Hoe maak ik een account aan bij Habbo Hotel?

Hoe maak ik een account aan bij Habbo Hotel? Habbo Hotel is een grote online gemeenschap waar iedereen een gratis account kan aanmaken. Hoe maak je een account aan bij Habbo Hotel? In dit artikel wordt het stap voor stap uitgelegd. Bestaan er gratis credits? Hoe speel je Habbo? Hoe voorkom je dat iemand jouw account zal hacken. Pas ook op dat je e-mailaccount niet gehackt wordt, want ook op die manier kan je account gestolen worden.
Een paar Habbo's in het hotel / Bron: Habbo Hotel printscreenEen paar Habbo's in het hotel / Bron: Habbo Hotel printscreen

Hoe maak je een account aan bij Habbo Hotel?

Habbo is een erg populaire online gemeenschap voor kinderen en jongeren. Een account aanmaken is eenvoudig. Deelname aan Habbo is gratis. Dat houdt in dat je een gratis account aan kunt maken. Je mag zoveel accounts maken als je wilt, dus je kunt verschillende poppetjes maken. Je kunt voor elk account kiezen voor een meisjes poppetje of een jongens poppetje. Habbo zelf is dus gratis, maar je kunt er ook spullen kopen voor het inrichten van je hotelkamers. Om een account aan te maken heb je een goed werkend e-mailadres nodig, je geboortedatum en een wachtwoord wat je goed geheim kunt houden, maar ook goed onthouden kunt. Als je op de homepage van Habbo bent, ga dan als volgt te werk.
 • Kies voor 'Registreer Gratis' of op 'registreer'. Vaak staat er ook een grote button op de homepage. Daar kan je ook op klikken.
 • Vul je e-mailadres in. Dit moet een e-mailadres zijn wat werkt, en je mag het e-mailadres niet met anderen delen. Als je gebruikt maakt van hotmail of een ander gratis e-mailadres, mag niemand dus je wachtwoord van je e-mailadres hebben.
 • gebruik een wachtwoord wat veilig is. Lees meer over het kiezen van een veilig wachtwoord, bij:
 • Er wordt gevraagd om het wachtwoord nog een keer in te tikken. Dit is om te voorkomen dat je een tikfout maakt.
 • je moet je geboortedatum selecteren. Kies je echte geboortedatum, want als je ooit je wachtwoord kwijt mocht zijn zal Habbo opnieuw om je geboortedatum vragen. Als je dan de geboortedatum niet weet, lukt het maar moeilijk om het account opnieuw te activeren, en dan nog alleen via de 'hulptroepen' (Player support) van Habbo. Dat kan weken duren. Kies dus je echte geboortedatum.
 • Klik op: 'ga verder'
 • Als alles goed is, mag je nu kiezen hoe je poppetje eruit komt te zien. Dat kan je later altijd nog wijzigen. Helemaal bovenin mag je eerst een Habbonaam verzinnen. Dit is niet je echte naam, maar de naam die je het poppetje op Habbo wilt geven. Kies een naam die niemand heeft. Het is niet verstandig om je eigen naam te nemen, want dan kan iedereen op Habbo zien hoe je echt heet en dat is niet de bedoeling.
 • Ze vragen om het code woord over te tikken. Tik het codewoord over. Dit moet goed gespeld worden. Als je het voorbeeld niet kunt lezen, mag je een ander woord kiezen. Klik dan op de rode letters onder het vakje 'kies andere woorden'.
 • Kies of je de nieuwsbrief (per email) wilt ontvangen
 • Accepteer de voorwaarden
 • Klik op 'Klaar.'
 • Nu heb je een Habbo gemaakt en je kunt rondkijken in het Hotel.

Je mag meteen een kamer uitkiezen, en die kamer heeft al een kleurtje. Ook krijg je elke dag een gratis meubeltje, wat erg sympathiek is van Habbo. vroeger kreeg niemand meubels, en als je geen geld had, had je dus alleen een lege kamer. tegenwoordig krijg je dus gratis meubels van Habbo, zodat ook deelnemers zonder geld hun kamer kunnen inrichten. natuurlijk kan je ook heel veel meubels kopen. de catalogus barst van de meubels en er komen wekelijks nieuwe meubi (het word voor meubels op de site) bij. Ook virtule huisdieren, zoals honden,

Je Habbo aankleden

Je ziet een scherm met een poppetje en een keuzescherm waaruit je kapsels, kleren, huidskleur en schoenen voor je Habbo kunt gaan uitkiezen. Je kunt daar ook steeds opnieuw beslissen of jouw Habbo een jongen of een meisje zal zijn. Als je op ‘verras me’ klikt, kiest de database van Habbo de kleding en dergelijke, voor je poppetje uit. Maak je niet te druk om je kleding of kapsel, je kunt later alles nog wijzigen.

