Redirect virus verwijderen

Redirect virus verwijderen Virussen vormen een grote bedreiging voor het functioneren van je computer, zeker wanneer je geen anti-virus software gebruikt. Een van hardnekkige varianten is het Redirect virus (ook wel Google Redirect virus genoemd) dat zich als een parasiet door je computer kan verspreiden. Het verwijderen van het Redirect virus is behoorlijk lastig. Hoe je dit toch succesvol kunt doen met gratis te downloaden software? Het is heel eenvoudig.

Redirect virus


Wat is het Redirect Virus?

Het Redirect virus of Google Redirect virus is een zogeheten browser hijacker. Een programma dat je computer als het ware in gijzeling neemt. Alsof de duvel ermee speelt blijft het je browser doorverwijzen naar andere pagina's waardoor je de controle over je PC verliest. Wanneer je je browser gebruikt zul je tegen je wil in telkens worden doorgestuurd naar de commerciële website van de verspreider van het virus. De motivatie hierachter is om deze website snel erg 'populair' te maken. Door op deze manier veel bezoekers naar de website te leiden wordt de eigenaar ervan slapend rijk. Daarnaast kan het je ook doorsluizen naar websites die zich toegang verschaffen tot je persoonlijk informatie zoals wachtwoorden en adres- en credit card gegevens.

Het Redirect virus doet zichzelf vaak voor als installer drivers waardoor de kans kleiner is dat het wordt opgepikt door virusscanners. Naderhand codeert het virus zich in de driver om te voorkomen dat het wordt opgemerkt. Het kan voorkomen dat de makers van het virus je aanbieden software te kopen die het virus van je computer verwijdert. Wanneer je computer wordt geïnfecteerd met het Redirect virus worden vaak zwakheden in je beveiliging of in ActiveX controls gebruikt. Ben je eenmaal geïnfecteerd dan is het belangrijk dat je je systeem zo snel mogelijk weer schoon maakt om te voorkomen dat je het slachtoffer wordt van (identiteits)diefstal.

Hoe weet je of je computer is geïnfecteerd?

Je kunt dit herkennen aan de volgende kenmerken:
 • Je internet wordt ontzettend langzaam
 • Je wordt steeds naar websites doorverwezen waar je niet naar gezocht hebt
 • Er worden regelmatig advertenties en pop-ups getoond op je scherm
 • Windows Taakbeheer wordt uitgeschakeld
 • Je eigen virusscanner wordt uitgeschakeld
 • De automatische updates van je virusscanner worden mogelijk uitgeschakeld
 • Mogelijk wordt de toegang tot legitieme anti-virus websites geblokkeerd

Hoe verwijder je het Redirect virus?

Het handmatig verwijderen van het Redirect virus is een hele klus omdat het gewapend is met allerlei middelen om te voorkomen dat je je PC kunt opschonen. Je kunt echter aan de slag wanneer je de “Windows Safe Mode with Networking” gebruikt en goede anti-virus software hebt. Volg in dat geval de volgende stappen op:
 1. Start de computer opnieuw op en toets tijdens het opstarten F8
 2. Gebruik de navigatietoetsen om “Windows Safe Mode with Networking” te selecteren en druk op enter
 3. Download terwijl je in deze modus zit verwijderingssoftware zoals Norton Security Scan
 4. Scan na het downloaden je PC en kies voor Fix Checked

De Security Scan van Norton is gratis en kan ook online gebruikt worden zonder het downloaden. Daarvoor ga je naar de Symantec Security Scan website en kies je voor de optie Symantec Security Check. Hier kun je een keuze maken tussen de Virus Detection scan of de Security Scan. De feedback die je krijgt na het uitvoeren van deze scan geeft je uitsluitsel over of het Redirect virus al dan niet volledig is verwijderd.

Lees verder

© 2013 - 2024 Dessal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Gratis pdf-maker PDF reDirectGratis pdf-maker PDF reDirectPDF reDirect is een alom gewaardeerd en gratis programma. Met PDF reDirect maakt u snel pdf-bestanden van goede kwalitei…
Het verwijderen van het Websearch.youwillfind.info virusHet verwijderen van het Websearch.youwillfind.info virusHelaas hebben we er allemaal wel eens mee te maken. Malware/virussen op de computer. En dat is een van de dingen die erg…
Alles over een worm virusWat is een worm virus, wat doet een worm virus, hoe komt een worm virus op mijn pc, hoe verwijder ik een worm virus, hoe…

Veilig op internetVeilig op internetHet internet is niet bepaald een veilige plek. Computers worden er blootgesteld aan tal van risico's. Gedupeerden kunnen…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Geralt, Pixabay
 • Tech Republic - http://www.techrepublic.com/blog/it-security/battling-the-google-redirect-virus/
 • Mozilla Support - http://support.mozilla.org/nl/questions/953200
 • Norton Security Software - http://nortonsecuritysoftware.com/types-of-threats/redirect-virus
Dessal (1.118 artikelen)
Laatste update: 24-03-2020
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Anti virus
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.