Meer tijd om artikelen te schrijven op internet 7 tips

Meer tijd om artikelen te schrijven op internet 7 tips Het schrijven van artikelen kan een hele leuke en ook nog winstgevende hobby zijn. Door tijdgebrek kan het echter moeilijk zijn om met enige regelmaat een artikel te publiceren. De onderstaande tips kunnen je helpen om het schrijven op een efficiëntere manier te integreren in je dagelijks leven. Met deze tips wordt het een stuk eenvoudiger om geregeld artikelen te publiceren.

Tip 1: Pen en papier

Zorg ervoor dat je altijd pen en papier bij je hebt. Dan kun je namelijk op elk moment dat je maar even tijd hebt verder schrijven. Een bijkomend voordeel is dat wanneer je ideeën te binnen schieten voor een (nieuw) artikel, je deze direct kunt noteren. Op die manier voorkom je dat er waardevolle gedachten verloren gaan.

Tip 2: Pendel- en wachttijd

Wanneer je elke dag in de bus of de trein zit, is het misschien een idee om die tijd te besteden aan het schrijven van artikelen. Hetzelfde geldt voor de tijd die je kwijt bent met het wachten op afspraken (voor je werk of in de wachtkamer van de huisarts). Zoals in tip 1 duidelijk is geworden, is het daarvoor niet noodzakelijk om een laptop te hebben; je kunt ook heel goed met een schrijfblok werken. Ideeën en teksten kun je dan later uitwerken op de computer.

Tip 3: Avonduren

Wanneer je normaal gesproken de hele avond televisie kijkt, is het misschien een idee om je avonduren wat anders in te delen en ook tijd te besteden aan het schrijven van artikelen. Probeer voor jezelf vast te leggen dat je geregeld 's avonds aan het schrijven gaat. Blijf wel realistisch en verwacht niet dat je na elke volle werkdag nog een artikel kunt schrijven (zie ook de volgende tip).

Tip 4: Doelstellingen

Probeer een realistische doelstelling voor jezelf te bepalen en hou je daar aan. Je kunt bijvoorbeeld een bepaald aantal artikelen per week met je zelf afspreken. Wanneer je dan op werkdagen niet aan het schrijven bent toegekomen, heb je in het weekend wat inhaalwerk te doen. Pas wel op met je focus op het aantal artikelen: de kwantiteit moet niet ten koste gaan van de kwaliteit van je werk. Houd het streefaantal daarom laag: het is niet bedoeld om je op te jutten; alleen om je met enige regelmaat aan het schrijven te houden. Wanneer je fulltime werkt, is een streven van 2 artikelen in de week waarschijnlijk voldoende.

Tip 5: Afleiding van telefoon en huisgenoten

Als je tijdens het schrijven vaak gestoord wordt door de telefoon of door je huisgenoten, besteedt je effectief vaak veel minder tijd aan het schrijven dan dat je oorspronkelijk van plan was. Om dit te voorkomen kun je je (mobiele) telefoon tijdelijk uitzetten. Je huisgenoten kun je vragen om je voor een bepaalde periode niet te komen storen. Door het schrijven en je sociale leven niet door elkaar te laten lopen, kun je aan beide uiteindelijk meer tijd besteden. Probeer de ideale omstandigheden om te schrijven te creëren.

Tip 6: Flexibel tijdsmanagement

De ene keer lukt het schrijven beter dan de andere keer. Wanneer het echt niet wil lukken, is het beter om te stoppen en iets anders te gaan doen. Als je een uur hebt zitten blokken zonder iets op papier te krijgen, ben je dat uur uiteindelijk kwijt aan niks doen. Wanneer je na 10 minuten besluit om iets anders te gaan doen dat nog moet gebeuren, houd je die andere 50 minuten schrijven nog te goed voor een later moment.

Tip 7: Experimenteer en kijk wat voor jou het beste werkt

Niet alle tips die hier beschreven staan zullen voor iedereen werken. Wanneer je meer tijd wilt steken in het schrijven van artikelen, hangt het af van jouw persoonlijke omstandigheden, je karakter en je prioriteiten hoe je dat precies wilt bewerkstelligen. De tips die hierboven staan laten zien dat er verschillende opties zijn om je tijdsindeling en werkwijze aan te passen. Wat voor jou werkt zul je zelf uit moeten vinden door te experimenteren met de verschillende mogelijkheden. Succes!

Lees verder

© 2009 - 2024 Brempie, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Geld verdienen met artikelen schrijvenGeld verdienen met artikelen schrijvenGeld verdienen met artikelen schrijven op internet is voor iedereen. Je kunt dit in de vorm van een weblog doen, maar ve…
recensieSchrijfboek: Stephen King Over leven en schrijven`Over leven en schrijven' is het schrijfboek van Stephen King. In dit boek geeft hij tips voor mensen die ook graag boek…
Geld bijverdienen en of geld verdienen met je hobbyGeld bijverdienen en of geld verdienen met je hobbyWat is er nu leuker om geld te verdienen met je hobby? Geld verdienen met je hobby is met behulp van het internet ook mo…
Bijverdienste, Thuiswerk, Werk: Schrijven over Werk of HobbyBijverdienste, Thuiswerk, Werk: Schrijven over Werk of HobbyDeel je kennis met de wereld door het schrijven van artikelen over je werk, hobby of interesses en verdien een leuk extr…

Een website maken met behulp van eenvoudige framesIn je website kun je werken met tabellen en frames. Dit is een persoonlijke keuze en vaak gebaseerd op iemands eigen voo…
Poorten openen in een RouterEén computer wordt twee computers en twee worden er meer. Uiteindelijk heeft men in één huishouden een router nodig om h…
Brempie (229 artikelen)
Laatste update: 02-06-2015
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Tutorials
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.