Online voetbalgame: Online soccer manager (OSM)

Voetbalmanagementgames zijn erg populair. Naast de computerspellen die je in de winkel kunt kopen heb je een een online voetbalmanagementgame: “Online Soccer Manager” of kortweg “OSM”. Deze game wordt in meerdere landen gespeeld, maar is gewoon in het nederlands te spelen.

Hoe werkt Online Soccer Manager

Met OSM kun je hetzelfde als met de andere voetbalmanagementspellen. Eerst bouw je je eigen elftal samen door spelers te kopen en te scouten. Voor het scouten kun je gebruik maken van de scoutlijst. Met dit hulpmiddel kun je effectief scouten naar de positie van spelers of op landen. Je kan je elftal laten groeien door de juiste beslissingen te nemen wanneer het bijvoorbeeld gaat over wie de corners en vrije trappen mogen nemen. Daarnaast kan je team ook groeien door de trainingskampen die je kunt organiseren. Uiteindelijk gaat het natuurlijk om te wedstrijden, zodat je uiteindelijk kampioen kan worden waardoor je geworven sponsporen tevreden zijn.

Online Soccer Manager kent zijn oorsprong in Nederland. Vanaf 2001 is het voor Nederlanders bereikbaar en vanaf 2004 ook voor andere landen. De meeste gebruikers komen ook nog uit Nederland. Er zijn zo’n 68 competities waarin de managers met hun teams de wedstrijden spelen.

OSM VoetbalManager Wiki

Via Wikipedia is er zelfs een encyclopedie voor OSM gebouwd door de spelers van OSM. Hier wordt alle informatie over het spel verzameld, waaronder mogelijke verbeteringen en bugs, handleidingen en informatie over de clubs. Voor beginners en voor experts is de website ideaal. Beginners vinden er informatie over hoe je kan beginnen met het managen van je eigen team. Voor alle spelers is de OSM-wiki ideaal om informatie te verzamelen over de tegenstander, spelers die je mogelijk wilt kopen en het verloop van de competitie. Dat is vergelijkbaar met de gewone voetbalwereld. Alle kanten van die wereld worden belicht, zoals de sponsoren en het stadium.

Online Soccer Manager Tips

  • Gebruik OSM wiki om informatie te verzamelen over andere team en spelers. Bij games is kennis de sleutel. Het spel leer je vaak door het te gebruiken, maar ook als je het spel al speelt, kan het geen kwaad om het een en ander nog eens na te lezen op OSM wiki. Wie weet kom je iets nieuws tegen!
  • Zorg dat je formatie aansluit bij je wedstrijdtactiek. Zo kun je bij een verdedigende formatie (4-5-1) goed kiezen voor de “schiet van afstand” wedstrijdtactiek.
  • Trainingskampen zijn erg effectief, maar ze zijn maar beperkt beschikbaar (2 of 4). Denk daarom vooruit, zodat je de trainingskampen kan gebruiken voor je moeilijkste webstrijden.
© 2009 - 2020 Mabe, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Live voetbal en meer sporten gratis op je pc kijken!Live voetbal en meer sporten gratis op je pc kijken!Tegenwoordig worden er geen volledige voetbalwedstrijden op televisie uitgezonden. We moeten het maar doen met een samen…
Gratis online back-up maken van je bestanden met DropboxEen goede back-up maken van je bestanden is erg belangrijk, dat weet iedereen van wie zijn computer wel eens gecrasht is…
Kiezen voor offline of online software?Kiezen voor offline of online software?Software is er in vele soorten en maten, er is voor elk wat wils. Veel softwarebedrijven spelen hier op in, waardoor vee…
Jumbo nog klantvriendelijker door online initiatievenIn een tijd van sociale media is het goed dat ook supermarkten zich daar op richten en van de mogelijkheden gebruik make…

Waarom compatible cartridges goed zijn voor het milieuIedereen weet dat hergebruiken oftewel recyclen goed is voor het milieu. Er is veel gerecycled materiaal. Zo heb je bijv…
Wat is Deep Web?Wat is Deep Web?Deep Web klinkt als de titel van de nieuwste science fiction film. Zo ver van de waarheid verwijderd is die associatie n…

Reageer op het artikel "Online voetbalgame: Online soccer manager (OSM)"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Mabe
Laatste update: Juli 2015
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Diversen
Schrijf mee!