Samsung Galaxy Fame sneller maken

Je kent het vast wel: je mobiel is heel snel als je hem nog maar net hebt gekocht, maar na een tijdje wordt het toestel veel trager. Vooral bij de toestellen in de lagere prijscategorie kan dat gebeuren. Je Samsung Galaxy Fame sneller maken is heel gemakkelijk. Volg deze tips en je toestel werkt weer supersnel!

Homescreen

Het beste is om eerst te kijken naar je homescreen. Bewegende achtergronden vergen veel energie en vertragen je mobiel enorm. Dus beter zet je gewoon een foto op de achtergrond. Die kun je dan zelf van tijd tot tijd wisselen. Ook de widgets op je homescreen kun je nalopen. Je kunt jezelf afvragen: heb ik deze widgets echt nodig? Want ook widgets vertragen je toestel. Een weerwidget is bijvoorbeeld niet echt nodig, omdat je net zo goed naar internet kunt gaan om het weer te bekijken.

Apps

Veel apps op je mobiel zorgt voor veel vertraging. Het beste is om apps die je niet of nauwelijks gebruikt te verwijderen. Dat doe je door naar het applicatiescherm te gaan, en vervolgens op de instellingenknop te drukken. Daarna krijg je een menu te zien. Je drukt in dat menu op verwijderen, en dan kun je kiezen welke app(s) je wilt verwijderen.

Als je een app niet wil verwijderen, maar hij neemt wel veel ruimte in, dan kun je de app ook op een SD-kaartje zetten (let op: dit kan niet bij alle apps). Het SD-kaartje kun je gewoon in je mobiel zetten in het speciale gleufje.

Op den duur slaan apps veel informatie op. Dat doen ze, omdat ze dan sneller kunnen laden. Maar soms gaat het mis, en loopt je mobiel juist vast door te veel aan cache. Cache verwijderen doe je door naar instellingen te gaan. Vervolgens klik je dan op applicatiebeheer. Dan krijg je een lijst van gedownloade apps te zien. Als je op een app klikt, dan krijg je wat meer informatie op die app. Hier kun je de cache wissen.

Speciale apps installeren

Er zijn ook speciale apps die je kunt installeren zodat je mobiel sneller wordt. Een paar van die apps zijn:
  • CCleaner
  • Clean Master
  • Auto Killer

Deze apps wissen het cache van verschillende apps. Ook bieden ze mogelijkheid om het RAM-geheugen vrij te maken.

RAM-geheugen vrijmaken

RAM-geheugen is speciaal geheugen in je mobiel dat langzaam vol raakt als je mobiel een tijdje aanstaat. Het RAM-geheugen is bedoeld om apps sneller te laten opstarten als ze al eerder zijn opgestart. Dan zitten ze namelijk in het RAM-geheugen. Na een tijdje kan het RAM-geheugen echter te vol raken, waardoor je toestel juist weer langzamer wordt. Je kunt het RAM-geheugen van je mobiel op verschillende manieren vrijmaken.

Je kunt je mobiel uitzetten. Dan is je RAM-geheugen in een keer leeg. Het nadeel is wel dat je weer moet wachten totdat je toestel weer is opgestart. Je kunt ook het RAM-heugen laten vrijmaken door speciale apps als Clean Master of Auto Killer. Nadeel is dat deze apps wel weer ruimte innemen in het interne geheugen, wat het toestel ook weer enigszins vertraagt.

Je kunt ook handmatig het RAM-geheugen vrijmaken. Dat doe je door de Home-knop een tijdje in te houden, tot je een soort menuutje te zien krijgt. Je drukt dan op het tekentje helemaal links onderin het scherm. Als je daar op hebt geklikt kun je zien hoeveel RAM-geheugen je mobiel op dit moment gebruikt. Om het geheugen vrij te maken klik je op “wis geheugen”.

Overklokken

In elke mobiel zit een processor. Dat is het brein van het toestel. De processor voert namelijk alle berekeningen uit. Het is mogelijk om de processor te overklokken. Dat betekent dat je de processor harder laat werken, en daardoor wordt je mobiel weer sneller. Waarschuwing: overklokken is best ingewikkeld en de kans is groot dat er wat mis gaat. Bovendien is de kans ook aanwezig dat je toestel oververhit raakt of crasht als je de processor te hard laat werken. Dus als je niet heel veel verstand hebt van mobiele telefoons, begin dan niet aan overklokken! Als je wel veel verstand hebt van mobiele telefoons, is overklokken een handige manier om je mobiel nog net wat sneller te maken. Zorg wel dat je niet te veel overklokt, omdat je toestel dan kan crashen.

Terug naar de fabrieksinstellingen

Waarschuwing: deze manier moet je alleen gebruiken als je mobiel echt heel erg traag is, of als je een back-up hebt van je bestanden. Alle persoonlijke instellingen, apps en contacten worden namelijk gewist. Je mobiel wordt weer zoals hij was toen je hem kocht. Als dat geen probleem voor je is, is dit de beste manier om je mobiel sneller te maken. Terugzetten naar de fabrieksinstellingen doe je als volgt: je gaat naar instellingen. Vervolgens druk je op “back-up maken en terugzetten”. Dan ga je naar “standaardgegevens herstellen”. Druk vervolgens op de knop “apparaat herstellen”. En als laatste stap klik je op “alles verwijderen”.

Conclusie

Er zijn veel goede manieren waardoor je je Samsung Galaxy Fame veel sneller kan maken. Als je meerdere tips opvolgt kan je mobiel zelfs weer zo snel worden als hij was toen hij net uit de winkel kwam.
© 2015 - 2024 Vin-elvis, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De Samsung Galaxy S8De Samsung Galaxy S8In 2017 is de Galaxy S8 het nieuwe vlaggenschip van Samsung. Als opvolger van een van de meest verkochte smartphones van…

WhatsApp-update 2.12.250: hoe en wat met nieuwe functies?WhatsApp-update 2.12.250: hoe en wat met nieuwe functies?Op 25 augustus 2015 werd de nieuwe update van WhatsApp gelanceerd, WhatsApp 2.12.250. Er was al eerder een bèta versie,…
Pro's en contra's van een Facebook-accountPro's en contra's van een Facebook-accountFacebook is ontzettend leuk om te chatten, spelletjes te spelen, vrienden toe te voegen, filmpjes te delen, gebeurteniss…
Vin-elvis (3 artikelen)
Gepubliceerd: 24-08-2015
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Communicatie
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.