Maffiabaas online rpg game

Maffiabaas is een online game, waarin je je waagt in de wereld van de maffia. Je kan drugs dealen, misdaden plegen, gokken in het casino, handelen in aandelen en nog veel meer. Met uiteindelijk een doel, de heerser van de ronde worden en een van de mooie prijzen in de wacht slepen.

Het begin

Bij de start van het spel zal je de rang groentje bezitten, van hier uit moet je je opwerken tot godfather of drugsbaron. Hoe je dit het snelst kan doen is niet echt tactisch. Het is gewoon een kwestie van veel online tijd door te brengen, en een beetje geluk hebben. Natuurlijk, hoe moeilijker de misdaad is die je doet, hoe meer ervaringspunten je krijgt. Het nadeel is dan wel dat je gearresteerd kan worden en voor een tijd naar de gevangenis moet, of een aantal levenspunten verliest als het mislukt.

Groeien in rang

Als je misdaden uitvoert zal je ervaringspunten krijgen, hierdoor groei je in rang. Alleen moet je voor de laatste rang kiezen wat je wil worden, godfather of drugsbaron. Bij de rang godfather krijg je elke dag meer aanvallen maar je kan helaas maar vijftig coffeeshops kopen. De drugsbaron kan tot tweehonderd coffeeshops kopen, en krijgt ook een hogere drugsuitkering. Het nadeel van drugsbaron is, dat je een speellimiet van drie uur per dag hebt. Bij elke rang die je stijgt komen er ook nieuwe dingen vrij, zoals een nieuwe drug of andere en betere wapens, misdaden zullen dan ook een hogere slaagkans hebben.

De rangen

 • Groentje
 • Meeloper
 • Loopjongen
 • Zakenroller
 • Dealer
 • Winkeldief
 • Dief
 • Gangster
 • Spion
 • Mobster
 • Godfather of drugsbaron

Misdaden

Via de misdaden kun je geld en ervaring verdienen. Met zeven verschillende misdaden is er genoeg keus. De beloning kan verschillen, dit kan een auto, drugs of gewoon geld zijn. Alle misdaden kan je in je eentje uitvoeren, behalve de georganiseerde misdaad, hiervoor moet je met drie zijn. Bij deze misdaad kan de winst oplopen tot tien miljoen per persoon. Maar eerst zal je geld moeten investeren, in onder andere een vluchtwagen en wapens. Dit kan je ook doen bij het waarde transport, maar hier hoeft men geen geld te investeren.

Misdaden

Dit zijn de kleinere misdaden, die gaan van zakkenrollen tot een miljonair ontvoeren. Wanneer je de rang godfather of drugsbaron gehaald hebt, kan je hier maximum honderdvijftigduizend euro mee verdienen. Maar wanneer de misdaad mislukt, zal je een aantal seconden of minuten in de gevangenis moeten doorbrengen. Dit geldt overigens voor alle misdaden.

Lokale misdaad

Bij de lokale misdaden, moet je in het land zijn van de misdaad, bijvoorbeeld in Antwerpen kan je een containerschip plunderen, en zo een miljoen euro verdienen. In de game zijn er zes landen, die elk hun eigen misdaad hebben.

Auto stelen

Je kan kiezen uit acht auto's om te stelen, de kleinste auto is een fiat en levert tienduizend euro op, de duurste is een bugatti en levert een miljoen op. Het nadeel bij het stelen van auto's is dat ze schade kunnen oplopen, de schade kan in de garage tegen betaling gerepareerd worden. Met de gerepareerde auto's kun je een waardetransport overvallen, racen en georganiseerde misdaden doen.

Werken

Dit is de meest veilige manier om aan geld te komen, bij de meeste soorten werk kan je niet worden opgepakt en verlies je weinig levenspunten. Werken kan tot honderdvijftigduizend euro opleveren wanneer je de hoogste rang hebt.

Overvallen

Bij de overvallen kan je zowel geld als drugs verkrijgen, dit hangt af wat of wie je overvalt. De winst van een overval varieert sterk, doordat je soms maar tien zakjes wiet kan stelen, of soms lukt het om er honderd te stelen.

Waardetransport

Voor je een overval op het waardetransport kan doen, heb je een vluchtauto nodig. De vluchtauto mag niet meer dan dertig procent schade hebben. De auto moet je stelen en laten repareren, wanneer je een auto hebt kan je nog wat investeren, in bijvoorbeeld explosieven en gereedschap. Ook kan je een keuze maken wanneer je de wagen overvalt: bij het laden, het lossen of het transport.

Drugs en coffeeshop

Drugs en coffeeshops zijn een belangrijke bron van inkomsten. Bij de drugs krijg je elke dag een uitkering, de drugs die je dan krijgt kan je verkopen. Bij de verkoop van drugs hou je het best rekening met de koers van de drugs. Dit is zoals op de beurs, de koers daalt of stijgt elk uur, en verschilt ook van land tot land. Bij de coffeeshop krijg je elk uur een uitkering van tienduizend euro, en als drugsbaron kan je tweehonderd shops bezitten.
© 2014 - 2024 Bloggerke, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Reclame in online gamesReclame in online gamesReclame in computerspellen bestaat bijna net zo lang als er computergames zelf zijn. De eerste vormen van reclame in gam…
Cheats, hints, eastereggsCheats, hints, eastereggsCheats, hints en eastereggs (codes) zijn er voor bijna alle soorten games (spelletjes). Wat kun je met cheats, easteregg…
Koop ik een Xbox, Wii of Playstation voor mijn kind?Koop ik een Xbox, Wii of Playstation voor mijn kind?Wanneer je een game-console wilt kopen voor je kind, dan is het belangrijk om zorgvuldig na te gaan welke game-console b…
Parelli: The Sideways Game met paardenParelli: The Sideways Game met paardenBij dit spel leer je het paard bewegen op een manier die niet natuurlijk is. Heb jij ooit een vluchtend paard gezien dat…

Blokkeren en deblokkeren van personen, profielen in FacebookBlokkeren en deblokkeren van personen, profielen in FacebookFacebook is zeer populair als social media, waarbij miljoenen mensen een profiel hebben. De wereld wordt kleiner, doorda…
Zo blokkeer je spelletjes verzoeken op FacebookTegenwoordig speelt iedereen wel één of meerdere spelletjes op Facebook. Maar als je helemaal geen spelletjes speelt, of…
Bronnen en referenties
 • Maffiabaas.nl
Bloggerke (13 artikelen)
Laatste update: 24-09-2015
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Tips en tricks
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.