Handige tips en trucs voor Youtube!

Handige tips en trucs voor Youtube! Youtube is een van de meest bezochte sites ter wereld. Toch weten veel mensen niet wat er voor handige tips en trucs voor de site bestaan. Hoe kun je bijvoorbeeld gemakkelijk afspeellijsten maken en gebruiken? Hoe werkt de Youtube-fader en Youtube-repeat? Welke codes kan je gebruiken bij het embedden hoe verdien je geld op Youtube? Indeling van dit artikel:

Playlists/Afspeellijsten maken op Youtube

Op Youtube kunnen bezoekers gemakkelijk een afspeellijst selecteren voor een band, artiest of bijvoorbeeld cabaretier.
 • Type de zoekterm in de zoekbalk van Youtube en druk op 'Enter'.
 • Ga dan op zoek naar de 'Filter' knop en selecteer: 'Afspeellijsten' of 'Playlists'. In dit scherm kan men verschillende afspeellijsten selecteren met muziek en filmpjes.
 • Klik op een video om de afspeellijst te beginnen.
 • Onderaan het scherm komt een lijst met video's die afgespeeld gaan worden. Het is mogelijk nummers over te slaan door op de pijltjes naar rechts en links te drukken.
 • Shuffle inschakelen kan door te klikken op de twee pijlen die door elkaar lopen.

Aangemelde Youtube-gebruikers kunnen ook zelf afspeellijsten maken. Wanneer men een video wil toevoegen aan een afspeellijst kunnen gebruikers klikken op '+ Toevoegen aan' en de gewenste afspeellijst selecteren.

Kwaliteit van filmpjes op youtube

Vaak zijn de filmpjes op Youtube in hogere kwaliteit te bekijken. Dit komt de beeld- en geluidskwaliteit soms erg ten goede. Klik hiervoor rechtsonderaan het filmpje op het scharnier icoon. Er verschijnt een menu met de verschillende kwaliteitsopties.

Youtube filmpjes haperen

Iedereen kent het verschijnsel van haperende filmpjes. Het programma met de naam Speedbit Video Accelerator maakt meerdere verbindingen met videoservers waardoor deze haperingen veel minder voorkomen. Deze 'Accelerator' werkt ook voor andere filmpjes op internet. Voor HD-kwaliteit filmpjes dient te worden betaald in het programma.

De Youtube fader

De Youtube-faders zijn een uitkomst bij situaties waarin men sneller en mooier twee Youtube-video's in mekaar over wil laten lopen. Ze helpen bij het mixen van meerdere Youtube-filmpjes zodat er nog beter de DJ gespeeld kan worden.
Bijvoorbeeld Turntubelist.

Youtube repeat

Youtube repeat is een externe site die het mogelijk maakt om filmpjes op Youtube steeds opnieuw af te spelen, zonder steeds op 'play' te klikken. Met een simpele toevoeging aan de 'link' is dit te regelen. Wanneer bezoekers op youtube 'repeat' toevoegen aan de link (voorbeeld: http://www.youtuberepeat.com/watch?...) zal het gekozen filmpje steeds opnieuw afspelen.

Embedden en handige codes voor Youtube

In de tabel hier onder staan een paar handige instructies en 'embed-codes' die toegevoegd kunnen worden aan de link van youtube videos.

CodeFunctie
&fmt=18Youtube zoekt dan automatisch of de video in 'high quality' beschikbaar is (stereo met 480 x 270 resolutie)
&fmt=22Youtube zoekt dan automatisch of de video in nog hogere kwaliteit beschikbaar is (stereo met 1280 x 720 resolutie) Bovenstaande truc is soms te herhalen tot &fmt=26.
&ap=%2526fmt%3D18 en &ap=%2526fmt%3D22 Met deze codes embed je de video meteen in hoogste kwaliteit, bovenstaande zijn alleen voor het afspelen van filmpjes zonder te embedden.
#t=01m15sVoeg deze regel toe als je de video vanaf een bepaald punt wilt laten afspelen op de embed locatie (dit voorbeeld is vanaf 1 minuut en 15 seconden).
&start=25Voeg deze regel toe om de video af te spelen vanaf het 25 seconden punt.
&autoplay=1Met deze regel speelt de video automatisch af en hoeft de kijker niet op 'play' te drukken.
&rel=0Voeg deze code toe om geen gerelateerde video's te laten zien aan het einde van de video.

