Snel neopoints verdienen in Neopets

Snel neopoints verdienen in Neopets Neopets is een spel waarin verzorging en "customizing" van een virtueel huisdier centraal staat. Deze "customizing" kan een aardig duitje kosten, betaald met het virtuele geld van Neopets. Dit zijn neopoints, of de neopunten in het Nederlands. Hiermee koop je allerlei spullen, "items" genaamd, zoals verfkwasten, vechtuitrusting, kleren, alles om het spel aangenamer en leuker te maken. Het verdienen van deze neopoints kan echter erg sloom kan gaan, vandaar de hieronder genoemde tips.

Welke manieren bestaan er om neopoints te verdienen?

De bekendste manier om neopoints (NP) te verdienen is met dailies en games. Dailies zijn dagelijks activiteiten die je in ruil voor een handeling gratis neopoints en/of items geven. Omdat dailies makkelijk leidt tot veel neopoints, die op de markt komt, en daarom leidt tot inflatie van items, kunnen dailies meestal maar één keer per dag worden uitgevoerd. Daar komt ook de naam dailies uit voort.

Games kan je vinden in de gameskamer. Het spelen van een game kan van één minuut tot 15 minuten duren, maar geeft maximaal 1000 np per spel. Per dag kan je driemaal spelen, bij speciale gebeurtenissen soms wel vijf keer. Ook zijn er enkele games die je vaker laat spelen, maar nooit op de manier dat je bakken met neopoints verdient. Zowel dailies als games zijn geen vetpot.

Minder bekende manieren, welke echter wel de betere methoden zijn, zijn het resellen, restocken en het mallen. Deze methoden kunnen je binnen korte tijd neopets-miljonair maken, vooral bij restocken en resellen. Bij restocken en resellen is de tijd die je er in stopt, proportioneel aan de miljoenen neopoints die je ermee verdient. Mallen vergt een lange adem, maar nadat het werk is gedaan kan men daar later de vruchten van pakken. Men kan daarna minder dan een halfuur per dag besteden aan mallen en toch miljoenen per maand verdienen.

Neopoints maken met Resellen

Wat is resellen?

Resellen is laag inkopen en hoog verkopen. Dit gebeurt met items die unbuyable zijn, dat zijn items ter waarde van 100.000 NP én meer. Omdat de winkelwizard alleen items genoteerd tot 99.999 NP (buyables) zoekt in winkels van spelers, heten de duurdere items unbuyables. Wanneer items niet te koop zijn voor 99,999 NP is de item unbuyable en kan men deze niet vinden in de winkelwizard. Voor deze items moet men of naar de veilingen of handelspost gaan. De handelspost is de meest handige plek om de items te vinden, omdat een ruiling, geïnitieerd door een speler, maximaal twee weken blijft staan. Men kan de items die ze bezitten daar adverteren en verkopen of kopen voor neopoints, op een indirecte manier. De directe manier is via de winkels van spelers.

Doordat resellen met dure items gebeurt kan men hoge winsten behalen. Bij een item van 50 miljoen NP bijvoorbeeld kan de winst factor bijvoorbeeld 5 miljoen NP winst in één keer zijn. De meeste mensen die beginnen met resellen hebben echter geen hoog startkapitaal, en moeten items resellen die 100k-500k (100.000-500.000) NP per stuk kosten. De toevoeging -k wordt veel gebruikt ter vervanging van het getal duizend.

Hoe begint men met resellen?

Wanneer men begint met resellen moet men de unbuyable item goedkoop inkopen. Dit kan bij de chat-neoforums van Neopets. De belangrijkste chat-forum daarvoor is het Trading / Auctions - forum. Een andere forum waar veel dure items worden aangeboden is het Battledome -forum. Beide zijn Engelse forums, en om deze te bereiken moet men de taal van de site op Engels zetten. Dit kan onderaan een willekeurige Neopets pagina. De reden dat men naar de Engelse forums gaat en niet naar de Nederlandse, is omdat het aanbod van items daar gewoon veel groter is.

Hoe koop ik goedkoop?

