3 opties om abonnees te krijgen op een nieuw YouTube kanaal

Elk succesvol kanaal op YouTube is ooit begonnen met nul abonnees, maar daartegenover staat een veelvoud aan YouTubers die nooit meer dan honderd subscribers zullen hebben. Het hebben van een vast schare fans is erg belangrijk om verzekerd te zijn van weergaven van je video’s. Dit artikel bespreekt drie methoden om wel voorbij die magische grens van honderd abonnees te kunnen komen. Elke minuut wordt er zo’n 300 uur aan videomateriaal geplaatst op YouTube, dus het is erg lastig om hier tussenuit te springen en kijkers aan te trekken. Er wordt wel eens gezegd dat het ontzettend moeilijk is om van 0 abonnees te groeien naar 100 abonnees, misschien nog wel moeilijker om vervolgens van 100 abonnees naar 1.000 abonnees te gaan. Maar met de volgende tips, genoeg volharding en soms wat geluk moet het toch goed mogelijk zijn.

1. Delen

De makkelijkste manier om de eerste views te krijgen is door je video te delen met vrienden en familieleden, echter zal dit waarschijnlijk maar een erg beperkt aantal mensen zijn. Daarnaast wil je misschien liever niet je video opdringen aan bekenden of wil je hen überhaupt nog niet vertellen over je aanstormende YouTube-carrière zolang je nog niets bereikt hebt. In dat geval kun je jouw video ook doorspelen aan vreemden op het internet. Hiervoor kun je gebruik maken van de bekende sociale media kanalen zoals Twitter, Facebook en Instagram, eventueel met een (semi) anonieme account. Andere internetplatformen om in overweging te nemen zijn fora. Als je Engelstalige video’s maakt is Reddit een goede keuze omdat hier erg veel mensen samen komen van over de hele wereld, echter vergt dit wel een speciale aanpak omdat zij absoluut niet happig zijn op mensen die enkel hun eigen materiaal komen promoten en verder amper gewone bijdragen leveren. Overigens geldt het voor de meeste fora dat spammen afgestraft wordt, dit is dan ook niet iets dat aan te raden is en zo werk je mensen eerder alleen maar op hun zenuwen.

2. Zoekresultaten

Zodra je een aardig tiental aan weergaven binnen heb weten te slepen wordt je video fatsoenlijker opgenomen in de zoekresultaten binnen YouTube zelf. Aangezien YouTube tegenwoordig na Google het meest gebruikt wordt als zoekmachine valt ook hier winst te behalen. Als je het voor elkaar krijgt dat jouw video te vinden is op de eerste pagina vergroot dat de kans enorm dat deze bekeken zal worden. Echter is er geen eenduidig antwoord voor, zoekwoordoptimalisatie is een vak op zich en de algoritmen van YouTube zijn geheim, maar doordat mensen dingen uittesten zijn er ook hier wat tips te geven. Drie dingen waar je hiervoor op moet letten zijn de titel, de tags en de omschrijving van je video.

Titel

De titel moet mensen aanspreken, maar het liefst ook goede zoektermen bevatten. Het lijkt misschien slim om hier erg populaire zoekwoorden voor te gebruiken, maar dit betekent ook dat er erg veel concurrentie is dus het is vaak te lastig om hier tussen te komen. Beter is het om je op een wat unieker of uitgebreider zoekwoord te focussen. Een zoekwoord kan ook bestaan uit een combinatie van losse woorden waar mogelijk samen op gezocht wordt.

Tags

In de tags kun je losgaan met variaties op het zoekwoord, zet bijvoorbeeld het meervoud er ook bij of bekende synoniemen. Sommigen zeggen dat je het beste zoveel mogelijk tags kunt gebruiken, anderen zeggen dat je beter met maar een paar sterke tags kunt werken. Hiermee kun je spelen om te kijken wat voor jou goed werkt.

Omschrijving

Tot slot is er de omschrijving, het is een slecht idee om hier ook enkel de zoekwoorden op te dreunen, hier hoort namelijk een natuurlijk ogend verhaal te staan dat aansluit bij je video. Wel kun je hier de zoekwoorden in terug laten komen, maar let er dan wel op dat het normale zinnen blijven.

3. Reageren

Onder populaire video’s stikt het vaak van de reacties. Als je het voor elkaar weet te krijgen om hier ook een leuke reactie te plaatsen die de aandacht trekt en een aanzienlijk aantal duimpjes omhoog weet te genereren is de kans groot dat veel mensen ook even een kijkje zullen nemen op jouw kanaal. Echter is het veel aannemelijker dat jouw reactie ondergesneeuwd zal raken. Daarom is het slimmer om op zoek te gaan naar video’s van de kleine kanalen, maar nog wel net even groter dan jouw eigen kanaal en waarvan materiaal vergelijkbaar is aan het jouwe qua genre, stijl of onderwerp. Als je hier een reactie plaatst is de kans veel groter dat hij gezien zal worden, ook al zijn het veel minder mensen die hem zien. Het kan zelfs zo zijn dat de maker van die video ook even op jou reageert en misschien zelfs tips voor je heeft. Wie weet valt er zo zelfs een samenwerking uit te slepen wat vaak ook abonnees op kan leveren. Het is dan ook slim om zelf zoveel mogelijk te reageren op reacties die jij zelf ontvangt onder jouw video’s, veel mensen stellen die interactie erg op prijs en zijn zo sneller geneigd om bij je terug te komen.

Kwaliteit

Uiteraard is het wel belangrijk om kwalitatief goede video’s te maken want anders maakt het niet uit hoeveel tijd je steekt in het promoten van je kanaal, de kijkers zullen sneller wegklikken en zeker niet terugkomen of zich abonneren op je kanaal. Besteed ook eens aandacht aan het vormgeven van de thumbnails van je video’s en creëer een herkenbare huisstijl voor je kanaal zodat mensen het sneller herkennen en het beter blijft hangen. Vaak is het ook slim om niet te uiteenlopende video’s te maken zodat je kijkers beter weten waar ze aan toe zijn en graag lid worden van je kanaal.
© 2015 - 2024 Ponder, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
4 manieren waarop YouTubers geld verdienen4 manieren waarop YouTubers geld verdienenYouTubers, vaak ook vloggers genoemd, zijn tegenwoordig de nieuwe beroemdheden. Ze zijn bekend geworden door het plaatse…
Verdien geld met YouTube!Verdien geld met YouTube!Geld verdienen met YouTube-filmpjes is een goede manier om online geld te verdienen. Nog niet zo lang geleden is AdSense…
Hoe start ik een goed YouTube-kanaal - 8 tipsHoe start ik een goed YouTube-kanaal - 8 tipsVeel mensen hebben een eigen YouTube-kanaal. YouTube heeft anno 2017 meer dan een miljard gebruikers. Dat is bijna een d…
Hoe word ik een goede YouTuber?Hoe word ik een goede YouTuber?Tegenwoordig zijn er steeds meer mensen die hun geld verdienen met YouTube, ook worden er steeds meer mensen bekend door…

Twee beeldschermen aansluiten op één PCBij privé-gebruik van een PC, bijvoorbeeld bij gamen is het soms handig om twee beeldschermen aan te sluiten op één PC,…
Hoe kun je een gehackte computer of browser herstellen?Hoe kun je een gehackte computer of browser herstellen?Iedere dag staan we via onze computer, laptop middels zekere browsers in contact met de wereld. Ondanks dat we onze gege…
Ponder (2 artikelen)
Laatste update: 11-05-2015
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Tips en tricks
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.