CD to MP3. Eenvoudig omzetten

CD to MP3. Eenvoudig omzetten Met een MP3 speler op zak of in de auto is het ook aardig als u van uw eigen cd's MP3 bestanden kunt maken. Vaak wordt dit rippen genoemd, maar het is gewoon converteren van het ene bestandstype naar het andere. CD to MP3 doet dit eenvoudig en zonder omhaal. U kunt er ook nog muziek mee opnemen van bijvoorbeeld de microfoon of een andere geluidsbron die in de windows geluidsregeling aanwijst als opnamebron. Zoals het mixer kanaal van Windows. Neemt u op die manier een beveiligde CD op die u afspeelt, of bijvoorbeeld streamt van internet, dan bent u wel aan het rippen.

CD to MP3

Uit de naam van het programma valt al af te leiden wat dit programma doet. "CD to MP3" zet liedjes van een cd om naar een mp3 formaat. Het formaat dat op een CD staat (het acc formaat), kan in de meeste gevallen niet op een MP3 speler worden afgespeelt. In dit geval moet je de liedjes op je CD gaan converteren. Dit kan je dus doen met het programma CD TO MP3.

Installatie

De installatie van CD to MP3 gebeurt met een eenvoudige wizard. Na afloop ligt er een programmamap in het startmenu en een snelkoppeling op uw bureaublad. U kunt de nieuwste versie downloaden op de site van eusing.

Converteren

1. Start het programma op.

Twee vensters verschijnen er nu in beeld: het programmavenster en - erachter - een zeurvenster. Doordat dit zeurvenster erachter ligt, hoort u steeds een foutmelding als u op het programmavenster klikt.

2. Haal het zeurvenster dus te voorschijn via de taalbalk en klik op Skip.

De makers vragen terecht om een kleine contributie voor de ontwikkelingskosten, maar de irritante wijze waarop dit gebeurt zal niet in hun voordeel werken. Echt free software is het hierdoor niet.

Zit er een cd in het cd station, dan verschijnt meteen de lijst met tracks in het programmavenster. Zo niet, dan krijgt u een foutmelding met een verzoek een cd in het cd station te steken.

3. Steek een muziek cd in het cd station.

4. Klik op OK.

5. Klik in het programmavenster eerst op de knop Options.


U moet namelijk nog drie zaken regelen: de map waarin de mp3 bestanden moeten worden opgeslagen, de kwaliteit van de mp3 bestanden en u moet wellicht nog kiezen in welk cd station de muziek cd zit.

6. Klik in het venster Options op het tabblad CD-ROM.

7. Kies in het afrolmenu Device het juiste cd station.

8. Klik op het tabblad LAME Options.

9. Kies in het afrolmenu Speed/Quality de snelheid en kwaliteit. Het is evident dat snelheid altijd ten koste gaat van kwaliteit en omgekeerd.

10. Klik op het tabblad Output.


11. Klik dan op de knop met de drie stippen.

12. Blader naar de map waarin de MP3 bestanden moeten worden opgeslagen.

13. Klik op OK.

14. Klik tot slot in het programmavenster op de knop Extract.


Een klein venster toont de voortgang per track.

Besluit

Het freeware programma CD to MP3 is het ideale programma om muziek van cd's om te zetten naar MP3 bestanden op jouw computer (ACC to MP3) en tevens muziek al dan niet legaal te rippen.
© 2009 - 2024 Nielsvermeiren, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Muziek van een cd of lp digitaliserenMuziek van een cd of lp digitaliserenHet is tegenwoordig makkelijker dan ooit om je muziekcollectie ergens mee naartoe te nemen en af te spelen, op een lapto…
Diefstal een strafrechtelijk delictDiefstal een strafrechtelijk delictDe officiële omschrijving van diefstal is het eigenhandig in bezit nemen van andermans eigendom op een onrechtmatige wij…
Gehoorschade door Mp3 spelersGehoorschade door Mp3 spelersDe Mp3 speler is een handig apparaat om onderweg lekker naar muziek te kunnen luisteren. Veel jongeren zetten hun Mp3 ec…
Het belang van straattaalHet belang van straattaalStraattaal is de taal die door jongeren op straat gesproken wordt, meestal in de grote steden. De taal wordt gesproken d…

Gratis online Backup? Bestanden delen? Hoe Dropbox werktDropbox is een gratis programmaatje die je in staat stelt snel en gemakkelijk bestanden te delen met andere gebruikers o…
Nielsvermeiren (10 artikelen)
Gepubliceerd: 11-11-2009
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Software
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.