Liedjes van je ipod naar de harde schijf kopiëren

Liedjes van je ipod naar de harde schijf kopiëren Als je muziek van je iPod naar je pc wilt kopiëren is er nooit, in tegenstelling tot andere mp3 spelers, een map waarin netjes alle liedjes zijn terug te vinden. Kan je die dan nooit meer op een computer krijgen? Fout! Er zijn op het internet nu al een massa aan programma's te vinden die deze dienst aanbieden, ik verkies EphPod. Dankzij EphPod kan je de liedjes vanuit je iPod op je pc gemakkelijk overzetten!
Uit schrik dat de massieve opslagcapaciteit van de iPod kan worden misbruikt om muziekbestanden illegaal van de ene naar de andere gebruiker te versluizen, heeft Apple het toestel inderdaad uitgerust met een erg strenge kopieerbeveiliging. Nu zijn er al tal van legale toepassingen te bedenken voor de mogelijkheid om bestanden terug van de iPod naar een computer te kopiëren. Zo levert een niet gering aantal softwareontwikkelaars een programmaatje dat een 'achterdeurtje' van de iPod opzet.

Downloaden

EphPod kan je downloaden op de site van EphPod en laat zich makkelijk installeren.

Hoe gaan we te werk?


Stap 1

Eerst moeten we echter naar iTunes op de eerste machine: we moeten er immers voor zorgen dat je computer de iPod herkent als een harde schijf. Als je dat al hebt gedaan, mag je deze stap uiteraard overslaan, maar anders: klik je iPod aan onder het Bron-menu aan de linkerzijde van het iTunes-scherm. Ga nu onderaan naar het iPod-icoontje (dat je iPod-voorkeuren moet bovenhalen), en vink vervolgens Activeer gebruik als schijf aan. Sluit daarna iTunes. Installeer iTunes (nog) niet op de tweede machine, maar sluit de iPod er wel op aan: de computer zal het toestel gewoon herkennen als een externe harde schijf.

Stap 2

En nu het echte werk. Start ephPod op de computer. Er verschijnt een boodschap datje de iPod zult moeten selecteren uit een lijst aangesloten drives. Klik op Next, laat het menuutje vallen door middel van de pijltjesknop, kies de iPod uit het lijstje, kies Next en opnieuw Next.

Stap 3

De opstartwizard wordt afgesloten, en ephPod maakt automatisch een lijst aan met de nummers die op je iPod staan. Nu kun je die nummers meteen kopiëren naar een bepaalde locatie op de harde schijf Klik met je rechter muisknop op de lijst, en selecteer 'Select all songs' uit het snelmenu. Daarna klik je opnieuw je selectie aan met de rechter muisknop en kies je 'CopySongs toDirectory' .

Stap 4

Er duikt een lijstje op met alle beschikbare mappen die op je computer staan (zorg er misschien voor dat er ondertussen een lege map is aangemaakt op je harde schijf waar de nummers naartoe moeten), waaruitje de juiste kiest. Klik OK, en de bestanden worden in één ruk naar die map gekopieerd. Mission accomplished: je kunt nu iTunes op een andere muziekspeler op je tweede computer installeren om de muziek af te spelen.
© 2008 - 2020 Nielsvermeiren, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Basis uitleg over iTunesBasis uitleg over iTunesItunes is een muziekprogramma van Apple. Je kan hiermee je muziek beheren, ordenen en overzetten op je iPod. Het gebruik…
Handleiding Spirit-Jailbreak iPhone - iPadHandleiding Spirit-Jailbreak iPhone - iPadEen hacker die onder de naam Comex werkt heeft een jailbreak uitgebracht voor OS versies 3.1.2, 3.1.3 en 3.2 dat draait…
Grammofoonplaten digitaal opnemenGrammofoonplaten digitaal opnemenVeel mensen hebben oude grammofoonplaten, lp's of singeltjes van hun favoriete artiesten en sterren van vroeger. Maar ee…
CardioDock van Medisana: bloeddruk zien op uw iPhone/ iPodCardioDock van Medisana: bloeddruk zien op uw iPhone/ iPodU hoeft niet meteen een hoge bloeddruk te hebben om deze in de gaten te houden. Meer en meer mensen willen gezond leven.…

Microtorrent, de torrent downloaderMicrotorrent, de torrent downloaderAls je op zoek bent naar een goede bittorrent client, dus een programma dat torrents download, dan is utorrent de geschi…
FrostWire als nieuw peer to peer programmaFrostWire als nieuw peer to peer programmaVele programmaís passeerden de revue als P2P programma. Napster en Kazaa zijn misschien wel de bekendste. Door de jacht…

Reageer op het artikel "Liedjes van je ipod naar de harde schijf kopiëren"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reacties

Mari'an, 27-08-2014 18:49 #14
Dag,

Nou de procedure werkt perfect!
Alleen: na de eerste honderd nummers moet je de full version kopen of reclame gaan maken. Ik ben niet zo'n reclamemaker dus ik heb 'm gekocht. Voor meer dan 1000 nummers was dat het snelste.
Verder heb ik een probleem: ik kan de software niet terugvinden in mijn programma lijst. Niet onder EphPod en niet onder Copy Trans.
Graag even hulp want ik moet de andere programma's die ik in de package heb gekocht nog activeren met de codes

