Populaire Firefox Add-ons

Add-ons zijn kleine uitbreidingen voor Firefox die je gratis kunt downloaden. Ze zijn erg handig en vergemakkelijken het surfen met Firefox. Welke add-ons zijn handig en waarvoor worden ze gebruikt?

Wat zijn Add-ons

Firefox Add-ons zijn kleine programmaatjes die binnen Firefox een functie kunnen hebben. Je kun het zien als kleine uitbreidingen. Ze zijn vaak gratis en je kunt zelf beslissen welke je wel en niet wilt gebruiken.

Adblock Plus

Met deze add-on zorg je er voor dat je geen last meer hebt van al die vervelende reclames die je op het internet tegenkomt. Zo kun je met deze add-on een filter instellen om reclames tegen te houden, maar ook via een rechter muisklik de reclame verwijderen. Hierdoor zal Adblock Plus in het vervolg soortgelijke reclame verwijderen.

All-in-One Sidebar

Dit is een erg handige sidebar aan de linkerkant van je Firefox scherm. Hier kun je gemakkelijk mee door de menu’s gaan. Een echte aanrader.

Download Statusbar

Deze handige add-on laat zien hoever de download is, terwijl u verder kunt surfen met Firefox. Dit is overzichtelijker dan een los download venster.

DownThemAll

Deze add-on helpt bij het downloaden van bestanden. Het kan het downloaden met 400% versnellen, maar ook pauzeren en weer hervaten. Erg handig als je vaak bestanden download.

Fasterfox

Hiermee kun je de snelheid van Firefox verhogen. Daarnaast zit er ook een popup blocker ingebouwd.

FlashGot

FlashGot is een add-on die het downloaden van meerdere bestanden makkelijker maakt. Deze Add-on maak ook een oerzicht van je downloads.

Forecastfox

Zoals de naam al verklapt is dit een add-on die weervoorspellingen geeft. Erg handig.

Firebug

Met deze add-on kun je erg gemakkelijk dingen aanpassen op websites. Erg handig als je een beetje programmeerkennis hebt.

Greasemonkey

Met deze add-on kun je de manier waarop pagina’s worden weergegeven aanpassen. Dit is erg handig als je bijvoorbeeld vaak op een site komt, maar de lay-out verschrikkelijk vind.

IE tab

Met deze add-on kun je binnen Firefox een tab van Internet Explorer openen. Omdat er soms verschillen zijn tussen Firefox en Internet Exploren kan dit handig zijn.

NoScript

Deze Add-on zorgt er voor dat het surfen met Firefox nog veiliger wordt. Vandaag de dag zijn er namelijk scripts die je computer kunnen aanvallen via het internet. NoScript zorgt ervoor dat er alleen scripts gebruikt kunnen worden als jij het veilig vindt.

PDF Download

Bij het tegenkomen van PDF bestanden op het internet moet je vaak lang laden. Met deze add-on wordt dit verholpen. Je kunt voordat het bestand wordt geopend kiezen om het wel, niet of in html te openen.

Gratis te downloaden

Je kunt al deze add-ons en meer downloaden via de site van Mozilla.
© 2008 - 2024 Dribbel, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Advertenties blokkeren in FirefoxAdvertenties blokkeren in FirefoxGebruik je Firefox en word je gek van alle advertenties? Zowel de advertenties op Youtube als die op bekende nieuwssites…
Zoeken naar gratis softwareprogramma’sZoeken naar gratis softwareprogramma’sBen je moe van het telkens weer geld uitgeven voor nieuwe software? Dan ben je niet de enige, want software kan duur zij…
Het verwijderen van het Websearch.youwillfind.info virusHet verwijderen van het Websearch.youwillfind.info virusHelaas hebben we er allemaal wel eens mee te maken. Malware/virussen op de computer. En dat is een van de dingen die erg…
Microtorrent, de torrent downloaderMicrotorrent, de torrent downloaderAls je op zoek bent naar een goede bittorrent client, dus een programma dat torrents download, dan is utorrent de geschi…
Dribbel (56 artikelen)
Gepubliceerd: 03-05-2008
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Tips en tricks
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.