Tijd besparen tijdens het internetten: 10 tips

Tijd besparen tijdens het internetten: 10 tips Internetten is iets dat we uit onszelf maar moeten leren. Daarnaast is het internet iets dat de meesten van ons elke dag weer gebruiken, in sommige gevallen uren achter elkaar. Omdat het handig kan zijn om tijd te besparen tijdens al dat surfen, typen en chatten geven we je in dit artikel 10 tijdbesparende tips die je kan gebruiken tijdens het internetten.

1. Scrollen kan simpeler

In plaats van de muis gebruiken om te scrollen, kun je ook eenvoudig scrollen door op een website of webpagina de spatiebalk in te drukken. Zo schiet je eenvoudig een stuk naar onderen.

2. Gemakkelijk van vakje naar vakje

Er zijn veel invulvelden te vinden op websites tegenwoordig. Wil je eenvoudig van vakje naar vakje springen met je cursor? Gebruik hiervoor dan de tab-toets. Wil je een vakje terug? Gebruik dan Shift + Tab.

3. Gebruik letters voor dropdown menu's

In plaats van drop down menu's (keuzelijstjes) te openen door erop te klikken, kan je nadat je met tab je 'focus' op een dropdown menu hebt gezet gemakkelijk je keuze maken door op de letter te klikken waarmee je keuze begint. Moet je een provincie selecteren? Ga met de tab-toets naar het veldje en druk gewoon (meerdere keren) op 'G' als je Groningen wilt, of op L als je Limburg wilt selecteren.

4. Inzoomen is simpel

Als de tekst van een website te klein is, kun je gemakkelijk inzoomen door de Ctrl knop tegelijk in te drukken met de '+' knop. Met elke klik maak je de tekst net ietsje groter. Andersom kun je met Ctrl en de '-' knop de tekst weer kleiner maken.

5. Gebruik Google voor meer dan zoeken

Google kun je voor meer dingen gebruiken dan zoeken. Zo is het een woordenboek: als je de definitie van een woord wilt, typ dan gewoon 'definieer' in Google met daarachter het woord waarvan je wil weten wat het betekent. Zo kun je eenvoudig de betekenis van moeilijke woorden opzoeken. Ook is het bijvoorbeeld mogelijk om snel het weer op te zoeken. Typ gewoon 'Weer' en de plaatsnaam en je krijgt direct te zien wat het weer daar doet de komende dagen.

6. Webadressen kunnen korter

Wanneer je naar een website wilt gaan, is het vaak niet nodig om in de adresbalk van je web browser de 'http://' of zelfs de 'www.' in te vullen. Probeer maar eens nu.nl simpelweg in te vullen en druk op enter.

7. Simpel zoeken op een pagina

Wil je in een lange tekst (zoals vaak voorkomt op Infonu) snel zoeken naar bepaalde woorden? Gebruik dan de toetsencombinatie Ctrl + F om direct een woord in te kunnen zoeken waar je web browser automatisch naar op zoek zal gaan. De woorden op de pagina zullen vervolgens oplichten zodat je ze gemakkelijk kan spotten.

8. Kopiëren en plakken kan eenvoudiger

Kopiëren van tekst en het vervolgens weer plakken hoeft niet via de muis. Met Ctrl + C samen ingedrukt houden kun je eenvoudig geselecteerde tekst kopiëren. Met Ctrl + V plak je het vervolgens eenvoudig ergens anders. Wil je juist tekst knippen in plaats van kopiëren? Gebruik dan Ctrl + X.

9. Snel tussen programma's schakelen

Heb je meerdere programma's openstaan zoals een chatprogramma, je web browser en een muziekprogramma zoals Spotify? Gebruik dan eens Alt + Tab om makkelijk te switchen tussen deze programma's.

10. Gebruik tabs

Tabs zijn vensters die je binnen je web browser scherm kan inzetten om meerdere websites te openen binnen één scherm. Een nieuwe tab openen doe je eenvoudig met Ctrl + T. Met Ctrl + een nummer kun je vervolgens gemakkelijk switchen tussen die verschillende tabs (in Google Chrome althans).

Heb jij nog meer tips om sneller te kunnen werken op internet? Plaats deze dan in de reacties!
© 2013 - 2024 Suave, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Kleine besparingen hebben geen zinKleine besparingen hebben geen zinBesparen door iets goedkopere merken boodschappen te kopen heeft weinig effect. Consumenten focussen zich teveel op de k…
Besparen op babykleertjesBabykleren vormen voor jonge ouders een flinke kostenpost. Je hebt een hele stapel kleren voor je baby nodig en binnen e…
Budgetbeheer: geld besparenBudgetbeheer: geld besparenMet de economische crisis speelt geld voor iedereen een belangrijke rol. Evenwicht in de inkomsten en uitgaven is essent…
Hoe bezuinigen tijdens de vakantie?Hoe bezuinigen tijdens de vakantie?De meeste mensen gaan niet besparen tijdens de vakantie. Toch is het mogelijk om te besparen zonder op de kwaliteit van…

Tips om de snelheid van je computer te verbeterenTips om de snelheid van je computer te verbeterenTeleurgesteld omdat je splinternieuwe computer werkt als een trage slak? Het probleem zit hem niet in de specificaties v…
SEO Tips: 7 Cruciale SEO TipsWanneer u een artikel op het internet publiceert, dan wilt u natuurlijk dat dit artikel wordt gelezen. Door gebruik te m…
Suave (12 artikelen)
Gepubliceerd: 14-08-2013
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Tips en tricks
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.