet. Om criminelen de pas af te snijden, bieden banken gebruikers van hun internettoepassing graag extra middelen om hun systeem te beschermen.

Het aanbieden van gratis beveiligingssoftware geschiedt voor een deel ook uit eigenbelang uiteraard. De banken in Nederland hebben met zijn allen immers afgesproken dat ze de schade als gevolg van fraude met internetbankieren in beginsel volledig aan de klant zullen vergoeden. Anders wordt dat natuurlijk als de klant kan worden aangewreven dat hij alle adviezen om zijn systeem te beveiligen in de wind heeft geslagen en bijvoorbeeld geen antivirusprogramma of firewall gebruikt.

Trusteer Rapport overtuigt in vergelijkend onderzoek

In een onafhankelijk onderzoek onder aanbieders van internet beveiligingssoftware, ontworpen speciaal voor online betalingsprocessen, presteerde Trusteer Rapport uitstekend. Het belangrijkste criterium in het onderzoek, dat werd uitgevoerd door de firma Matousec, was de werkzaamheid tegen pogingen om bankgegevens te stelen bij online transacties.

De Matousec-testers namen beveiligingsproducten van 14 verschillende leveranciers onder de loep, inclusief de nieuwe Kaspersky Internet Security 2013, die vanaf augustus 2012 in de winkels beschikbaar is. Kaspersky Internet Security 2013 was in staat om met zijn "Safe Money"-technologie het meest te overtuigen. Alleen "Trusteer Rapport" kon een vergelijkbaar goed resultaat behalen!
© 2012 - 2024 Serkozy, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Veilig internetbankieren: phishing en malwareDe meeste mensen zijn tegenwoordig bekend met en gewend geraakt aan internetbankieren. Het heeft zo zijn voordelen: dire…
Hoe veilig is internetbankieren?Hoe veilig is internetbankieren?Internetbankieren is ontzettend populair. Via internet kun je tegenwoordig snel op al je apparaten je bankzaken regelen.…
Internetbankieren veiligerInternetbankieren veiligerInternetbankieren en veiligheid. Veilig internetbankieren, veilig betalingsverkeer en online betalen, kan dat? Bankieren…
Internetbankieren, banken maken internetbankieren veiliger?Internetbankieren, banken maken internetbankieren veiliger?Internetbankieren en digitaal bankieren zijn in Nederland volledig ingeburgerd, maar het betalingsverkeer in ons land ka…

Gratis virusscanner of betaalde antivirusprogramma kiezenGratis virusscanner of betaalde antivirusprogramma kiezenVoor een maximale bescherming van je computer heb je een betrouwbaar en veilig antivirusprogramma nodig. Daarmee kan je…
Anti-malware softwareAnti-malware softwareHet hebben van een goed anti-virus programma is uiteraard erg belangrijk maar het zal je niet beschermen tegen malware.…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Ijmaki, Pixabay
  • ANP bericht in Dagblad De Limburger van 10 oktober 2012
  • www.matousec.com
Serkozy (1.241 artikelen)
Laatste update: 01-12-2012
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Anti virus
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.