Wat je wellicht nog niet had ontdekt in De Sims 3

Wat je wellicht nog niet had ontdekt in De Sims 3 In het spel De Sims 3 is veel te doen en ook veel om te zien. Vooral als je alle uitbreidingen in je bezit hebt. Vaak zie je dan de kleinere details over het hoofd. Ook al speel je het spel al jaren, dan nog zijn er dingen die je wel ziet en tegenkomt maar je gaat er niet verder op in. Maar misschien wil je wel graag weten of het de moeite waard is om deze kleine details te weten.

Feestende Zombies

Als je in het bezit bent van de uitbreiding "Bovennatuurlijk", dan krijg je te maken met de zombies. De zombies komen tevoorschijn wanneer het volle maan is en ze verschijnen vanaf middernacht plots in je tuin. Heb je wat lekkere plantjes in je tuin, dan zullen ze hiervan gaan eten en de planten en bomen hiermee dood laten gaan. Tip: zet een tuinhekje zonder poort om je planten of bomen om ze te beschermen. Het kan je ook zomaar overkomen dat de zombies ineens een feestje in je tuin gaan vieren. Dit gebeurt wanneer er veel zombies (meer dan drie of vier) in je tuin rondlopen en één van hen een radio bij zich heeft. De zombies zullen dan allemaal lekker bij de radio muziek gaan dansen. Een grappig gezicht!

Nieuw huis uitdagingen

Wanneer je je intrek neemt in een (leeg) huis of kavel, dan is er een kans dat er een melding komt voor één van de volgende gebeurtenissen:
 • Je huis is gebouwd op een indianen begraafplaats
 • Er zullen meteoren op je huis afkomen
 • Je huis heeft water-lekkage
 • Je huis heeft krakers
 • Je huis heeft een dierenplaag
Het spel zal je bij deze uitdagingen vragen of je de uitdaging accepteert. Zeg je "nee", dan kun je zonder problemen in je huis intrekken en je hoort er niets meer over. Maar het is natuurlijk veel leuker om de uitdaging wel te accepteren en te zien wat er gebeurt. Maak je niet druk, de uitdagingen zijn niet te gevaarlijk, zelfs de meteoriet-uitdaging niet. Vaak houd je er iets leuks of waardevols aan over. Het is niet duidelijk of deze uitdagingen alleen bij specifieke huizen voorkomen of dat elke uitdaging specifiek is voor elke kavel.

Indianen-begraafplaats

Als je deze uitdaging krijgt betekent het dat er een aantal geesten rondwaren in je huis. Hun grafstenen staan in je achtertuin. Ook kan het zijn dat er gebreken zijn in je huis die gerepareerd of opgeruimd moeten worden. Al snel (meestal de volgende dag) komt er echter een spoken-jager bij je langs die aanbiedt om de geesten te verjagen (gratis). Je geesten probleem is zo dus snel opgelost, de troep moet je wel opruimen. Je zult in je tuin ook stenen (metalen) vinden die je kunt omsmelten naar iets dat je voor soms aardig wat geld kunt verkopen.

Krakers

Besluit je de uitdaging aan te gaan, dan zul je in een huis komen waar van alles kapot is en schoongemaakt en gerepareerd moet worden. Dit kun je natuurlijk zelf doen, maar de volgende dag komt er een klusjesman langs die de reparaties voor je wil doen. Mocht je Sim de handigheids-vaardigheid willen leren dan is het wellicht aan te raden om de reparaties zelf te doen. Pas wel op, als het repareren misgaat kan je Sim wel sterven.

Waar dient de weer-steen voor?

