Een naam zoeken op adres en omgekeerd

Een naam zoeken op adres en omgekeerd Het zoeken van een persoon wanneer je alleen een straatnaam, nummer en postcode hebt, kan lastig zijn. Ook omgekeerd is het vinden van adres op naam ook niet zo eenvoudig. Op internet zijn er een aantal manieren om een naam te zoeken op adres en om een adres te zoeken op naam. Wanneer je dus de gegevens niet offline kunt vinden, zijn er gelukkig nog online mogelijkheden. In dit artikel gaan we de beste websites en tips langs, zoals omgekeerd zoeken op adres of naam. Het zal niet altijd mogelijk zijn om het te achterhalen. Zeker niet als iemand zijn privacy erg belangrijk vindt.

Met de ontbrekende gegevens toch vinden wat je zoekt

Het heten natuurlijk niets voor niets zoekmachines. Mensen maken steeds meer gebruik van Google en Bing om dingen te achterhalen. Er zijn dan ook verschillende slimme trucjes en manieren om optimaal gebruik te maken van deze zoekmachines. Naast het achterhalen van e-mailadressen kun je ook namen en adressen vinden online. Er is een wereld aan mogelijkheden en deze wereld is slechts een paar juiste zoekwoorden verwijderd. Ook kan je rechtstreeks naar bepaalde websites gaan die een gegevensbestand er op na houden. Via deze websites kun je telefoonnummers, namen of adressen invoeren om zo ontbrekende gegevens te vinden. Voor zowel deze website als voor zoekmachines moet je dus wel beschikken over een aantal gegevens. Je kunt als het ware alleen de puzzel compleet maken als je een paar stukjes hebt om zo de vorm van het ontbrekende stukje in te schatten.

Zijn deze methodes toegestaan - is omgekeerd zoeken legaal?

Waar persoonsgegevens ter sprake komen, zal ook al snel de privacy kwestie naar voren komen. En dit is geheel niet onterecht. Het is echter zo dat als iemand echt niet gevonden wilt worden hij/zij dit voor een groot deel zelf in de hand heeft. De meeste sociale media zoals Facebook, Linkedin en Twitter bieden de optie om privégegevens te beschermen. Ook wanneer iemand besluit om gegevens ergens op het web te laten slingeren is dat een eigen keuze geweest. Jij maakt slechts gebruik van de mogelijkheden. Ook bij de websites die een gegevensbestand hebben, zijn de gegevens altijd verzameld op vrijwillige basis. Sterker nog, meestal moeten mensen zichzelf aanmelden bij dergelijke websites.

Een adres zoeken op naam

Met Google het adres achterhalen

Laten we met de zoekmachines zoals Google beginnen. Dit is meestal de manier die de grootste kans van slagen heeft. Succes is echter hier ook niet gegarandeerd. Bij de zoekwoorden is het van belang om zoveel mogelijk relevante gegevens in te voeren. Heeft bijvoorbeeld iemand een eigen bedrijf of een eigen website of iets dergelijks? Vermeld het erbij. Wie weet staat het bij de contact gegevens. Ook bij clubs en verenigingen worden vaak gegevens verspreid, zoals bij online nieuwsbrieven en dergelijke. Als je al een gedeelte van het adres weet, zoals bijvoorbeeld een woonplaats, dan kun je dat er ook bij vermelden. Je voert dus in op Google: naam + (opties staan hieronder)
 1. Woonplaats
 2. Straatnaam
 3. Postcode
 4. Bedrijf
 5. Website
 6. Baan/Functie
 7. Sportclub
 8. Vereniging

Wees creatief. Alle informatie kan helpen. Zo kan iemand iets op zijn of haar Facebook, Linkedin of Twitter profiel hebben staan.

Via websites en online telefoonboeken het adres vinden

Er zijn verschillende 'omgekeerd zoeken' websites op het internet te vinden. Ook de telefoonboeken die dezelfde dienst verlenen, kun je proberen aangezien naam en adres onderdeel uitmaken van de zoekfuncties. Besef wel dat mensen hun gegevens hebben moeten delen met de betreffende websites. Hoe de websites werken, spreekt meestal voor zich. Meestal is het slechts zoveel mogelijk informatie invullen als je maar kunt.

De grootste (en daardoor de beste) zoeksites:

 • Nummerzoeker.com beweert toegang te hebben tot alle Nederlandse telefoongidsen. Ook staan daar particuliere bedrijven onder.
 • Zoekenbel.nl laat je zoeken naar bedrijven, particulieren en verenigingen.
 • Voelspriet.nl helpt je bij het zoeken wanneer je al over een aantal gegevens beschikt. Vervolgens hebben ze daar dan per beschikbare gegevens een speciale zoek manier voor.
 • Spyderweb.nl is een soort meta-zoekmachine gelijk aan voelspriet.nl.
 • Zoekopnummer.nl is nog eentje die je kunt proberen.

Een naam zoeken op adres

Eigenlijk is bij het zoeken van een naam op adres veel van het bovenstaande van toepassing. Het is waarschijnlijk alleen ietsje moeilijker. In het geval van bedrijven en verenigingen zal dit niet het geval zijn, maar bij het zoeken naar personen is het zeker lastiger. Bij het zoeken via Google is het weer een kwestie van zoveel mogelijk invullen. Hoe completer het adres, hoe beter. Wellicht heeft iemand ooit iets op marktplaats gezet of zijn adres vermeld in de nieuwsbrief van de lokale voetbalclub. Je weet maar nooit. Ook de bovengenoemde websites kun je weer op dezelfde manier gebruiken.

Succes met de zoektocht! Misschien kan mijn special mobiel nummer, adres of naam achterhalen je een beetje helpen.

Lees verder

© 2012 - 2024 Euromark, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De drie beste online plattegronden en routeplannersTegenwoordig is het voor mensen die een computer en internet hebben nauwelijks meer nodig om een atlas te gebruiken. Er…
Vans Stores: overzicht winkels Nederland en BelgiëVans is een modemerk dat voornamelijk bekend staat om schoenen. Maar ook kleding en andere mode accessoires van Vans wor…
Online Dating: Tips voor een Veilige en Succesvolle ErvaringOnline Dating: Tips voor een Veilige en Succesvolle ErvaringInternet dating is erg populair. Er zijn tegenwoordig veel mensen die een partner zoeken via online dating. De perfecte…
Google trucjes: efficiënt zoekenGoogle trucjes: efficiënt zoekenVrijwel iedereen gebruikt de zoekmachine dagelijks, maar vrijwel niemand gebruikt de zoekmachine optimaal. Wat de meeste…

De 15 beste info websites op het internetSchuimt u regelmatig het internet af voor informatie? In dit artikel worden de meest populaire info websites van 2012 op…
Inhoudsopgave maken (in Word) - officiële regelsInhoudsopgave maken (in Word) - officiële regelsEen automatische inhoudsopgave in Word maken en gebruiken kan erg handig zijn. Veel mensen weten niet hoe het moet, toch…
Euromark (67 artikelen)
Gepubliceerd: 10-10-2012
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Tutorials
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.