Slimme tips voor Facebook-spelletjes

Slimme tips voor Facebook-spelletjes Wil je tips hoe je gratis meer levens kunt krijgen met Candy Crush of Farm Saga Heroes? Of wil je meer lezen over hoe je slim spellen speelt via Facebook? Het is allemaal heel makkelijk als je de trucs kent.

Algemeen

In de eerste levels van het spel leer je vooral de basisprincipes die nodig zijn om het spel goed te spelen. Ook al lijkt het heel makkelijk, let goed op. Je kunt later nog wat hebben aan de vaardigheden die je in deze levels leert. Het kan je zelfs helpen om, als je vastloopt, eens wat oudere levels te spelen om er weer goed in te komen.

Voorbeelden van populaire spellen met levens op Facebook

 • Bubble Witch Saga
 • Bubble Witch 2 Saga
 • Candy Crush Saga
 • Farm Heroes Saga
 • Jelly Splash
 • Magic Kitchen Saga
 • Papa Pear Saga
 • Pepper Panic Saga
 • Pig and Dragon

Gratis extra levens

Deze tip werkt voor Farm Saga Heroes, Candy Crush, en diverse andere spellen die je via op Facebook kunt spelen en waar levens voor nodig zijn (zie lijst hierboven). Je kunt altijd proberen of het voor jouw spelletje ook werkt.

 1. Start het spelletje op.
 2. Ga naar Instellingen.
 3. Ga naar Algemeen.
 4. Ga naar Datum en Tijd.
 5. Zet “Stel automatisch in” uit en klik op Stel datum en tijd in.
 6. Zet de tijd minimaal 2,5 uur vooruit.
 7. Start het spelletje opnieuw op. Je hebt nu weer 5 levens.
 8. Sluit het spelletje meteen af, en zet de tijd en datum weer normaal (Als je dit pas doet wanneer je bijvoorbeeld al een leven verbruikt hebt, zullen je levens in de min gaan)

Dit trucje werkt ook op tablets, zoals de iPad. Hiervoor ga je naar de instellingen van je apparaat en zet je de tijd op dezelfde manier als op de PC of laptop 2,5 uur vooruit.

WISSELTRUC! Als je op de tablet of mobiel speelt en al je levens kwijt bent, kun je op je PC het spel opstarten via Facebook. Je hebt daar weer 5 levens.

Wat als je in de min staat qua levens?

Je kunt ervoor kiezen om niet steeds de tijd weer 'goed' te zetten. In plaats daarvan zet je de tijd steeds een paar uur vooruit tot je het spel niet meer wilt spelen. Let er hierbij op dat je bedenkt wanneer je weer wilt spelen, bijvoorbeeld de volgende dag om acht uur in de ochtend. Zet de tijd steeds 2,5 uur vooruit tot het volgens je computer of tablet de volgende ochtend om acht uur is. Je zet nu de tijd weer terug en stopt met spelen, en de volgende ochtend om acht uur zal alles weer 'normaal' zijn. Je kunt dit proces herhalen zo vaak je wilt.

Draaien aan het rad

Alhoewel draaien aan het rad iets is wat je eens per dag kunt doen in bijvoorbeeld Candy Crush, zul je niet een keer extra kunnen draaien als je qua tijd een dag vooruit loopt. Het vooruit zetten van de tijd heeft alleen invloed op het aantal levens dat je hebt.

Apps voor gratis levens

Dit zijn vaak virussen, installeer deze dus niet! Als je per se meer levens wilt zonder te betalen, kun je beter de eerdere tips opvolgen - of wachten op een aanbieding en de levens met minder geld kopen.

Wel of niet openbaar spelen?

Niet openbaar spelen

Misschien wil je niet dat anderen zien dat je een bepaald spel speelt. Je kunt er dan voor kiezen om de statusupdates die Facebook automatisch stuurt alleen naar jezelf te sturen. Dit pak je als volgt aan (je kunt dit het beste achter een PC of laptop doen):

 1. Ga naar je privacyinstellingen op Facebook.
 2. Klik links in het menu op 'Apps'.
 3. Ga met je muis op de app staan waar je de instellingen voor wilt veranderen. Er verschijnen een kruisje en een pennetje.
 4. Klik op het pennetje.
 5. Zet de zichtbaarheid van 'openbaar' of 'alleen vrienden' op 'alleen ik'.

Je kunt dit altijd nog weer terugzetten.

Spelen met anderen

Het kan je helpen om je statussen openbaar te zetten. Anderen zien dan dat je speelt en soms kunnen ze je helpen aan benodigdheden, zoals levens of extra zetten. Als je niet openbaar wilt posten over het Facebookspel dat je speelt, kun je ervoor kiezen om alsnog met anderen te spelen. Kijk daarvoor eerst in je lijst wie ook het spel spelen. Je kunt dan via de app van het spel of via Facebook zelf een verzoek om een leven of andere benodigheid sturen naar je vrienden. Als je bovendien zelf wat stuurt, stuurt iemand sneller wat terug.

Lees verder

© 2014 - 2024 Maresa, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Het spel Farm Heroes Saga, een puzzelspelletjeDit puzzelspelletje kan je spelen op je mobiel of tablet en kan je koppelen aan Facebook. Via Facebook kan je dit ook op…
Candy Crush: boosters kopen en gratis boosters ontvangenCandy Crush: boosters kopen en gratis boosters ontvangenDe game Candy Crush is enorm populair, zo erg zelfs dat duizenden mensen eraan verslaafd zijn geraakt. Dit leidt ertoe d…
Candy Crush SagaCandy Crush SagaCandy Crush Saga is een relatief simpel spelletje dat lijkt op het bekende puzzelspel Bejeweled. Maar wat is er nu zo sp…
Verslaafd aan Candy Crush?Verslaafd aan Candy Crush?Speel je ook zo graag Candy Crush op je pc, tablet of iPhone? Geen zorgen, je bent de enige niet! Maar moet je je zorgen…
Advertenties blokkeren op de iPad, iPhone en iPodAdvertenties blokkeren op de iPad, iPhone en iPodHoe kan ik advertenties blokkeren op de iPad, iPhone of iPod? Online reclame is helaas ook te vinden op de iPad, iPhone…
Maresa (130 artikelen)
Laatste update: 02-10-2014
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Tips en tricks
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.