Wanneer je de "Bovennatuurlijk" uitbreiding geïnstalleerd hebt, dan zal de weer-steen verschijnen wanneer je Sim intrekt in een Sims wereld. Deze steen zal dan op een willekeurige plaats op een publieke kavel verschijnen. De weer-steen kan alleen functioneren voor bovennatuurlijke Sims en ze kunnen het weer beïnvloeden. Het effect kan negatief of positief uitwerken, dit hangt af van het aantal bovennatuurlijke Sims van dezelfde groep (heksen, feeën, weerwolven of vampiers). De weer-steen kan de volgende effecten oproepen (voor drie Sim-uren) wanneer succesvol:
 • Heksen kunnen de "Vervloekte regen" oproepen om Sims in je hele wereld gek te laten worden en regendansen te laten doen.
 • Vampieren kunnen een "Eclyptische mist" oproepen waardoor Sims geen weerstand zullen bieden tegen vampieren om hun bloed op te zuigen.
 • Feeën kunnen de "verkwikkende sproei" oproepen waardoor er een regenboog verschijnt en alle bloemen en planten in een tuin weer opnieuw tot leven worden gebracht.
 • Weerwolven kunnen een "krachtige storm" oproepen waardoor er allerlei collectie voorwerpen tevoorschijn komen (zoals zaden, insecten, meteorieten, juwelen) waar ze normaal gesproken op moeten jagen.

Kabouters/gnomes

Het kan je niet ontgaan zijn dat er een aantal kabouters verschenen zijn in je tuin of in je inventaris. De kabouters hebben niet echt een functie in de Sims, maar zijn wel leuk om te bekijken en ook om ze te verzamelen. Je kunt ze ook verkopen voor ongeveer 1000 Simoleons. Wist je dat er wel 20 verschillende kabouters zijn? Deze zijn niet allemaal direct beschikbaar, ze kunnen ineens verschijnen wanneer je bepaalde acties uitvoert in beroepen of naar bepaalde plaatsen gaat. Sommige kabouters zijn alleen beschikbaar in bepaalde expansies. De meest bekende en meest voorkomende is de "Mysterious Mr. Gnome" (mysterieuze meneer kabouter), deze kabouter kun je zelfs al tegenkomen als je alleen de basisversie van de Sims 3 speelt. Wat je wellicht niet wist is dat er manieren zijn om de kabouter's familie uit te breiden door hem te laten trouwen. Hij krijgt dan meerdere kabouter kinderen. De kabouters hebben verschillende poses die ze aanhouden en ze kunnen zomaar ineens verdwijnen waarna ze ineens op een andere plek verschijnen. Schop je tegen de kabouter, dan zal de kabouter in waarde minderen.

De ijscowagen

De ijscowagen verkoopt lekkere ijsjes die verschillende werkingen hebben op je Sim. Je Sim kan er bijvoorbeeld ineens dunner worden of juist dikker of ineens veel gelukkiger van worden. Het opvallende is dat je de ijscowagen overal tegenkomt en ook regelmatig voor je huis staat te wachten. Je zou je dan wel afvragen of de ijscowagen misschien een "stalker" moet zijn?
© 2015 - 2024 Esthercita79, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
PC game The Sims 3PC game The Sims 3De Sims 3 is in 2009 uitgekomen. Bij dit spel zijn vele uitbreidingen beschikbaar, waardoor de Sims 3 leuker wordt om te…
De Sims 3 – BrandweermanDe Sims 3 – BrandweermanMet de expansie “ambities” kun je een aantal beroepen kiezen die wat meer activiteit eisen van je Sim. Je werkt ook niet…
De Sims 3 uitbreiding - DierenlevenDe Sims 3 uitbreiding - DierenlevenVele Sims fans zaten er al op te wachten, de uitbreiding om huisdieren in je gezin te kunnen opnemen. Waar de dieren in…

Hoe kun je een gehackte computer of browser herstellen?Hoe kun je een gehackte computer of browser herstellen?Iedere dag staan we via onze computer, laptop middels zekere browsers in contact met de wereld. Ondanks dat we onze gege…
Efficiënt plannen voor jongeren met iCalIedereen heeft het tegenwoordig druk. Het lijkt wel alsof de 24 uur die we krijgen in een dag zo voorbij zijn, terwijl w…
Bronnen en referenties
 • http://www.carls-sims-3-guide.com/
 • www.thesims3.com
Esthercita79 (271 artikelen)
Laatste update: 19-04-2016
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Tips en tricks
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.