InfoNu.nl > Pc en Internet > Diversen > Online voetbalgame: Online soccer manager (OSM)

Online voetbalgame: Online soccer manager (OSM)

Voetbalmanagementgames zijn erg populair. Naast de computerspellen die je in de winkel kunt kopen heb je een een online voetbalmanagementgame: “Online Soccer Manager” of kortweg “OSM”. Deze game wordt in meerdere landen gespeeld, maar is gewoon in het nederlands te spelen.

Hoe werkt Online Soccer Manager

Met OSM kun je hetzelfde als met de andere voetbalmanagementspellen. Eerst bouw je je eigen elftal samen door spelers te kopen en te scouten. Voor het scouten kun je gebruik maken van de scoutlijst. Met dit hulpmiddel kun je effectief scouten naar de positie van spelers of op landen. Je kan je elftal laten groeien door de juiste beslissingen te nemen wanneer het bijvoorbeeld gaat over wie de corners en vrije trappen mogen nemen. Daarnaast kan je team ook groeien door de trainingskampen die je kunt organiseren. Uiteindelijk gaat het natuurlijk om te wedstrijden, zodat je uiteindelijk kampioen kan worden waardoor je geworven sponsporen tevreden zijn.

Online Soccer Manager kent zijn oorsprong in Nederland. Vanaf 2001 is het voor Nederlanders bereikbaar en vanaf 2004 ook voor andere landen. De meeste gebruikers komen ook nog uit Nederland. Er zijn zo’n 68 competities waarin de managers met hun teams de wedstrijden spelen.

OSM VoetbalManager Wiki

Via Wikipedia is er zelfs een encyclopedie voor OSM gebouwd door de spelers van OSM. Hier wordt alle informatie over het spel verzameld, waaronder mogelijke verbeteringen en bugs, handleidingen en informatie over de clubs. Voor beginners en voor experts is de website ideaal. Beginners vinden er informatie over hoe je kan beginnen met het managen van je eigen team. Voor alle spelers is de OSM-wiki ideaal om informatie te verzamelen over de tegenstander, spelers die je mogelijk wilt kopen en het verloop van de competitie. Dat is vergelijkbaar met de gewone voetbalwereld. Alle kanten van die wereld worden belicht, zoals de sponsoren en het stadium.

Online Soccer Manager Tips

  • Gebruik OSM wiki om informatie te verzamelen over andere team en spelers. Bij games is kennis de sleutel. Het spel leer je vaak door het te gebruiken, maar ook als je het spel al speelt, kan het geen kwaad om het een en ander nog eens na te lezen op OSM wiki. Wie weet kom je iets nieuws tegen!
  • Zorg dat je formatie aansluit bij je wedstrijdtactiek. Zo kun je bij een verdedigende formatie (4-5-1) goed kiezen voor de “schiet van afstand” wedstrijdtactiek.
  • Trainingskampen zijn erg effectief, maar ze zijn maar beperkt beschikbaar (2 of 4). Denk daarom vooruit, zodat je de trainingskampen kan gebruiken voor je moeilijkste webstrijden.
© 2009 - 2018 Mabe, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
De beste voetbalmanager games op een rijtjeDe beste voetbalmanager games op een rijtjeVoetbal is één van de populairste sporten in Nederland. Ook op het gebied van gamen is voetbal erg populair. De zogenoem…
De beste online soccer manager tactieken & tipsMisschien ken je dit populaire online voetbalspel wel al. Online Soccer Manager is een voetbalspel waar je zelf je tacti…
Football Manager: Bombardeer jezelf tot de beste managerAl sinds 1992 kun je de meest succesvolle trainer in de historie worden. Destijds werd het spel Championship Manager gen…
Online solliciterenOnline solliciterenTegenwoordig is een online sollicitatiebrief eerder regel dan uitzondering. Toch is online solliciteren ook aan conventi…
VVV Cadeaubon online besteden?VVV Cadeaubon online besteden?De meest verkochte cadeaubon van Nederland is de VVV Cadeaubon. De VVV Cadeaubon is te besteden bij duizenden winkels. V…

Reageer op het artikel "Online voetbalgame: Online soccer manager (OSM)"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Mabe
Laatste update: 14-07-2015
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Diversen
Schrijf mee!