Laurens Zwart, 05-12-2013 00:04 #13
De handelingen die je moet doen zijn wel wat anders dan hierboven omschreven maar als het is gelukt, werkt het uitstekend! Maar als je meer wil moet je zelf ook meer doen. Je moet moet de Facebook van EphPod liken. Hetzelfde geldt voor Twitter die moet je volgen. Dan kun je weer meer overplaatsen. Maar er zit een wel een maximum aan verbonden. De eerste keer kun je 100 audio bestanden overzetten. Dan komt dat van social media en kun je weer 50 overzetten. Dit werkt vier keer. 4x50 +100= 300 audiobestanden van I pod naar computer. Als je dan nog meer wil overzetten moet je betalen. Ik hoop wat duidelijkheid te kunnen geven door dit bericht. Laurens

Els van Dijk, 04-06-2013 20:25 #12
He, dit is echt een super manier om je muziek van je ipod over te zetten naar een computer. Ik heb live opnames van een concert waar ik bij was, die heb ik nu veilig gesteld. Mijn oude pc was gecrasht en dus alle mp3 tjes kwijt, behalve op de ipod. Ik kan ze nu weer in de bieb van mijn nieuwe laptop zetten. Goede tip!

Groetjes,
Els

Sven Leeman, 13-03-2013 17:20 #11
Hallo,
Verschillende stappen geprobeerd maar ik krijg telkens een foutmelding.

Plots zijn alle nummers van mijn iTunes verdwenen. Jarenlange verzameling. Staat nu nog op mijn iPod en zou ze terug willen overzetten maar lukt dus niet met eph.

Iemand een idee?
Bedankt.

Eric Kruidhof, 16-09-2012 21:45 #10
Na het opstarten van ephpod en het aansluiten van de iPod gebeurt er helemaal niets: 0% copying. Ook geen 100 nummers.
Werkt dus gewoon niet.


.

Geer Hoebink, 22-09-2011 11:55 #9
Zoals ook al geschreven door Ivo op 14-08-2011 kan ik slechts maximaal 100 nummers back-uppen in de trial versie. Wil ik mijn hele i-pod copiëren dan moet ik dit programma aanschaffen. Voor een éénmalig gebruik vind ik dit te duur. Mijn oude pc is gecrashed. Ik probeer nu alle informatie over te zetten op mijn nieuwe pc. Hoe kan ik alle liedjes van mijn i-pod terugzetten op mijn nieuwe pc?

Ivo, 14-08-2011 13:07 #8
Tja, inderdaad een heel makelijk programma. Alleen in de trial version kun je maximaal 100 liedjes als backup kopieren. En dat meldt het programma wanneer het klaar is. Wanneer je de bovenstaande instructie opvolgt werkt het helas niet zo dat je met rechtermuisklik de nummers kunt kopieren naar een zlef aan te wijzen map. Je kunt wel alles selecteren maar kopieren staat het programma alleen toe met de button linksbovenin het scherm. Bovendien maakt het programma er 1 database van die als een iTunes backup database werkt. Helaas dus niet de functie die je wilt wanneer je "eenvoudig" de liedjes van je ipod over wilt zetten naar je PC. Iemand een betere suggestie?

Roger Plettenberg, 01-02-2011 19:45 #7
Een geweldig programma vooral ook omdat ik vaak losse nummers van verzamelalbums als 1 album had staan, met een kleine ingreep via dit programma heb ik dat alles opgelost. Is me in iTunes niet gelukt! Voor mij is dit het beste programma tot nu toe! Ik gooi alle anders hit wat ik gedownload heb als vervanger van iTunes of explorers eraf en gebruik alleen nog deze!

Harry, 17-01-2011 15:30 #6
Ik vind het een geweldig programma, 'k was er al heel lang naar op zoek. Eindelijk kan ik mijn muziek van de Ipod overzetten op mijn externe HD. Nu maar hopen dat er ook iets dergelijks komt voor de Iphone4. De makers hiervan in ieder geval heel hartelijk bedankt! Ik zal het aan Ipod gebruikers doorgeven.

Marieke, 01-01-2011 16:25 #5
Het ziet er goed uit alleen kan ik in Itunes niet de optie vinden activeer gebruik externe schijf. Ik heb Itunes 10 op de laptop staan. Mijn vorige laptop is gecrashed en nu wil de muziek en apps die ik op mijn Ipod Touch heb staan overzetten op mijn nieuwe laptop. Hoe kan ik de Ipod Touch in de nieuwe itunes toch een externe schijf maken?

T., 05-10-2010 17:40 #4
Werkt perfect! Mooie tutorial. MAAR: al mijn video bestanden worden ook gekopieërd en in een geluid bestand gezet. Dus geen video bestand. Is daar ook een programmaatje voor? Want ik beheer mijn ipod handmatig, en heb die video bestanden wel op mijn ipod maar niet op mijn pc staan. En ik wil ze graag weer op mijn pc :D

Jasper, 25-12-2009 11:24 #3
Peter, voor het geval je het onderhand nog niet weet, je kan in iTunes de optie automatisch synchroniseren uitschakelen

Serge Morel, 21-12-2009 15:41 #2
Mooie tutorial…
maar als ik dus in het bronvenster op mijn ipod klik staat gebruik als harde schijf er niet,
wat kan ik doen?
het enigste dat er staat is :
itunes openen bij aansluiten van ipod
alleen geselecteerde nummers en video's synchroniseren
muziek en video's handmatig beheren
ipod-reservekopie coderen

wat kan ik doen?

Peter, 16-08-2009 15:57 #1
Dat klinkt goed, alleen… en dat is mijn probleem: ik heb problemen gehad met iTunes en al m'n muziek is verdwenen. Als ik de iPod aansluit op de pc dan synchroniseert hij toch automatisch met iTunes en wordt m'n iPod ook leeggemaakt. Of vergis ik mij?

Infoteur: Nielsvermeiren
Laatste update: 23-03-2008
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Download
Reacties: 14
Schrijf mee!