Verzin een (unieke) naam voor je Habbo

Het is leuk om een aparte naam voor je Habbo te verzinnen. Veel namen zijn al bezet, dus je zult soms een paar keer een nieuwe naam moeten intikken. Bij elke naam kan je kijken of die naam nog vrij is, door op het zoeklogo rechts in beeld in het blauwe vlakje te klikken. Dat ziet er uit als een vergrootglas. De computer zoekt dan of je verzonnen naam op Habbo nog niet in gebruik is door iemand anders. Als je eenmaal een naam hebt verzonnen die nog vrij is, dan kan je de volgende gegevens pas gaan invullen.

Een veilig wachtwoord kiezen

Een wachtwoord wat cijfers, hoofdletters en kleine letters bevat, is het veiligste. Dat wachtwoord moet uniek zijn en je moet het direct op een geheime plaats opschrijven. Je mag je wachtwoord nooit met iemand delen of doorvertellen. Samen met iemand een account nemen, is erg onverstandig. Iedereen kan immers een GRATIS account voor zichzelf aanmaken, en op Habbo is het algemeen bekend dat juist kinderen die elkaar kennen, spulletjes van elkaar stelen als wachtwoorden eenmaal aan anderen in goed vertrouwen zijn doorgeven. Neem dus echt een account voor jezelf, met een wachtwoord wat je aan niemand vertelt. Een veilig wachtwoord bevat een paar hoofdletters, een paar kleine letters en een paar cijfers. Je vult het wachtwoord tweemaal in. Dat vragen ze om zeker te zijn dat het wachtwoord goed wordt ingevoerd door jou, zodat er later geen twijfel over bestaat wat je wachtwoord is.

Geboortedatum invullen

Je moet je geboortedatum uit de lijst selecteren. Vul je geboortedatum heel precies in, want als je ooit je wachtwoord kwijt mocht raken, dan vraagt 'player support' per e-mail weer om de geboortedatum die je bij het aanmaken van je account hebt gebruikt. Als je dus die geboortedatum niet meer weet, kunnen ze je geen nieuw wachtwoord sturen. Het is dus het beste om je echte geboortedatum in te vullen.

Gratis kamer en gratis meubels

Je mag vervolgens een gratis kamer uitkiezen, die je meteen in beeld ziet. Kies een kamer die jou het leukste lijkt door op ‘kies’ te klikken. Het hotel wordt nu voor je geladen, en even later zie je jouw poppetje in de deuropening van jouw kamer staan. Klik dan op de vloer van je kamer, en je poppetje loopt naar de plek waar je geklikt hebt.

Habbo spelen

Habbo is een hotel voor jongeren en kinderen. Natuurlijk spelen er ook volwassenen het spel. Het is een virtuele wereld waar mensen veel plezier aan beleven. Links in het scherm zie je een aantal logo's.
 • Vraagteken (om hulp te vragen).
 • Hoteloverzicht.
 • Navigator (je kunt etages bezoeken).
 • Vriendenlijst (om vrienden toe te voegen).
 • Catalogus (vol met spullen die je kopen kunt).
 • Een hand met een doos erin, waar jouw meubels inzitten.
 • Vergrootglas om in en uit te zoemen.
 • Een gezichtje, logo om je jouw popje dingen te laten doen, zoals dansen, zwaaien, HC worden.

HC of VIP worden

Als je er geld voor hebt kun je HC of VIP worden. HC staat voor Habbo Club. VIP voor Verry Important Habbo. De prijzen wisselen nogal eens bij het hotel, maar als je HC of VIP wordt krijg je extra mooie meubels en je hebt keus uit meer kleren. Ook zijn er sjieke badges en andere extra's. je kunt kiezen voro 1 mand, 3 maanden of langer om HC of Vip te zijn. Natuurlijk kost het credits.