Men maakt een forumpost aan, waarin men uitlegt dat men goedkoop items koopt. Een titel voor de post kan dus zijn: "Reseller buying discounted ETS/HTS". ETS en HTS zijn beide verschillende vormen van items. ETS (Easy-to-sell) zijn items die makkelijk te verkopen zijn, zoals Baby Paint Brush (Baby Verfkwast). Dit komt doordat de items een hoge vraag én soms een hoger aanbod hebben. HTS (Hard-to-sell) zijn items die moeilijk te verkopen zijn, ze hebben veel minder vraag én meestal minder aanbod. Het voordeel van HTS resellen is echter wel dat daardoor als een verkoop lukt, deze miljoenen aan neopoints kan opbrengen. Een voorbeeld is het kopen van een Magical Blue Pteri Plushie (Magische Blauwe Pteri Knuffel). Deze kan worden gekocht voor 500k en verkocht voor 1 miljoen NP. De winst is 500k. Bij HTS is de verkoopprijs wat de gek ervoor geeft. De aankoopprijs is afhankelijk van hoe wanhopig een verkoper is om zijn item kwijt te raken. Het aantal wanhopige verkopers is enorm, vooral bij de neoforums. Het is echter niet toegestaan om te liegen en iemand op te lichten, namelijk tegen een speler te zeggen wat je item "zeker weten" waard is. Het is alleen toegestaan om een bepaalde prijs te vragen, hoe belachelijk hoog deze ook mag zijn.

Hoe verkoop ik items?

Het verkopen van items gaat via adverteren via neomail, dezelfde neoforums waar je items hebt gekocht of via de handelspost. Hoe meer men adverteert hoe groter de kans dat men de item verkoopt. De kans om een hoge prijs te ontvangen is daar echter niet persé van afhankelijk. Teveel adverteren kan averechts werken, omdat mensen die jouw items kopen zelf ook resellers zijn. Als jij veel hebt geadverteerd en niemand gaat erop in, dan betekent dat dat jouw item erg HTS is, en niet iedereen is daar een fan van. Degene die de hoogste prijzen betalen zijn galerij-bezitters. Die betalen het volle pond voor de unbuyable items. Ze hebben niet door dat de vraagprijzen die op de handelspost genoteerd staan voor items, false inflated zijn. False inflated betekent dat een groep mensen express prijzen hoger zet dan dat een item waard is, zodat kopers hogere prijzen gaat betalen. Ook fluctueren de prijzen op de handelspost extreem, waarmee sommige mensen NP verdienen. Men koopt een item in de verwachting dat de prijzen gaan stijgen, en bewaart deze voor later om te verkopen. Dit wordt investeren genoemd. De winst die men kan maken met resellen is hoog, het is geen uitzondering miljoenen NP per maand te verdienen.

Neopoints maken met Restocken

Restocken is het kopen van items in de officiële winkels van Neopets voor een lage prijs. Deze items verkoopt men later weer voor een hogere prijs. De duurste item die men kan restocken kost rond de 100 miljoen NP. De concurrentie voor zulke dure items is echter enorm. Men restockt door naar een winkel te gaan, te klikken op een item die men wilt kopen, en NP te betalen. Voor unbuyables gebeurt dit erg snel, en deze zijn vaak binnen 1-2 seconden uitverkocht. De items komen tevoorschijn op gerandomiseerde tijden. Restocken is daarom eigenlijk hetzelfde als lang een winkelpagina van Neopets verversen en hopen dat een item "restockt". Het is voor de meeste mensen een saaie bezigheid, waardoor veel mensen restocken erg moeilijk vinden.

Hoe restock ik het beste?

De manier om restocken te optimaliseren is door Control en een + of - in te drukken en daarmee het lettertype van items aan te passen. Een andere manier is het gebruik van F11. Dit zorgt voor een fullscreen venster. Beide manieren laten je meer items zien, wat handig is als er vele rijen onverkochte items in winkels zijn. Het wordt aangeraden het numpad te gebruiken voor extra snelheid.

Welke winkels moet ik kiezen?

Niet alle winkels sluiten goed aan bij de vaardigheden van een restocker. Als je een restocker bent die liever voor de "loterij" gaat, dan is de magie-winkel een goede plek om te beginnen. Bij de magie-winkel zijn de items die restocken en waardevol zijn alleen unbuyables, echter er restockt maar één keer per ongeveer 15 minuten, en dan 1-5 unbuyables. Als men een fan is van "alle kleine beetjes helpen", dan is de postzegel-winkel een goede keuze. Deze restockt elke kwartier ongeveer 30 items waarmee je winst kan maken. Dit is veel meer dan bij de magie-winkel. De winst per item is echter veel minder, maar enkele k's tot 10k's+. Iedere officiële winkel heeft een eigen "persoonlijkheid". Niet alle items geven winst bij het kopen en verkopen via je eigen winkel, dus elke winkel heeft wel een aantal niet-verkochte items. Met restocken is het zeker mogelijk miljoenen te verdienen in korte tijd, wanneer men een goede vingervlugheid heeft.

