Adobe Reader downloaden, installeren en gebruiken

Adobe Reader downloaden, installeren en gebruiken Met het programma Adobe Reader kun je .pdf-documenten bekijken. Vroeger heette dit programma Acrobat Reader. Veel bedrijven zetten pdf-bestanden op hun website. Denk hierbij aan handleidingen, facturen en dergelijke. Zo kunnen ze ervoor zorgen dat hun informatie er netjes uitziet, zonder dat de gebruiker een duur programma nodig heeft om deze bestanden te kunnen bekijken. Het gebruik van het programma is namelijk helemaal gratis!

Downloaden

Vanaf www.adobe.com kun je de meest recente versie downloaden. Ook is het mogelijk om hierbij de Google Toolbar mee te installeren. Wanneer je dat niet wilt dan kun je het vinkje verwijderen. De Toolbar zal dan niet worden geìnstalleerd.

Bij veel mensen gebeurt er nog niets wanneer ze op Download klikken. Dit komt door een extra beveiliging in je browser. In de bovenkant van je scherm zie je een lichtgele balk staan. Daar moet je nog even op klikken om aan te geven dat je zeker weet dat je dit bestand wilt installeren. Daarna wordt je gevraagd wat je met het bestand wilt doen, je kunt dan klikken op “Uitvoeren”. Hierna wordt Adobe Reader op je computer geïnstalleerd.

Het gebruik

Wanneer je in het vervolg op een bestand klikt waarvan de naam eindigt op .pdf, dan zal Adobe Reader automatisch openen. Adobe Reader kent verschillende handige functies. De meest belangrijke worden hieronder kort besproken.

Hiernaast zie je de werkbalk die je ook boven in het programma zult zien staan. Door op de afbeelding hiernaast te klikken krijg je een grotere versie te zien.

Hieronder volgt een uitleg van de knoppen op de werkbalk:

Door te klikken op het meest linkse icoon kun je het document uitprinten.

Rechts daarnaast zie je twee pijlen. Hiermee kun je door het document bladeren. Dit werkt uiteraard alleen als het document uit meerder pagina's bestaat. Met de pijl naar links ga je een pagina terug, met de pijl naar rechts ga je een pagina vooruit.

Wil je snel naar een andere pagina ? In het vakje daarnaast kun je ook het paginanummer intypen. In het voorbeeld zie je "1/28" staan. Dit betekent dat het document uit 28 pagina's bestaat en dat je je momenteel op pagina 1 bevindt.

Weer daarnaast zie je twee ronde knopjes met (+) en (-). Hiermee kun je in- en uitzoomen. In het voorbeeldplaatje staat de weergave op 157%. Je kunt dit ook veranderen door op het kleine zwarte pijltje rechts van het %-teken te klikken.

Daarnaast heb je 2 opties waarbij je kunt aangeven hoe je het document wilt bekijken. Kies je voor de linkse optie dan kun je doorlopend door de pagina's scrollen. Kies je voor de rechteroptie dan wordt steeds 1 pagina weergegeven. Met scrollen ga je niet langzaam naar beneden maar meteen naar de volgende pagina.

Tenslotte vind je helemaal rechts een zoekvak. Wanneer je op zoek bent naar een bepaald woord in het document dan kun je daar je zoekterm invullen en op Enter drukken. Je wordt dan naar het gedeelte van het document gestuurd waar het zoekwoord zich bevindt.
© 2008 - 2024 Artistik, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Gratis pdf-maker PDF reDirectGratis pdf-maker PDF reDirectPDF reDirect is een alom gewaardeerd en gratis programma. Met PDF reDirect maakt u snel pdf-bestanden van goede kwalitei…
EPub-bestanden lezen op pc of laptopEPub-bestanden lezen op pc of laptopTegenwoordig is het een trend om ePub-bestanden te lezen op ebooks. Het is zelfs zo populair dat heden ten dage boeken a…
De E-Reader en E-books, wat kost digitaal lezen?De E-Reader en E-books, wat kost digitaal lezen?De E-Reader rukte al eerder op in Engeland en wint nu terrein in Nederland. De E-Reader is er in verschillende prijzen e…

WinZip: comprimeren van bestandenWinZip: comprimeren van bestandenJe hebt een enorm leuk feest achter de rug en wilt de foto's die gemaakt zijn dolgraag delen met je vrienden. Enthousias…
DVD Shrink, een backup van uw dvd makenDVD Shrink, een backup van uw dvd makenDVD blijven altijd gevoelig voor krassen, daar kunt u niet omheen. Maar wat nou als er krassen komen op uw favoriete dvd…
Artistik (8 artikelen)
Gepubliceerd: 26-03-2008
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Software
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.