Credits kopen

Credit is de munteenheid die je in het 'spel' gebruikt om spullen te kopen. Je kunt ook munten kopen in het hotel die eruit zien als geldstukken, maar gek genoeg kosten een credit munt, 2 credits uit je portemonnee.. Het houdt in dat je meer betaalt voor een munt dan hij waard is om direct te kopen. Dit is dus af te raden als je de munten wilt gebruiken om spullen direct uit de catalogus te kopen. De ruilwaarde van de munt is echter wel hoger, maar de bestedingswaarde dus lager. De munten zijn dus wel geschikt om met anderen tegen meubels te ruilen, maar niet geschikt om meubels mee te kopen via de catalogus. Je kunt rechtstreeks meubels kopen uit de catalogus, of met de munten via ruilen. let op. De ruilwaarde van de munten is hoger dan de bestedingswaarde. Ongeveer zo:
 • 1 credit munt heeft 6 credits ruilwaarde
 • 5 creditmunt heeft 30 credits ruilwaarde
 • 10 creditmunt heeft 60 credits waarde

Voor tien credits die in je portemonnee zitten, kun je dus geen tien credits in munten kopen, maar als je credits in munten hebt kan je ze wel ruilen voor zes keer de waarde. Ingewikkeld? Als je een tijdje op Habbo zit wen je er snel aan. Onthou maar gewoon dat je alleen munten kopen moet als je ze wilt ruilen om veel meubels te krijgen. Als je geen credits tegen meubels ruilen wilt maar direct meubels wilt kopen uit de catalogus, gebruik dan geen munten, maar je portemonnee-geld, als je dat hebt. Credits kan je kopen via een telefoonnummer (de telefoonrekening wordt dan hoger), een bankrekening, en walliekaart of via MSN. De goedkoopste manier is betalen via de bank.

Gratis credits

Gratis credits bestaan niet, behalve als iemand ze aan je geeft door je een munt te geven. E is geen andere manier om aan gratis credits te komen. Biedt iemand je in het hotel dus gratis credits aan, dan kan dat maar op een manier, via het ruilscherm. Als ze om je wachtwoord vragen of om je e-mail, dan zijn het zogenaamd hackers. Dat soort mensen willen je poppetje, je meubels en je account stelen.

Hoe speel je Habbo?

 • Door op de vloer van je kamer te klikken, gaat je Habbo lopen.
 • Links het scherm zie je een hand staan, daar zitten je spullen in.
 • Klik eens op die hand? De hand gaat open en er zit een gratis tafeltje in.
 • Door op het tafeltje te klikken kan je het oppakken en in je kamer neerzetten.
 • Habbo geeft tips die onderin het menu verschijnen.
 • In de catalogus van Habbo kan je de meubels bekijken die Habbo’s kunnen kopen.
 • De meubels kunnen gekocht worden met credits, die je uitsluitend met echt geld kunt kopen.
 • Het kopen van credits gaat via een speciaal telefoonnummer (klik daarvoor je habbo portemonnee aan), of met andere manieren om te betalen, zoals via de bank.

Bestaan er codes om aan gratis Habbo credits te komen?

Het antwoord hierop is 100% NEE! Mensen die jou dat beloven, willen je spullen stelen, jouw account hacken en jouw Habbo overnemen. Trap daar dus nooit in. Geef daarom nooit je email of msn of persoonlijke gegevens aan andere Habbo's.

Lees verder

© 2008 - 2024 Kisses, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Habbo bedrijfswereldVeel mensen denken als ze de naam Habbo horen aan een spel dat vooral draait om het bouwen van kamers en het maken van v…
Habbo: Het promoten van je kamerHabbo (ook bekend als habbohotel) is een online spel gericht op jongeren. Wellicht speel je het en heb je ook al een moo…
Cadeaubon: leuk om te gevenCadeaubon: leuk om te gevenSoms heb je werkelijk geen idee wat te geven aan iemand die jarig is en met geld aankomen vind je wel erg saai. Een cade…

Chatten met online robot of een zogenaamde chatbotChatten met online robot of een zogenaamde chatbotPraten met een online robot is een leuke tijdsbesteding. Kunstmatige intelligentie wordt steeds realistischer. Er zijn b…
Bronnen en referenties
Reactie

Ru, 06-02-2013
Welke website moet je gaan? Reactie infoteur, 06-02-2013
Habbo.nl lijkt me een goede start.

Kisses (665 artikelen)
Laatste update: 10-10-2017
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Communicatie
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.