Hoe werken veilingsites

Hoe werken veilingsites Online veiling sites groeien gestaag in populariteit. Hoe werken deze veilingen? Alles over veilingen is te lezen in dit artikel.

Wat is een online veiling site

Een online veiling site is een site waar producten of diensten worden geveild. Er wordt heel wat geveild in de wereld die internet heet. Hierbij kan gedacht worden aan vakanties, dagjes uit, hotels, luxe producten, beauty arrangementen en nog veel meer.

Hoe werkt het?

De verschillende veilingsites bieden allerlei artikelen aan. Iedereen die zich registreert op de site kan in principe bieden op het geveilde product of dienst. Het product wordt voor een startprijs aangeboden. Er is een bepaald tijd vastgesteld, waarin geboden kan worden. Binnen deze tijd kunnen de bieders hun bod invoeren. De veiling stopt als de tijd om is. De bieder met het hoogste (laatst ingevoerde) bedrag wint de veiling. Het komt vaak neer op timing. De meeste bieders wachten hun kans af, tot de laatste seconden van de veiling.

Do's and don'ts

Do's

  • Wees geduldig. Vaak worden producten meerdere keren aangeboden. Vindt u de prijs te hoog worden? Stop dan met bieden en probeer het later nog eens.
  • Kies het goede moment. De veilingen vinden op internet plaats. Het is dus verstandig om te bieden op momenten dat weinig mensen op internet zijn. Denk hierbij aan dagen wanneer het lekker weer is, of doordeweekse dagen wanneer veel mensen overdag werken.

Don'ts

  • Begin niet te vroeg met bieden. De prijs zal zo alleen maar hoger en hoger worden, aangezien mensen elkaar overbieden. Wacht tot het einde van de veiling en sla dan uw slag. Houdt er rekening mee dat de meeste mensen proberen om het bod in de laatste seconden te overbieden.
  • Bied niet op producten of diensten die u niet wilt. Dit klinkt misschien overbodig, maar een veilingsite kan een verslavende werking hebben. Dit zorgt ervoor dat mensen gaan bieden op spullen die zij helemaal niet willen, met als reden dat het zo goedkoop is.

Betaling

Zodra u een veiling 'wint', krijgt u een mail naar het door u opgegeven e-mail adres. Hierin staat hoe u dient te betalen. Het geld wordt dus niet direct na de veiling van uw rekening afgeschreven! Het is echter wel belangrijk dat u snel betaald, aangezien u anders gezien kunt worden als een 'nep bieder'. Er zijn veel bieders die wel bieden, maar vervolgens toch zien van aankoop. Dit is niet de bedoeling en hier treden de sites dus ook tegen op. Let goed op het thuiswinkel waarborg merk van de site. Hieraan kunt u zien dat de site te vertrouwen is. Als u helemaal zeker van uw zaak wilt zijn, kunt u op de site van het thuiswinke lwaarborg zoeken naar de desbetreffende veilingsite. Hieronder zijn de populairste veilingsites toegelicht.

Populaire veilingsites

  • Ebay: Ebay is een online verkoopmarkt waar iedereen spullen kan kopen en verkopen. Ook ebay heeft een veiling optie. Iedereen kan hier zijn spullen veilen of bieden op geveilde spullen. (www.ebay.com)
  • Vakantieveilingen: Vakantieveilingen is een zeer populaire Nederlandse veilingsite. Op deze site worden vakanties, dagjes uit, cursussen, beauty arrangementen, hotels, etc. geveild. De geveilde producten of diensten komen meestal vaker terug. (www.vakantieveilingen.nl)
  • Vanvoordeel: Vanvoordeel is een site van RTL nederland. Hier worden allerlei spullen geveild, maar er zijn ook aanbiedingen met een vastse prijs. (www.vanvoordeel.nl)
  • 24uurveiling: 24uurveiling veilt zowel producten als dagjes uit. Het leuke van deze site, is dat je ook kunt zoeken op veilingen in de buurt van je woonplaats. (www.24uursveiling.nl)
  • Hotelkamerveiling: De naam zegt het eigenlijk al. Op deze site worden overnachtingen in verschillende hotels in Europa geveild. (www.hotelkamerveiling.nl)
© 2011 - 2024 Timkraai, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Vakantieveilingen. Hoe werkt het?Vakantieveilingen. Hoe werkt het?Vakantieveilingen is een website waar u een uitstekende vakantie (of een avondje uit) kunt winnen, door middel van veili…
Vakantieveiling: veilingen van vakantiesVakantieveiling: veilingen van vakantiesVakantieveilingen is het online bieden op vakanties, tickets voor concerten, avondjes uit of dagjes weg en nog veel meer…
Tips voor vakantieveilingenTips voor vakantieveilingenOp het internet zijn inmiddels meerdere websites actief die gericht zijn op het veilen van vakanties, hotelkamers en att…
VakantieveilingenVakantieveilingenDe nieuwste trend in het boeken van een vakantie op internet is het bieden op een aangeboden vakantie op de website www.…

Besparen op inktpatronenBesparen op inktpatronenAanschaf van een set originele printercartridges kan al gauw in de papieren lopen. En goedkope alternatieven zijn niet a…
Lijstjes en tabellen maken in Microsoft Office programma'sLijstjes en tabellen maken in Microsoft Office programma'sJe komt lijsten tegen in allerlei documenten; tabellen maken in verslagen, to-do lijsten maken in notulen en boekhoud sy…
Timkraai (50 artikelen)
Gepubliceerd: 31-03-2011
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Tips en tricks
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.