Evernote - Notities altijd en overal beschikbaar

Evernote - Notities altijd en overal beschikbaar Met Evernote creëer je een digitale werkplek in een handomdraai. Jouw notities zijn overal en altijd toegankelijk. Wanneer je iets leuks tegenkomt op het web kan je eenvoudig het stuk dat je wilt bewaren uit de website knippen, voorzien van je commentaar en opslaan. Deel in enkele kliks informatie met andere Evernote-gebruikers, maak een gelikte presentatie of scan en digitaliseer visitekaartjes.

Algemeen

Evernote is een Amerikaanse onderneming die software en services levert. De bekendste softwaretoepassing Evernote, draagt dezelfde naam als het bedrijf. Evernote is beschikbaar voor verschillende besturingssystemen, waaronder OS X, iOS, Chrome OS, Android, Microsoft Windows, Windows Phone, BlackBerry en webOS. Evernote werkt met pakketten. Er zijn drie varianten: Basic, Plus en Premium.

Evernote Basic

Met Evernote Basic kan je eenvoudig je werk organiseren. Geen post-its meer, maar al je notities handig gegroepeerd beschikbaar. Evernote speelt handig in op de behoefte om samenwerking met collega’s te bevorderen, zonder dat je naar elkaars werkplek hoeft te lopen of van werkprogramma hoeft te wisselen. Op zondagavond thuis werk voorbereiden op de iPad? Op maandagochtend staat het klaar op de desktop van je werk. Synchronisatie gebeurt direct. Evernote Basic is gratis beschikbaar.

Bij deze variant krijg je het volgende:
 • Je kan alles op het web knippen
 • Deel en bespreek in Evernote
 • Synchroniseer met al je telefoons en computers
 • Maandelijks 60 MB opslagruimte

Evernote Plus

Evernote Plus geeft je alles uit de Basic-variant, plus een aantal kekke features. Zo kun je gegevens opslaan op je telefoon of pc. Op die manier heb je ook toegang tot de informatie wanneer je geen internetverbinding hebt. Handig als je vaak onderweg bent! E-mails die je wilt gebruiken in een project, wilt bewaren voor administratie of later wilt bekijken, kan je doorsturen naar Evernote. Werk je veel met vertrouwelijke informatie? Het Plus-pakket geeft je tevens de mogelijkheid een wachtwoord in te stellen op mobiele apparaten. Evernote Plus kost € 19,99 per jaar (2015).

Bij deze variant krijg je het volgende:
 • Alles van de Basic-variant
 • Bekijk notities wanneer je offline bent
 • Sla e-mails op in Evernote
 • Voeg een wachtwoord aan je mobiele apps toe
 • Maandelijks 1 GB opslagruimte

Evernote Premium

Evernote Premium is voor de veeleisende gebruiker. Bovenop de functies van het Plus-pakket kun je een PDF aan je notities toevoegen en deze benadrukken met tekst en pijlen om belangrijke ideeën als zodanig te herkennen. Het is mogelijke vorige versie van je notities te bekijken. Zo ben in een oogopslag op de hoogte van doorgevoerde wijzigingen. Een originele feature die is toegevoegd aan het Premium-pakket: de mogelijkheid om visitekaartjes te fotograferen en deze op te slaan, voorzien van LinkedIn-informatie en foto’s. Ook samen met je team een aansprekende presentatie maken is een fluitje van een cent. Evernote Premium kost € 39,99 per jaar.

Bij deze variant krijg je het volgende:
 • Alles van de Plus-variant
 • Zoek in Office documenten & bijlagen
 • Zet notities om in presentaties
 • Scan en digitaliseer visitekaartjes
 • Bekijk content dat gerelateerd is aan je notities
 • Annoteer bijgevoegde PDF's
 • Maandelijks 10 GB opslagruimte

Manage een project in Evernote

Stappen toelichten

Leg stappen vast in notulen en voorzie ze van extra aantekeningen en een to-do-lijst. Leg een voorstel neer bij collega’s. Werk aan meerdere projecten tegelijk en switch snel tussen projecten. Er is geen limiet aan het aantal projecten in Evernote.

Organiseren werk in notebooks

Blijf georganiseerd door het maken van een project-notebook en creëer een digitale werkruimte per onderwerp. Het centraal verzamelen van de onderdelen van je project betekent dat je nooit meer op zoek hoeft naar bestanden op de computer, losse aantekeningen of formulieren.

Zoek contact via de Work Chat

Samenwerken is een makkie. Gebruik Work Chat om je werk in notities en notebooks te delen en samen te werken met je team. Ontvang feedback van collega’s en laat hen meekijken/meedenken met het project waar je mee bezig bent.

Evernote Moleskine

Evernote biedt je niet alleen digitaal vernuft, ook in hardcopy zien de zaken er strak uit. Er zijn moleskines ontworpen met een mooi design, zodat je notities ook nog op de ouderwetse manier kunt vastleggen. Evernote-notitieboeken zijn te koop vanaf € 11,00 (2015).
© 2015 - 2024 Infobob, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Freemium business modelFreemium is een combinatie van de woorden ‘free’ en ‘premium’, het is een business model dat gratis en premium producten…
Flexxfloors - de revolutie in vloerenFlexxfloors - de revolutie in vloerenFlexxfloors is een zelfklevende vloer, die gemaakt is van een hoogwaardige kwaliteit kunststof. De vloer is stil, slijtv…
Sportschool in Rotterdam: Welke past het beste bij u?Sportschool in Rotterdam: Welke past het beste bij u?Welke Sportschool in Rotterdam is nu het meest geschikt voor het bereiken van uw persoonlijk fitnessdoelen? In Rotterdam…
Handige apps voor Android: Verhoog je productiviteitHandige apps voor Android: Verhoog je productiviteitDe hoeveelheid applicaties die in Google Play zijn te downloaden voor op je smartphone is enorm. Het gaat hier om tiendu…

Trage computer? Breng je pc bij de tijd met een SSD!Trage computer? Breng je pc bij de tijd met een SSD!Aan een steeds maar langzamer werkende computer kunnen we ons enorm ergeren. En terecht. Maar een compleet nieuwe pc kop…
Waarom je Adblock Plus moet verwijderenWaarom je Adblock Plus moet verwijderenAdblock wordt een steeds bekender fenomeen in de wereld anno 2015. Een groot deel van de internetbezoekers gebruikt deze…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: ZyMOS, Wikimedia Commons (Publiek domein)
 • https://evernote.com/
 • https://www.youtube.com/user/EvernoteVideos
 • http://computertotaal.nl/apps-software/in-3-stappen-aan-de-slag-met-evernote-63725
Infobob (7 artikelen)
Gepubliceerd: 22-08-2015
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.