Hoe printen vanaf een iPad, iPhone of iPod Touch?

Hoe printen vanaf een iPad, iPhone of iPod Touch? Er zijn verschillende manieren om documenten en foto's te printen vanaf een iPad. Eén van de meest krachtige methodes is AirPrint omdat deze geïntegreerd is in all Apple toestellen en applicaties. Niettegenstaande zijn er nog andere manieren om te printen vanaf je iPad indien je niet beschikt over een printer die compatibel is met AirPrint. In dit artikel vind je de verschillende methodes om te printen vanaf je iPad, iPhone of iPod Touch.

Printen met AirPrint

AirPrint is de enige, door Apple officieel ondersteunde, manier van printen voor mobiele toestellen van Apple en werd geïntroduceerd vanaf iOS 4.2. Het voegt een printoptie toe aan verschillende applicaties zoals Mail, Pages, Numbers, Keynote en in de Safari webbrowser.
AirPint is compatibel met alle iPads, iPhone 3G en latere versies, en de derde generatie iPod Touch. De enige vereiste is dat je een AirPrint compatibele printer hebt. Deze werden oorspronkelijk geproduceerd door Canon, maar nu hebben de meeste grote fabrikanten wel een AirPrint model in hun gamma.
Eens de printer geinstalleerd, is het gebruik van de AirPrint optie slechts een kwestie van 2 stappen. De eerste maal dat je op printen klikt zal een popup openen om de printer te selecteren. Kies de optie "printer selecteren" en het scant jouw netwerk voor compatibele printers. Wanneer hij de printer heeft gevonden, klik je de naam van de printer en vervolledig je het printproces.

Printen met HP-ePrint

Heb je thuis een HP printer staan, die aangesloten is op je netwerk, maar niet AirPrint compatibel is? Dan kan je alsnog van AirPrint gebruikmaken door middel van de HP-ePrint app die je op je mobiel toestel gratis kan installeren. De HP-ePrint app is gratis beschikbaar in de App Store. Je hoeft enkel je e-mailadres op te geven om de app te activeren. Je kan er emailaccounts en cloudaccounts (Dropbox, Google Drive) in opslaan die je dan toelaten om emails en webpagina's of documenten in de cloud te printen. Als je dan wilt printen, klik je print en in plaats van een printer te kiezen, kies je voor "openen met een andere app" en kies je voor HP-ePrint. Vanuit ePrint kan je dan printen op je HP printer.

Printen met Google Cloud Print

Van overal ter wereld, op jouw aangesloten printers, printen is mogelijk met Google Cloud Print. Om Google Cloud Print te gebruiken moet je de Google Chrome browser geïnstalleerd hebben op je iPad, iPhone of iPod Touch. Deze is ook gratis verkrijgbaar in de App Store.
Eerst moet je printers toevoegen aan je Google Cloud Print account. Dit doe je best vanaf een laptop of dekstop waaraan je printer is gekoppeld. Daarvoor moet je je inloggen met een Google account. Eens ingelogd, klik je in Chrome op "Google Chrome aanpassen en beheren" en ga je naar "instellingen". Eens in de instellingen klik je "geavanceerde instellingen weergeven" en scroll je naar beneden totdat je "Google Cloudprinter" ziet. Klik "beheren" en hij toont je alle printers die aangesloten zijn op je netwerk. Je voegt de printers toe die je wilt kunnen gebruiken. Eenmaal je dit gedaan hebt, open je de Chrome browser op je mobiel toestel. Zorg ook dat je daar bent ingelogd met je Google account. Om te printen, klik je op "print" en kies je Google Cloudprint. Je ziet dan alle printers die je had gekoppeld aan je Google Cloudprint account. Selecteer je printer en printen maar.

Printen door middel van Apps

Via de app "Printer Pro" van Readdle, ook beschikbaar als gratis versie via de App Store, kan je printen op verschillende printers via WiFi of op printers die aangesloten zijn aan je desktop of laptop (via een desktop installer).
De app kost ongeveer 3 euro maar laat je toe om zelfs op oudere printers documenten te printen uit eender welke applicatie.

Lees verder

© 2014 - 2024 Janvandevelde, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Handleiding Spirit-Jailbreak iPhone - iPadHandleiding Spirit-Jailbreak iPhone - iPadEen hacker die onder de naam Comex werkt heeft een jailbreak uitgebracht voor OS versies 3.1.2, 3.1.3 en 3.2 dat draait…
Potentie van het 3D-printenPotentie van het 3D-printenHet 3D-printen is een relatief nieuwe productietechniek. De mogelijkheden lijken oneindig als verwoord door de enthousia…
Enveloppen printenDaar stond je dan, facturen die op de post gedaan moesten worden. Normaal gesproken werden deze in een envelop geplaatst…
Hoe gebruik je Pinterest voor online marketing?Als je een website hebt gemaakt wil je natuurlijk graag dat mensen een kijkje nemen op jouw site. Maar als niemand weet…
Janvandevelde (3 artikelen)
Gepubliceerd: 12-01-2014
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Tips en tricks
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.