Pas op met websites die producten veilen

Pas op met websites die producten veilen Websites waarop producten en diensten geveild worden doen het goed. Let op, sommige veilingsites hanteren een alternatieve manier om te veilen. De populairste veilingsites zijn websites als Vakantieveilingen.nl en Hotelkamerveiling.nl. Op deze websites kunt u proberen om tegen een bodemprijs bijvoorbeeld een vakantie, een hotelkamerovernachting of entreekaarten voor een attractiepark te kopen. Ook veilingsites waarop boedels uit faillissementen verkocht worden zijn populair. Er zijn nu ook een aantal veilingsites gericht op duurderde consumentengoederen zoals laptops, tablets, telefoons en televisie. Eén van de populairste sites is Productveiligen.com. Goedkoop kan ook duurkoop worden.

Hoe werkt Productveilingen.com?

Op deze veilingsite worden producten aangeboden vanaf een bodemprijs. Een macbook van Apple wordt bijvoorbeeld aangeboden voor 150, terwijl de winkelprijs 2.289 bedraagt. U kunt vervolgens punten gaan kopen waarmee u kunt bieden op het aangeboden product. Afhankelijk van het aantal punten dat u koop zijn de kosten per punt tussen de 0,62 en 0,50. Iedere keer als iemand op het product biedt wordt de koopsom met 0,01 verhoogd. De sluitingstijdstip wordt telkens verhoogd met 15 tot 30 seconden. Wie het laatste geboden heeft op het product, mag het bedrag kopen voor het sluitingsbedrag. U maakt dus kans om de macbook te kopen vanaf 150,01. Doordat andere geïnteresseerden ook bieden kunt u flink moeten investeren in punten.

U maakt dus kans op het product

Indien er meerdere geïnteresseerden tegen elkaar opgaan bieden, kunt u stuklopen op het aantal punten dat u moet gebruiken. Een veiling kan namelijk dagen duren. U weet vooraf niet hoeveel mensen gaan bieden op het product. Doordat de koopsom slechts met 0,01 stijgt per bod. Blijft het dagenlang interessant om te bieden op het product.

De veiling niet gewonnen? U kunt het product ook kopen

Bij ieder bod dat u plaatst, daalt de koopsom waar u het product voor kunt kopen met 0,50. De website zelf geeft aan dat er hierdoor geen verliezers zijn. Wat ze er niet bij vermelden is dat ze hoge winkelprijzen aanhouden. Het aangeboden product kunt u namelijk op het internet voor een lager bedrag kopen.

Doet u er verstandig aan om mee te bieden op producten?

Nee, over het algemeen gaat het u veel geld kosten zonder dat u een veiling gaat winnen. Met name op de dure producten wordt door vele geïnteresseerden op geboden. Er zijn bieders die goed op de hoogte zijn van strategieën die het beste gehanteerd kunnen worden. Hierdoor is het lastig om kans te maken op de duurdere producten. Daarnaast moet u er ook rekening mee houden dat het lang duurt voordat u het product thuisgestuurd krijgt.

Beter gewoon het product in de winkel kopen

Waar winnaars zijn, moeten ook verliezers zijn. De grote winnaars zullen de eigenaren van de veilingsites zijn. Zij hebben het systeem opgezet om een flinke winst te maken. Als deelnemer kunt u geluk hebben of u hebt pech. De beheerders van de websites verdienen eraan anders hadden ze de websites allang offline gezet. Hun verdiensten genereren zijn uit de deelnemers aan de veilingen. U kunt er beter voor kiezen om het product gewoon in de winkel of online te kopen. U kunt mee gaan bieden in de hoop op een voordeel, maar de meeste bieders zullen zinloos geld steken in het kopen van punten waarmee ze kunnen bieden.
© 2013 - 2020 Esmee, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Verschillen tussen Marktplaats en eBayVerschillen tussen Marktplaats en eBayU wilt graag iets kopen of verkopen via het internet. Welke site is het meest geschikt voor u? Erg bekende en veelgebrui…
Online betalen met PayPal, de risico'sOnline betalen met PayPal, de risico'sOnline betalen met PayPal, veilig betalen maar het heeft ook enkele risico's. Steeds meer mensen hebben een PayPal accou…
Gratis spelletjes / retro-games op het internet / DiggerGratis spelletjes / retro-games op het internet / DiggerGratis speletjes en retro-gaming op internet - Retro-gaming is het spelen van oude(re) computerspellen en videogames. De…

Fraude op het internetFraude op het internetOp het internet komen veel verschillende kwalijke praktijken voor met verschillende doelen. Een groot deel van deze kwal…
Een onderwerp voor je website: 52 creatieve website-ideeënEen onderwerp voor je website: 52 creatieve website-ideeënHet hebben van een eigen website is niet alleen een leuke hobby, het kan ook nog een aardig zakcentje opleveren. Heb je…
Bronnen en referenties
  • Productveilingen.com

Reageer op het artikel "Pas op met websites die producten veilen"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Esmee
Gepubliceerd: Oktober 2013
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!