Verwijderen van het Buma Stemra Ukash Politie Virus

Verwijderen van het Buma Stemra Ukash Politie Virus De laatste tijd worden veel computers aangevallen door een virus, dat het gebruik van de computer volledig onmogelijk maakt. Het is bekend als het Ukash Politie Virus of het Buma Stemra Virus. U wordt geconfronteerd met een beeldvullend bericht dat u schuldig bent aan illegaal kopiëren, het strafbaar downloaden van verboden pornografisch materiaal of het versturen van malware en u wordt gevraagd een boete te betalen. Het effect van dit virus is zeer irritant maar vrij eenvoudig te omzeilen en op te lossen.

Het Ukash virus

Het Ukash Politie Virus behoort tot de ransomware van het type Ukash-virussen. Deze komen voor in verschillende talen en uitvoeringen, met "afzenders" als de Politie, KLPD, Metropolitan Police of FBI. De vormgeving is zeer effectief, met gebruik van de logo's van de diverse politiediensten, Buma Stemra en de diverse winkels waar u een betaalkaart zou kunnen kopen om uw boete te betalen. Doordat het virus uw computer volledig blokkeert, vaak met paniek tot gevolg, zou u geneigd zijn de gevraagde boete dan maar te voldoen om het probleem op te lossen.

Helaas lost u daarmee helemaal niets op, want na het betalen van de "boete" blijft uw computer gewoon geblokkeerd en zult u alsnog een oplossing moeten vinden, dit keer wel € 100 lichter! De oplossing is relatief eenvoudig, zonder dat het u iets hoeft te kosten.

Hoe is uw computer geïnfecteerd geraakt?

Dit kan op meerdere manieren: Of uw computer is geïnfecteerd via een trojan horse, die u, zonder dat u het wist, bij het bezoeken van een website zelf heeft binnengehaald. Recentelijk bleek dat de sport websites fcupdate.nl en f1racing.nl het virus kortstondig hadden verspreid.

In het andere geval is deze via een bijlage of link met een email binnen gekomen. Ook kunt u het virus hebben binnengehaald bij het downloaden van vervuilde software. Het virus weet de virusbescherming te omzeilen, waarschijnlijk door een lek in de software van Java.

Wat moet u doen

 • Houdt uw hoofd koel en raak niet geïrriteerd
 • Wat u ook doet: betaal niets
 • Ga er even voor zitten
 • Volg onderstaande instructies

Hoe verwijdert u het Ukash Politie Virus?

Om het te kunnen verwijderen zult u eerst weer toegang moeten krijgen tot uw computer, en dat doet u als volgt:
 • Herstart uw computer in de veilige modus
 • Dat doet u door meteen tijdens het opstarten de F8 toets blijvend in te drukken.
 • Kies optie Veilige Modus met netwerkmogelijkheden.
 • Ga naar Start en type msconfig en enter.
 • Schakel alle startingangen uit van rundl32 op alle applicaties.
 • Klik op toepassen
 • Herstart de computer

Let op: U kunt er ook voor kiezen om een systeemherstel uit te voeren om uw computer terug te zetten naar een datum waarop u nog geen last had van dit virus.

Tip: er bestaan ook diverse PC-hulplijnen die u op afstand hiermee kunnen assisteren.

Op deze manier heeft u weer toegang tot uw computer en zal het virus zich niet meer laten zien. U kunt uw computer weer gebruiken en bij herhaling kunt u dezelfde instructies opvolgen om het probleem weer op te lossen.

Anti-spyware

Het Ukash virus heeft zich echter wel in uw uw computer genesteld en het verdient voorkeur deze blijvend te verwijderen. De door u gebruikte virusscanner heeft blijkbaar geen effect op het Ukash Politie Virus, dus u zult een effectief anti-spyware programma moeten inzetten om het virus te verwijderen. Hiervoor zijn op het internet verschillende programma's beschikbaar, waarvan Spyhunter Malware Scanner een veel gebruikte is. Het verdient in ieder geval aanbeveling om een goed anti virus programma aan te schaffen.

Als u bovenstaande instructies heeft opgevolgd zult u in de toekomst geen last meer hebben van dit hardnekkige en bijzonder ergerlijke virus!
© 2012 - 2024 Cenerentola, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hoe zit het met muziekrechten?Hoe zit het met muziekrechten?Een cd is een productie van een artiest of band waarop hij, zij of hun, hun gemaakte nummers aan het grote publiek laten…
Ukash virus verwijderen met gratis te downloaden softwareUkash virus verwijderen met gratis te downloaden softwareHet Ukash virus of Ukash politievirus maakt ook in Nederland slachtoffers. Het zorgt ervoor dat je computer geblokkeerd…

Sims 3: cheat codes, tips en trucsSims 3: cheat codes, tips en trucsDe Sims is een van de meest gespeelde spellen op de PC. Als je op zoek bent naar cheat codes voor de Sims 3 is hier een…
Hoe maakt u zelf uw WordPress website SEO vriendelijk?Hoe maakt u zelf uw WordPress website SEO vriendelijk?Veel eigenaars van websites hebben er een probleem mee: het SEO vriendelijk maken van de pagina’s op de website, zodat G…
Bronnen en referenties
 • www.spywareremove.com
 • www.wiki-security.com/wiki/Parasite/UkashVirus
 • www.pcwebplus.nl
 • Buma-stemra-virus.isoke.nl/
Cenerentola (86 artikelen)
Laatste update: 12-09-2016
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Tips en tricks
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.