Google Chrome: Wat het is, doet, belooft en waarmaakt

Google Chrome: Wat het is, doet, belooft en waarmaakt Overal duiken advertenties op voor het nieuwe en veelbelovende Google Chrome. Google belooft ons een supersnelle, open source en bovendien veilige webbrowser. Dit artikel vertelt alles over Google Chrome: Wat het is, wat het doet en wat het belooft waar te maken. Ook lees je hier hoe Google Chrome wordt ontvangen door gebruikers. Wat vind jij van deze nieuwe innovatie? Lees hier meer over het Internet programma van de toekomst. Wat is Google Chrome?

Hoe is Google Chrome ontstaan?

Google staat bekend als een zeer innovatief bedrijf, dat telkens met nieuwe gadgets en tools komt en niet bang is voor de concurrentie. Die innovativiteit zit ook in het DNA van de mensen, die er werken. En de mensen, die bij Google werken, gebruiken ook voor hun werk dagelijks Internet en dus een webbrowser. En wanneer ze ´s avonds naar huis gaan als normale mensen, is dat niet anders. En de mensen van Google kwamen tot de ontdekking dat er een nieuwe browser nodig was, die beter aansluit op de wensen van de moderne tijd. Eenvoudige webpagina´s en sites van weleer zijn nu moderne, technologisch hoogstaande platforms en daar hoort een nieuw type browser bij.

Wat is Google Chrome?

Google Chrome is een hele snelle en veilige open source webbrowser. Hij ziet er heel erg simpel uit en is gemakkelijk in het gebruik. De browser is heel erg goed beveiligd tegen zogenaamde slechte websites, die je computer schade kunnen toebrengen. De browser is enorm snel en in staat om web-toepassingen uit te voeren, waarvan andere browsers alleen kunnen dromen. Hij is beter in staat om overeind te blijven bij relatief complexe websites en daarmee beter klaar voor de toekomst. Ook is de browser enorm goed beveiligd tegen het crashen van sites.

Er is goed gekeken bij concurrenten als Apple, Internet Explorer en Mozilla Firefox maar de broncode wordt beschikbaar gesteld aan de open source community, dus Google is duidelijk niet heel erg niet bang om het achterste van zijn tong te laten zien. Zoals gewoonlijk stimuleert Google de community om het nieuwe product te bekijken en te helpen verbeteren.

Google Chrome is nog niet helemaal af maar bewust in deze vorm in beta neergezet om discussie los te maken en met feedback van de gebruiker te zorgen voor nog meer verbeteringen. Zodat niet alleen het web innoveert maar ook Google Chrome kan helpen om het Internet zelf een betere plaats te maken. Google staat dan ook open voor commentaar en nodigt de open source gemeenschap én de gebruiker uit om te reageren.

Wat vindt de gebruiker van de bèta-versie van Google Chrome?

Dit vinden we geweldig

  • Google Chrome is inderdaad super snel. Wanneer je meerdere sites en schermen open hebt staan, wordt het proces van informatie zoeken niet gehinderd door één langzame website. Maar ook de browser en sites zelf openen heel erg snel.
  • De anti crash beveiliging zorgt ervoor dat de browser niet crasht door een slechte website of een applicatie op een site. Dit komt doordat er multi proces architectuur is toegepast: meerdere elementen functioneren onafhankelijk en los van elkaar.
  • Zoeken is enorm eenvoudig door de Omnibox; één geïntegreerd zoekveld, waarin je zoekwoorden, url´s of beide intoetst. De Omnibox onthoudt ook nog wat je leuk vindt en dat is echt nieuw.
  • Als je opteert voor de speciale zoekfunctie Incognito, wordt in deze modus niets gelogd of gesaved op je computer.

Dit zou nog beter kunnen

  • Een bèta versie kan verborgen kinderziekten hebben, die ergens de komende maanden naar boven gaan komen. Dat is inherent aan het werken met een bèta versie.
  • Wantrouwige mensen zien de mogelijkheden, die Google heeft om websites met Google ads te bevoordelen alleen maar toenemen met deze nieuwe browser. Google is eigenaar van jouw hele ervaring op Internet, van begin tot einde.
  • Als je het belangrijk vindt om je webgeschiedenis goed te kunnen zien, is er sprake van wat verlies in functionaliteit. Ook oogt het geheel heel simpel maar zijn daarmee minder gebruikte functies van de bekende browsers ook wel echt niet meegenomen.
  • Ook is het nog niet mogelijk in deze versie om te integreren met andere functionaliteiten (gmail, docs, sites, adsense enz) van Google; dat zou zeker een must zijn voor de toekomst.
© 2009 - 2024 Sterretje999, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Google's browser ChromeGoogle maakte in 2008 zijn eigen browser namelijk Google Chrome, maar waarom deden ze dat en hoe komt het dat Chrome zo…
De beste internetbrowsersTegenwoordig zijn er tal van mogelijkheden bij het kiezen van een goede browser. Zo heb je in Internet Explorer de meest…
Google Chrome downloaden en installeren, zo gepieptGoogle Chrome downloaden en installeren, zo gepieptGoogle Chrome is een van de browsers van Google. Surfen op het web gaat sneller met Google Chrome, maar dat is niet alle…
Advertenties blokkeren in Google ChromeAdvertenties blokkeren in Google ChromeWord je ook altijd zo gek van de pop-ups bij spelletjes, advertenties op je nieuwspagina of reclame tijdens je favoriete…

Anti spam filterAnti spam filterEen nieuw e-mailaccount is nog niet belast met spam, maar al kort na gebruik zullen de eerste spamberichten binnenlopen.…
Bronnen en referenties
  • Google zelf/ Google Chrome
  • Infoworld: 7 reasons for and 7 reasons against
Sterretje999 (364 artikelen)
Laatste update: 26-01-2012
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Software
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.