Neopoints maken met Mallen

Wat is mallen?

Mallen is het opzetten van een mall, een winkelcentrum, of zelf lid worden van een bestaande mall. Een mall is een samenwerking tussen 10 tot 20 winkels van spelers. Iedere spelers zet in zijn winkel een advertentie met links naar andere winkels. Iedere winkel zorgt in feite voor backlinks naar andere winkels. De gedachte erachter is dat door naar elkaar te linken, iedere speler profiteert door extra bezoekers. Hoe zorgt men er echter voor dat iedere winkel relevant is? Men doet dat door iedere winkel een bepaalde taak te geven, iedere winkel zet alleen items in zijn winkel van een bepaalde type. Eén winkel zet bijvoorbeeld alleen voedsel in zijn winkel, anderen alleen kleren, anderen alleen postzegels, enzovoort. Niet alleen maakt dit de links relevant, het zorgt er ook voor dat klanten van de winkels profiteren. Het wordt met deze rangschikking veel eenvoudiger specifieke items te kopen. Het aantal virtuele items op Neopets groeit constant, er bestaan er op dit moment minstens 10.000. In één winkel naar één item zoeken tussen honderden en duizenden verschillende items is als zoeken naar een speld in een hooiberg.

Hoe kan ik mijn winkel extra adverteren?

Men adverteert winkels door in een lijst te komen met grootste winkels van Neopets, of door populaire petpagina's te maken. Op dit moment kost een vermelding in de grootste winkels van Neopets minstens 30 miljoen NP. Dit zijn de kosten van het upgraden van een winkel met grootte 1 naar grootte 500+. Hoe groter de winkel, hoe meer items men erin kan zetten. wanneer men eenmaal een size 500+ winkel heeft, gestockt met 2000+ specifieke items, en lid is van een mall, ziet men de kopers binnenstromen. Waarom zou men willen verkopen in een mall? Een mall zorgt ervoor dat mensen items kopen voor een veel hogere prijs dan in de winkelwizard. Winsten van 100% per item zijn niet uitzonderlijk. Het grote raadsel is voor mensen die kennismaken met mallen waarom mensen eigenlijk items kopen in malls, immers, de winkelwizard geeft je automatisch de goedkoopste prijs. Het antwoord is dat mensen lui zijn, of newbies. Newbies zijn nieuwe spelers die niet weten dat de winkelwizard bestaat. Sommige luie mensen kopen altijd in malls, hoewel ze al drie jaar of meer Neopets spelen. Met mallen is na de moeizame start-up periode het mogelijk wel 50- tot 100k per dag te verdienen. Men besteedt alleen een half-uur per dag om de gekochte items aan te vullen in hun winkel.

Neopets is een spel

Hoewel dit artikel een technische insteek heeft, hoeft dit niet te betekenen dat neopoints verdienen hetzelfde is als werken. Neopets is een spel voor jong en oud. Het belangrijkste is dat men plezier heeft!
Verder vragen zijn van harte welkom!
© 2009 - 2024 Evian, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De Cuttlebug, stansen en emossenCuttlebug machine Een Cuttlebug is een compacte machine van ProvoCraft. Je kunt het apparaat gebruiken voor het stansen…
Snel geld verdienen met thuiswerk mogelijk?Snel geld verdienen met thuiswerk mogelijk?Je hebt het vast wel eens gezien: aanbieders voor thuiswerk die vaak duizenden euro’s per maand beloven. Veel mensen dro…
Veel geld verdienen - Beleggen in aandelenVeel geld verdienen - Beleggen in aandelenAls je op korte termijn veel geld wil verdienen dan is het wellicht een idee om je geld te gaan beleggen in aandelen. Ee…
Geld verdienen met foto’sGeld verdienen met foto’sGeld verdienen met foto’s is zeker mogelijk. Je moet dan wel weten waar je mee bezig bent. Er zijn verschillende maniere…

Telenet of BelgacomTelenet of BelgacomAls je in België op een serieuze manier zowel internet, telefoon en televisie wenst te beleven kan je ofwel kiezen tusse…
Freelotto: heb jij een miljoen gewonnen?Tussen al je e-mails vind je een bericht van freelotto met de mededeling dat je kans kan maken om veel geld te winnen of…
Bronnen en referenties
  • http://www.neopets.nl/
Evian (11 artikelen)
Laatste update: 05-09-2010
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.