Tweedehands verkopen op internet: 10 gouden tips!

Tweedehands verkopen op internet: 10 gouden tips! Steeds vaker hoor ik mensen om mij heen zeggen ‘hoe doe je dat toch?’ Ik heb het over verkopen van tweedehands artikelen op internet. En dan niet m.b.v geavanceerde computersystemen die de advertenties per tientallen op de advertentie-site zetten of andere omvangrijke handel. Nee, gewoon goede, eerlijke advertenties op een tweedehands-site waarin je gebruikte huis, tuin en keukenartikelen aan de man brengt. Hieronder 10 gouden tips voor een succesvolle verkoop van je tweedehands spullen.

1. Een goede digitale camera

De foto die je plaatst bij de advertentie is nagenoeg het belangrijkste. Maak een foto bij daglicht en op een effen ondergrond; bij voorkeur zwart of bruin hout of een zwart doek. Tevens dient de achtergrond zwart te zijn of van een effen kleur. Zorg dat enkel het artikel in beeld is en geen andere taferelen op de achtergrond. Zodra het schoon is ga je je decor maken. Je zet bijvoorbeeld een houten salontafel o.i.d in het midden van de kamer zonder spullen eromheen. Je gooit een zwarte doek over twee stoelen die achter de tafel staan en klaar is je decor. Kies de drie mooiste foto's uit. Één van het aangezicht van het artikel, één bijvoorbeeld van de binnenzijde, en één van (indien aanwezig) een keurmerk aan de onderzijde. Indien er een klein mankement is aan het artikel probeer dit ook te fotograferen en gebruik deze als tweede foto.

2. De titel moet woorden bevatten waarop mensen jou advertentie gaan vinden in de zoekmachine

Dus als je een vaasje uit de jaren 70 wil verkopen; gebruik dan Vintage, Retro, caasje , pastel , , het merk vermelden en bijvoorbeeld eigenschappen alsroosjes of rood of jaren 70 etc. In de tekst kun je verder gaan met het gebruiken van woorden waarop mensen een artikel zoeken.Leef je in.. wat zou je zelf invullen als je naar een artikel zoekt

3. Maak een goede advertentietekst

Gebruik hierin ook weer zoekwoorden waarop het artikel gevonden kan worden. Gebruik evt. modewoorden zoals ‘vintage’ ‘retro’ ‘olijfgroen’ ‘pastel’ etc.. Een voorbeeld zinnetje: Jaren vijftig vaasje in pastel met decor van bloemen . Mocht je artikel een artikel zijn waarover iets te vertellen valt bijv. over de ontwerper o.i.d. vermeldt dit er dan bij. Dit is vaak gemakkelijk te vinden op internet.

4. Wees eerlijk

Vertel wat er evt. mankeert aan je artikel, maar vertel ook alle, maar dan ook álle goede eigenschappen van het artikel. Zoals bijvoorbeeld de kwaliteit, mooi glazuur, handig in gebruik, weinig gebruikersuren etc.. Breng een beschadiging in beeld met de camera en geef aan waarom het artikel toch nog prima is, ook met de beschadiging. Bij een klein scherfje er vanaf: gebruik woorden en zinnen als: ‘chipje er vanaf maar verder geen breuken of andere beschadigingen’ . Of geef aan dat er ‘enige gebruikerssporen' zijn. Of schrijf dat het artikel ' gebruikt is maar verder prima werkt’

5. Laat mensen bieden maar vul tevens een prijs in.

Vul een iets hogere prijs in dan je uiteindelijk er voor wil hebben, maar wees reëel. Kijk evt. wat anderen vragen of wat er geboden wordt op soortgelijke goederen. Items tussen de 10 en 20 euro kun je over het algemeen goed verkopen.

6. Artikelen van bekende merken en artikelen die in de mode zijn verkopen gemakkelijker

Dus bijvoorbeeld afgelopen jaar was olijfgroen en wit erg in de mode. Barok en retro achtige spullen etc. Ook ‘vreemde' objecten verkopen goed. Iets waarvan je niet verwacht dat iemand het ook maar zou willen hebben.

7. Schone artikelen

Maak je artikel goed schoon. Dit is zeer belangrijk, niemand wil een vuil item en je kunt dan vermelden in de tekst dat het schoon en fris is. Maak meerdere mooie foto’s van een schone binnenzijde of de glans.

8. Als mensen bieden stuur ze een mail met daarin je dank voor het bod en of je evt. wel of niet akkoord gaat

Doe dit zo snel mogelijk nadat je het bod gekregen hebt. Je kunt een tegenvoorstel doen als iemand te weinig biedt. Doe wel iets van je prijs af. Gebruik vriendelijke taal, wees duidelijk en zeg 'u'.

9. Geef aan dat je meerdere artikelen verkoopt

(indien van toepassing uiteraard). Vaak kan een nieuwe advertentie van een artikel leiden tot verkoop van een ander artikel dat al langer te koop staat. Omdat de nieuwe advertentie bovenaan staat leidt dit indirect naar je andere spullen die te koop staan.Je kunt er ook bij vermelden ' zie ook mijn andere artikelen die ik te koop aanbied'.

10. Heb geduld

Hoewel mijn ervaring is dat op de meeste goederen spoedig geboden wordt na plaatsing kan het soms ook maanden duren voordat er een koper zich meldt voor jou artikel. Heb dus geduld.
© 2006 - 2024 Mirthe, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Veel geld verdienen met tweedehands spullenEr wordt vaak niet bij stil gestaan dat bepaalde tweedehands producten nog een grote waarde kunnen vertegenwoordigen. Op…
Tweedehands spullen scheelt u de helftU kunt veel geld besparen door niet nieuw te kopen. Op deze manier kunt u eenvoudig de helft besparen op het aankoopbedr…
Kopen en verkopen van tweedehands studieboekenKopen en verkopen van tweedehands studieboekenDe handel in tweedehands studieboeken is de afgelopen jaren fors toegenomen. Dat komt omdat er steeds vaker online wordt…
Veel geld verdienen met MarktplaatsIedereen de spullen over heeft, kan ze verkopen op het internet. Spullen die vroeger op de zolder terecht kwamen, en uit…

Fat32 omzetten naar NTFSU heeft Windows XP geïnstalleerd maar nu is de tweede schijf beperkt wat opslag betreft, en dat terwijl u een grotere ha…
Mirthe (17 artikelen)
Laatste update: 17-11-2009
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Tutorials
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.