Geld verdienen op Youtube

Youtube-leden kunnen geld verdienen met eigen films of uploads. Dit werkt via Google Adsense advertenties die bij filmpjes worden geplaatst. Voordat er advertenties bij filmpjes geplaatst kunnen worden is het vereist dat men lid wordt van Youtube.
 • Wanneer er tijdens de aanmelding gevraagd wordt of men een Adsense-account wil koppelen aan de nieuwe Youtube-account dient men deze optie aan te vinken. Na het aanmaken duurt het behandelen en goedkeuren van een Adsense-account ongeveer drie dagen.
 • Bij goedkeuring wordt er gevraagd (bij het aanmelden op Youtube) of de overeenkomsten geaccepteerd worden. Het is handig om dezelfde e-mailadressen op te geven voor zowel de nieuwe Youtube-account als de Adsense account.
 • Wanneer dit niet het geval is dient men zich in een andere browser aan te melden op Youtube voordat de Adsense account gekoppeld kan worden.
 • De bevestiging staat te wachten in het meldingsvak van Youtube. Bij aanvaarding van de voorwaarden en de link tussen Adsense en Youtube is het tijd voor de volgende stap.
 • Deze stap is het aanmelden op de Adsense account. Geef Youtube toegang tot de Adsense account via 'Startpagina' in 'Accountinstellingen' bij het kopje 'Toegang door derden'.
 • Wanneer de accounts gekoppeld zijn wordt dit via mail bevestigd.

Het inschakelen van advertenties op de video's gaat als volgt te werk:
 • Ga naar het gedeelte 'Mijn video's' op Youtube.
 • Selecteer 'Inkomsten genereren/Monetize' naast de gewenste video('s). Er worden zaken gevraagd over het eigendom van de benodigde rechten tot commercieel gebruik van de video's en daar dient men zeker van te zijn.
 • Na het verzenden van de aanvraag door te klikken op 'Verzenden' ondergaat de video een beoordelingsproces. Dit duurt maximaal een paar dagen en is afhankelijk van het type video en de informatie die wordt meegezonden met de inzending.
 • Bij nieuwe uploads kan men 'Deze video verzenden voor inkomsten delen' aanvinken voor het activeren van advertenties.
© 2012 - 2024 Hvdv, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Geld verdienen met YouTubeGeld verdienen met YouTubeYouTube is natuurlijk de bekendste website met filmpjes. Wist je dat je ook geld kunt verdienen met deze filmpjes? Geld…
Verdien geld met YouTube!Verdien geld met YouTube!Geld verdienen met YouTube-filmpjes is een goede manier om online geld te verdienen. Nog niet zo lang geleden is AdSense…
Geld verdienen met filmpjesGeld verdienen met filmpjesHet is mogelijk om veel geld te verdienen met het maken van filmpjes. Het is een leuke manier om snel een extra inkomen…
5 tips om geld te verdienen met internet5 tips om geld te verdienen met internetHoe fijn zou het zijn als je met internet geld kunt verdienen. Dat klinkt toch haast te mooi om waar te zijn? Nee, er zi…

Kasboek bijhouden in Excel: stap voor stap handleidingKasboek bijhouden in Excel: stap voor stap handleidingHet bijhouden van een kasboek in Excel biedt je de mogelijkheid om je inkomsten en uitgaven overzichtelijk te ordenen. H…
Zijn beeldschermen slecht voor de ogenZijn beeldschermen slecht voor de ogenVrijwel ieder van ons maakt dagelijks gebruik van beeldschermapparatuur. Naast smartphones en tablets, krijgt vooral de…
Bronnen en referenties
 • http://www.youtube.com
 • http://www.youtuberepeat.com
 • http://www.turntubelist.com/
 • http://www.yourtubemix.com/
 • http://support.google.com/youtube/?hl=nl
 • http://support.google.com/youtube/bin/topic.py?hl=nl&topic=17177
 • http://support.google.com/youtube/bin/topic.py?hl=nl&topic=1311104
 • http://www.makeuseof.com/tag/10-youtube-url-tricks-you-should-know-about/
 • http://computertotaal.nl/software/21870-15-tips-voor-youtube.html
 • http://www.mindz.com/plazas/Sitemaken___work/blog/5334/10_Handige_Youtube_tips
 • http://www.makeuseof.com/tag/10-youtube-url-tricks-you-should-know-about/
 • http://www.slashphone.com/youtube-client-for-the-blackberry-storm-303887
Hvdv (19 artikelen)
Laatste update: 15-11-2012
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Tips en tricks
Bronnen en referenties: 12
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.